Fijn voor toeristen, die versoepelingen voor een reis naar de Verenigde Staten. Maar voor sommige families is het bittere noodzaak dat het normale vliegverkeer weer enigszins op gang komt. Piet Steens (80) uit Berkel-Enschot weet er alles van. ,,Die schermpjes zijn een zegen, maar niets is zo fijn als elkaar in de armen sluiten.”

Bron: Reizen op AD.nl 2021-09-27

Frank Poorthuis schrijft dagelijks over het gezinsleven tijdens corona. Verslag van dag 560. Lees alle eerdere afleveringen hier terug.

Bron: Reizen op AD.nl 2021-09-25

Ondernemer Niels Meijssen beloofde vorig jaar met een eerlijk alternatief voor Booking.com te komen. Het staat inmiddels en heet Moonback. Maar of het kan het opboksen tegen de reisreus?

Bron: Reizen op AD.nl 2021-09-24

Robbert Jan Meerman (43) is een van de vele wintersporters die staan te popelen om deze winter op skivakantie te gaan. Na de zware klappen door de coronacrisis voor de sector in het afgelopen seizoen, kan nu weer volop worden geskied of gesnowboard. Dat de sneeuwliefhebbers zich aan coronamaatregelen moeten houden, houdt ze zeker niet tegen.

Bron: Reizen op AD.nl 2021-09-23

De fotografen Daan Zuijderwijk (47) en Maaike Vergouw (43) willen hun kinderen Fenna (9), Alba (7) en Isolde (5) ‘de schoonheid’ van de wereld laten zien. Na jaren strijken ze neer in Den Bosch.

Bron: Reizen op AD.nl 2021-09-22

Dordrecht en haar ondernemers zijn klaar voor een stroom aan Belgische toeristen. Dat zegt Bram Straatman, specialist België voor het NBTC (Nederlands Bureau voor Toerisme en Congressen). Maandagavond sprak hij met een delegatie uit de stad over de ‘Vlaamse invasie’. ,,Als de service niet naar de zin is van de Vlaming, zie je hem niet meer terug.’’

Bron: Reizen op AD.nl 2021-09-22

Reizen, wonen, werken en opvoeden. Liesbeth Uithol (44) deed het van februari tot en met augustus met vriend Ronald Schuurbiers (49), zoon Leff (13) en de honden Obi en Woody in hun zelfgebouwde camper Oliver. ,,Je leeft het leven veel bewuster.’’

Bron: Reizen op AD.nl 2021-09-21

Wie deze zomer een camper of caravan kocht voor een coronaproof vakantie, zit nu met een probleem. Want waar laat je het ding de komende wintermaanden? De camper- en caravanstallingen in de regio staan al vol en hebben zelfs een wachtlijst.

Bron: Reizen op AD.nl 2021-09-19

TUI volgt niet langer de reisadviezen van het ministerie van Buitenlandse Zaken op en biedt vanaf nu ook ‘oranje’ reisbestemmingen aan buiten Europa.

Bron: Reizen op AD.nl 2021-09-17

Regionale vervoerder Arriva krijgt groen licht om eind volgend jaar vanaf Groningen en Maastricht nachttreinen naar Schiphol te laten rijden. NS lijdt nauwelijks schade, concludeert toezichthouder ACM na onderzoek.

Bron: Reizen op AD.nl 2021-09-16

Los gaat het nog niet bij de verrereisspecialisten. Maar zodra de wereld groen (of geel) licht krijgt van Buitenlandse Zaken, verwachten ze een hausse aan boekingen. Om de druk op de overheid tot versoepelen op te voeren, dreigen de reisbureaus nu met een kort geding.

Bron: Reizen op AD.nl 2021-09-11

Sinds 1 juni hebben boa’s duizend keer bij een woning of hotel gecontroleerd of een reiziger wel in quarantaine zat. Het leidde 125 keer tot een boete van 339 euro.

Bron: Reizen op AD.nl 2021-09-11

Burgemeester Johan van der Hoeven had er in de achttiende eeuw zijn optrekje. Drie eeuwen later is buitenplaats De Tempel het domein van de groene specht, stinsenplanten, vijf soorten vleermuizen en de oudste eik van Rotterdam. De Tempel, langs de A13 in de Overschie, is de nieuwste hotspot voor wandelaars.

Bron: Reizen op AD.nl 2021-09-10

Steeds meer middelbare scholen kiezen eieren voor hun geld. Wegens de coronaregels worden reisjes naar Rome en Berlijn afgezegd of omgeboekt in trips naar Maastricht of Brabant.

Bron: Reizen op AD.nl 2021-09-10

Om vakantiegangers vanaf Eindhoven naar de Griekse eilanden te vliegen, laat reisorganisatie TUI lege Boeings overvliegen uit Amsterdam. Alles behalve duurzaam zo vinden omwonenden van de Eindhovense luchthaven.

Bron: Reizen op AD.nl 2021-09-08

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

In Berlijn snakken de kiezers naar iets nieuws

Kiezers in Berlijn speculeren bij de stembureaus al volop over de winnaars en de mogelijke coalities die Duitsland straks kunnen gaan regeren.

Trouw algemeen2021-09-29

Nog altijd 116,5 miljoen dieren op stal in Nederland ondanks krimp veestapel

Het aantal varkens, schapen en kippen in Nederland is het afgelopen jaar iets afgenomen, blijkt uit voorlopige cijfers van de Landbouwtelling 2021 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Alleen het aantal melkgeiten is gegroeid, naar 482.000. De kippenstapel is met bijna 100 miljoen dieren veruit de grootste.

NU Algemeen2021-09-29

Extraparlementair kabinet mogelijk oplossing voor impasse: wat is dat precies?

Een extraparlementair kabinet komt steeds meer in zicht als oplossing voor de impasse in de kabinetsformatie. Informateur Johan Remkes noemde deze vorm dinsdag bij naam in zijn brief aan negen fractievoorzitters waarmee hij wil overleggen. Maar wat is een extraparlementair kabinet precies?

NU Algemeen2021-09-29

Britney Spears voor de rechter: is ze hierna eindelijk vrij?

Alle ingrediënten zijn er: Britney Spears wil af van het curatorschap uitgevoerd door haar vader, Jamie Spears heeft gezegd ermee te willen stoppen en deze woensdag is iedereen in de rechtbank. Maar komt vandaag dan ook dat verlossende woord voor Britney Spears en de #FreeBritney-beweging?

NU Algemeen2021-09-29

Internationale studenten kunnen kroeg niet in omdat QR-code niet werkt

Internationale studenten van buiten de Europese Unie die zich in hun thuisland hebben laten vaccineren, kunnen in Nederland vaak niet naar het café of een andere gelegenheid waarbij een QR-code verplicht is. Een situatie die snel moet veranderen, stellen de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).

NU Algemeen2021-09-29

Nederhop is hot

In het kielzog van de populariteit van craftbeer en de explosieve groei van het aantal Nederlandse brouwerijen groeit ook het aantal hoptelers in ons land. De teller staat nu op 21 hoptelers en nog eens 24 brouwers met een eigen hopveld, blijkt uit cijfers van de Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur.

NU Algemeen2021-09-29

Online gokken: het kan al jaren, maar wordt nu pas legaal

Wie online een gokje wil wagen, kan dat vanaf vrijdag voor het eerst legaal doen. Dan mogen tien bedrijven hun kansspelen op het web aanbieden. Maar wat is er eigenlijk nieuw, want je kunt toch al jaren online gokken? NU.nl geeft antwoord op de belangrijkste vragen.

NU Algemeen2021-09-29

Driekwart slachtoffers gelooft niet meer in aangifte doen

Telegraaf2021-09-29

Daar sta je dan: mishandeld, vergeten en met lege handen

Telegraaf2021-09-29

Lisa Loeb: ’Mijn leven wordt nóóit meer hetzelfde’

Telegraaf Prive2021-09-29