Zeeland sluit de provincie voor toeristen. Met ingang van vandaag mogen alleen mensen met een hoofdverblijf in Zeeland daar ook overnachten.

Bron: Reizen op AD.nl 2020-03-30

We vliegen even niet, maar als we het wel doen, zijn we bezig met de meest vervuilende vorm van vervoer. Het schuldgevoel kunnen we afkopen door geld te doneren aan projecten die de CO2-uitstoot compenseren.

Bron: Reizen op AD.nl 2020-03-29

Japanners zouden deze week hun traditionele feest rond de kersenbloesem vieren. Maar alle evenementen zijn afgelast. Covid-19 gooit ook hier roet in het eten.

Bron: Reizen op AD.nl 2020-03-29

Met de camper naar Engeland en Frankrijk, drie weken op elkaars lip, twee pubers aan boord, midden in het hoogseizoen: je moet maar durven. Hans Avontuur deed het.

Bron: Reizen op AD.nl 2020-03-26

De barkrukken liggen met de poten in de lucht op tafel, de roldeuren zijn dicht, de straten leeg. De Lower East Side, in het New Yorkse stadsdeel Manhattan, is een buurt waar het nachtleven normaal gesproken naadloos overgaat in de drukte van de dag. Nu doet de Mexicaanse taqueria aan Essex Street dienst als helverlicht baken in de duisternis. Binnen staat Ricardo Espinoza zich te vervelen achter de balie. Hij is gewend op dit uur, rond tienen in de avond, taco’s te beleggen voor de klanten van de bar twee pandjes verderop.

Bron: Reizen op AD.nl 2020-03-19

VLISSINGEN - De toeristische sector in Zeeland steunt de oproep van de Veiligheidsregio Zeeland (VRZ) om de toeloop van toeristen een halt toe te roepen. In onze provincie zijn grote zorgen over het toerisme tijdens de coronacrisis. De ziekenhuiszorg kan extra patiënten niet aan.

Bron: Reizen op AD.nl 2020-03-19

De massa bakt er op goudgele stranden, terwijl het achterland van de Portugese Algarve zoveel interessanter is. Vooral in de lente en de herfst, zo blijkt tijdens vier ‘laagdrempelige’ wandelingen.

Bron: Reizen op AD.nl 2020-03-19

Van zeker 400 Nederlanders die vastzitten in Argentinië tot 121 Nederlanders in isolatie op een cruiseschip voor de Italiaanse kust. Over de hele wereld zijn landgenoten gestrand door het coronavirus. Wat kunnen toeristen en zakenreizigers doen?

Bron: Reizen op AD.nl 2020-03-19

NIJMEGEN/ULFT - Enkele duizenden inwoners van Gelderland zijn momenteel nog ergens in de wereld op reis, zo schat het Ministerie van Buitenlands Zaken. Veel van hen willen vanwege de uitbraak van het coronavirus zo snel mogelijk terugkeren naar Nederland. In lang niet alle gevallen is dat echter mogelijk. Achterblijvers proberen er het beste van te maken.

Bron: Reizen op AD.nl 2020-03-18

Tijdens een wandeling van 2,5 uur voert gids Mechteld Jansen je in hartje Amsterdam naar locaties die zij heeft gelinkt aan het thema van de Boekenweek.

Bron: Reizen op AD.nl 2020-03-12

Nu het coronavirus overal in Europa om zich heen grijpt, regent het telefoontjes van (toekomstige) vakantiegangers bij reisorganisaties, verzekeraars en financieel vergelijkers. Wat moet je als je binnenkort een stedentrip naar Napels of een rondreis door Japan gepland hebt? En: hoe slim is het om nu te boeken voor vertrek later dit jaar?

Bron: Reizen op AD.nl 2020-03-10

Wie een vakantiehuis huurt via Airbnb, hoeft daarvoor geen bemiddelingskosten te betalen. De verhuursite is op de vingers getikt door de kantonrechter in Amsterdam. Airbnb gaat in hoger beroep.

Bron: Reizen op AD.nl 2020-03-09

De avontuurlijke kampeerder laat de camping links liggen en slaat zijn kampement op in wonderschone achtertuinen. Het onlineplatform Campspace is een verzamelplek voor deze privékampeerterreintjes. Via het zusje Camptoo huur je iemand z’n camper. Nils Elzenga probeerde het uit.

Bron: Reizen op AD.nl 2020-03-05

Rotterdam hoedt zich voor massatoerisme. De stad mikt op vakantiegangers die de wijken in trekken, op zoek naar het échte Rotterdam. Vanmiddag is de presentatie van deze toeristische visie.

Bron: Reizen op AD.nl 2020-03-04

Johan de Meij zeilde solo naar de Azoren. Onderweg werd hij geteisterd door storm en lekkage, en moest hij zijn schip uiteindelijk gewond verlaten. De geboren Rotterdammer schreef er een boek over. ,,Vooraf verklaarden ze me voor gek.’’

Bron: Reizen op AD.nl 2020-03-02

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

Bevrijdingsquiz 2020

Plusonline Algemene artikelenfeed2020-12-18

WOII in foto's: verzetsgroep Vroomshoop poseert op Bevrijdingsdag

Om een goed beeld te krijgen van de impact van de oorlog op het dagelijks leven werden de afgelopen maanden foto's verzameld uit de provincie. Daar zijn de vijftig meest indrukwekkende beelden uitgerold. Elke dag vertellen wij het verhaal bij een van de foto's.

RTV Oost Algemeen2020-03-31

Podcast | 'Communicatie kabinet over coronamaatregelen moet duidelijker'

In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

NU Algemeen2020-03-31

Paul de Leeuw vermoedt dat hij te duur is voor tv-programma vanuit huis

Paul de Leeuw ziet een live televisieprogramma vanuit huis tijdens de situatie rondom het coronavirus wel zitten, meldt het AD maandag. In gesprek met de krant vertelt de presentator dat hij vermoedt dat zijn werkgevers hem daarvoor niet kunnen of willen betalen.

NU Algemeen2020-03-31

'Cardiologen bezorgd over hartpatiënten die wegblijven door coronavirus'

Cardiologen zijn bezorgd omdat zij zien dat hartpatiënten vanwege het coronavirus veelal wegblijven uit het ziekenhuis, meldt de NRC maandagavond. Volgens de cardiologen is dit levensgevaarlijk.

NU Algemeen2020-03-31

Tussen hoop en vrees: zo staat ons land ervoor

Telegraaf2020-03-31

LIESBETH’s afscheid soberder dan sober

Telegraaf Prive2020-03-31

Weerbericht: Rustige dag met stapelwolken en volop zon

Dinsdag is het rustig en zonnig. In de ochtend kan er wat bewolking zijn, maar het blijft de hele dag droog. De wind is zwak tot matig en komt uit het noordoosten. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 8 en 10 graden.

NU Algemeen2020-03-31

App van Amsterdams ziekenhuis stelt bijna 3.000 coronaverdenkingen vast

De zogenaamde coronacheck-app die het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis (OLVG) eerder deze maand heeft geïntroduceerd voor inwoners van de gemeente Amsterdam is de afgelopen twee weken al meer dan een miljoen keer gebruikt, meldt regiopartner AT5 maandagavond. Bij 2.849 mensen werd tot nu toe een verdenking van het coronavirus vastgesteld.

NU Algemeen2020-03-31

Schrijfster Vrouwkje Tuinman wint Grote Poëzieprijs

Schrijfster Vrouwkje Tuinman heeft maandagavond de Grote Poëzieprijs gewonnen voor de dichtbundel Lijfrente. De winnaar werd bekend gemaakt in het radioprogramma Opium op NPO Radio 4.

NU Algemeen2020-03-31