Goed nieuws voor de zomervakantie: Nederlanders kunnen vanaf 15 juni weer op reis naar de meeste Europese landen. Dat besluit neemt het kabinet morgen vrijwel zeker.

Bron: Reizen op AD.nl 2020-06-02

Niets mis met een huis, flat of appartement, maar sommige mensen zweren bij een leven op wielen. Vijf camperaars leggen uit waarom. ,,Ik wil een simpel leven waarin ik kan gaan en staan waar ik wil.’’

Bron: Reizen op AD.nl 2020-06-01

Met pinksteren beleven campings in de regio normaal gesproken hun eerste gloriedagen van het zomerseizoen. In coronatijd ligt dat anders. Hoewel de sfeer op de meeste kampeerterrein alweer als vanouds is. Hét verschil: je komt er alleen in met eigen poepdoos en draagbare douche.

Bron: Reizen op AD.nl 2020-05-31

Jongeren die na de zomer van plan waren een tussenjaar in het buitenland te nemen verkeren in veel onzekerheid. Dat merkt website Scholieren.com na een peiling onder lezers.

Bron: Reizen op AD.nl 2020-05-31

Dit pinksterweekend gaat menig Nederlander naar een vakantie- of bungalowpark. Door alle onzekerheid rond vakanties in het buitenland, stromen ook voor de zomermaanden de boekingen al binnen. Het is wel anders vakantie vieren in coronatijd. Een reportage vanuit Oostkapelle.

Bron: Reizen op AD.nl 2020-05-31

Nu het coronavirus in Europa minder agressief om zich heen grijpt, proberen reisorganisaties in allerijl voor het zomerseizoen te redden wat er te redden valt. TUI, de grootste touroperator van Nederland, hoopt vanaf 1 juli weer toeristen naar zonbestemmingen te brengen. Dinsdag moet duidelijk worden of de reisadviezen voor het buitenland versoepeld worden. ,,We beginnen met twee vluchten per week, vanuit daar gaan we verder werken.”

Bron: Reizen op AD.nl 2020-05-29

Vakantiegangers kunnen voortaan met een gerust hart een reisvoucher accepteren voor hun geannuleerde vakantie. Het kabinet dekt de vouchers met een garantiestelling van 150 miljoen euro, schrijft staatssecretaris Mona Keijzer (Economische Zaken en Klimaat) vanmiddag aan de Tweede Kamer.

Bron: Reizen op AD.nl 2020-05-29

Het kabinet heeft nog geen groen licht gegeven voor vakanties naar het buitenland, maar toch stijgt het aantal boekingen naar zomerse bestemmingen als Spanje en Portugal hard nu deze landen de grenzen (binnenkort) weer openen voor buitenlandse toeristen. Ten opzichte van april zijn er deze maand al 326 procent meer vliegtickets gekocht. Dat blijkt uit cijfers van boekingssite Vliegtickets.nl.

Bron: Reizen op AD.nl 2020-05-28

Duitsland, het populairste land voor vakantievierende Nederlanders, wil toeristen weer toelaten. Hoe goed kennen wij ons buurland? Zestien bestemmingen die niet meteen bij iedereen een lichtje doen branden.

Bron: Reizen op AD.nl 2020-05-28

Spanje heet buitenlandse toeristen vanaf juli weer welkom. De lowcost-maatschappijen beginnen in juni zelfs alweer naar de Spaanse kust te vliegen. Maar zal het genoeg zijn om de toeristenindustrie (dit jaar) te redden?

Bron: Reizen op AD.nl 2020-05-28

Vanavond heeft premier Mark Rutte zich voorzichtig uitgelaten over de aankomende vakantieperiode. Volgens Rutte zijn vakanties in het buitenland mogelijk: ,,Als dat landen betreft waar de risico's gelijk zijn aan Nederland.’’ Die uitspraak zorgt voor een jubelstemming bij de ANVR. ,,We komen eraan’’, schrijft ANVR-baas Frank Oostdam op Twitter.

Bron: Reizen op AD.nl 2020-05-27

‘s Werelds grootste fabrikant van draagbare toiletten is druk bezet. Thetford in Etten-Leur kan de vraag amper bijbenen. Veel vakantiegangers willen in coronatijd per se een eigen pot.

Bron: Reizen op AD.nl 2020-05-27

Miljoenen Europeanen staan te trappelen om op vakantie te gaan. En overal worden ze opgewacht met open armen. De onzekerheid blijft echter groot, en van een gestroomlijnd Europees beleid is geen sprake. Misschien kan dat ook wel niet.

Bron: Reizen op AD.nl 2020-05-26

Voor 10.000 euro boekte Cor Perik een reis voor zijn hele gezin naar Curaçao. Door corona ging dat feestje niet door. De Oldenzaler wil zijn geld terug, maar reisorganisatie TUI weigert. ‘Op dit moment is dat financieel niet haalbaar’, kreeg hij te horen.

Bron: Reizen op AD.nl 2020-05-26

The Lake of the Ozarks, waarvan de kustlijn zich over verschillende Amerikaanse staten uitstrekt, was afgelopen weekend het decor van een massale opeenhoping van feestvierders die zich weinig van de coronamaatregelen leken aan te trekken. Op sociale media circuleren diverse beelden van grote groepen vakantiegangers die in zwemkleding bijeenkwamen om Memorial Day te vieren. Ambtenaren reageren geschrokken.

Bron: Reizen op AD.nl 2020-05-25

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

Bevrijdingsquiz 2020

Plusonline Algemene artikelenfeed2020-12-18

Weerbericht: Bewolkt, van tijd tot tijd regen en een stuk frisser

De donderdag geeft een heel ander weerbeeld dan de afgelopen dagen. Het is bewolkt en het wordt niet warmer dan 16 graden.

NU Algemeen2020-06-04

Dochter Elisa maakt Henk van der Meijden (82) opa

Telegraaf Prive2020-06-04

Stuwmeer aan verwijzingen: ’Grote groep heeft veel last of pijn’

Telegraaf2020-06-04

Patiënt moet lang wachten: 1,2 miljoen uitgestelde verwijzingen

Telegraaf2020-06-04

Veilige uitjes voor gezinnen: van foodtruckterras tot varen

Voorzichtig gaan Nederlanders weer naar buiten om leuke dingen te doen. Musea en parken zijn weer open, maar veel bekende zomerse evenementen kunnen vooralsnog niet doorgaan. Waar kun je als gezin naartoe? Zeven ideeën voor veilige uitjes.

NU Algemeen2020-06-04

Deze films verschijnen deze week in de bioscoop

De films die deze week in de bioscoop verschijnen, kenmerken zich door moeizame ouder-kindrelaties. In Honey Boy verwerkt acteur Shia LaBeouf zijn moeilijke jeugd door zijn hardvochtige vader, een oud-crimineel, te spelen. In Das Vorspiel trekt een viooldocent een getalenteerde leerling voor op haar eigen zoon en in La Vérité is de dochter van een Franse filmster het zat dat haar moeder altijd alle aandacht opeist. Dit zijn de films die deze week in de bioscoop verschijnen.

NU Algemeen2020-06-04

Populariteit van campers groeit dankzij gesloten toilethokken

Naast natuurhuisjes en huisjes op vakantieparken, zit ook de verhuur van campers in de lift. Omdat de toiletvoorzieningen op campings nog altijd gesloten zijn, zoeken mensen naar kampeermiddelen met eigen sanitair. Maar zijn er wel genoeg campers voor alle geïnteresseerden?

NU Algemeen2020-06-04

De strijd tegen racisme is terug van nooit weggeweest

Volkskrant politiek2020-06-04

Wat weet jij van de nieuwe lockdownregels? Test het hier

Volkskrant politiek2020-06-04