Veenendaal wil inbrekers een rotzomer bezorgen. Een gratis mobiel alarmsysteem voor inwoners die op vakantie gaan moet helpen het aantal woninginbraken drastisch te verminderen. De eerste ervaringen zijn positief.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-06-25

Zwitserse scholieren hebben een oproep gedaan de zomervakantie drie maanden te laten duren, omdat het al zo vroeg in de zomer zo heet wordt. Nederlandse scholieren zijn minder enthousiast over zo'n lange zomervakantie. ‘Drie maanden is wel héél lang.’

Bron: Reizen op AD.nl 2019-06-25

Meer dan honderd jaar geleden emigreerden hun voorouders naar Amerika. Hun achterkleinkinderen komen naar Nederland, op zoek naar de geboortegrond van great-granddad. Reisleider Caspar Naber gaat op roots tour met Dutch-Americans.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-06-23

Ruim 1,8 miljoen medicijngebruikers in Nederland moeten een officiële verklaring aanvragen voordat ze deze zomer het land verlaten voor hun vakantie. Anders lopen deze reizigers het risico dat hun kalmeringsmiddel of pijnstiller bij de grens wordt behandeld als drugs, waarschuwt apothekersorganisatie KNMP.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-06-19

Kinderen minder achter de iPad? Ben je mal! Onderwijszorg Nederland stimuleert het juist om ze komende zomer achter het beeldscherm plaats te laten nemen.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-06-19

Met een top in Den Haag wil het kabinet andere EU-lidstaten ook overtuigen van een vliegtaks. Het is de zoveelste milieuheffing waarvan het effect ernstig mag worden betwijfeld.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-06-18

Een yogahotel op het Indonesische eiland Bali lijkt een gat in de markt te hebben gevonden op het gebied van relaxen en ontspannen: knuffelen met piepjonge hondjes. Meermaals per week kunnen gasten van het Puri Garden hotel in kunstenaarsstadje Ubud bij wijze van therapie schattige puppy's aaien. Succes verzekerd, want het trendy hotel is voortdurend volgeboekt.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-06-17

Bij Slovenië denk je waarschijnlijk eerder aan knoedels, soep met onduidelijke ingrediënten en vet vlees dan aan culinaire hoogstandjes. Ten onrechte.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-06-16

Met zijn allen gaan we steeds vaker en meer op reis. Worden we daar ook gelukkig van? Volgens sociaal psycholoog Ap Dijksterhuis (50) wel. Reizen maakt gelukkig, zolang we er maar niet over opscheppen tegen al onze (online) vrienden.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-06-16

Reisorganisatie Neckermann heeft tienduizenden klanten gewaarschuwd na een inbraak bij het hoofdkantoor in Hoofddorp. In de nacht van 31 mei op 1 juni drongen onbekenden het gebouw binnen. Ze gingen er vandoor met ‘computers, telefoons, laptops, tablets en beamers’, aldus Neckermann.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-06-14

Friuli is een meltingpot van Italiaanse, Duitse en Slavische invloeden. Wie denkt dat het daarom de minst Italiaanse streek van Italië is, heeft het mis. Hier wordt topkwaliteit koffie geschonken, een beroemde ham gemaakt en een wijn voor fijnproevers geproduceerd.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-06-13

In navolging van de energielabels voor woningen heeft voor het eerst ook een caravan een energielabel gekregen. De Nederlandse caravanfabrikant Kip heeft de primeur.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-06-13

Toen in de vroege ochtend van 26 april 1986 reactor nummer 4 van de kerncentrale van Tsjernobyl explodeerde, leek het erop dat een groot gebied rond de onheilsplek voor honderden jaren, zo niet langer, ontoegankelijk zou worden. Sinds een aantal jaren kunnen toeristen er onder begeleiding met eigen ogen zien wat de ramp teweegbracht. Nu betaalzender HBO de miniserie Chernobyl op het scherm brengt, is het toerisme zelfs sterk toegenomen. Zo'n 30 tot 40 procent hoger dan normaal.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-06-12

Stuur je planten ook met zomervakantie! De Spreekkamer van de stad opent in Gorinchem een plantenopvang voor het groen dat achterblijft.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-06-11

In deze rubriek vragen we lezers naar hun relatie tussen Geld en Geluk. Franciska en Marcel leven zuiniger, nu ze minder inkomsten hebben, maar vliegen wel businessclass.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-06-10

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

In de VS zijn nu al 31 noodtoestanden van kracht

Vandaag gaat de gedeeltelijke sluiting van de Amerikaanse overheid dag 22 in en daarmee is zij de langste ooit. De gevolgen worden steeds voelbaarder, en het scenario dat Trump de noodtoestand uitroept steeds realistischer.

Trouw algemeen2019-12-12

Het doodverklaarde cassettebandje leeft op, met dank aan zijn analoge warmte

“Welke gek maakt er nou nog cassettebandjes?” Thomas Baur stelt de vraag zelf al aan de telefoon, gewend aan de verbijstering van het publiek. In Lochem runt hij de Bandjesfabriek, het laatste bedrijf in de Benelux dat nog cassettebandjes produceert. De verkoop is vorig jaar explosief gestegen naar 21 duizend stuks. Het dieptepunt lag in 2013, met slechts 4160 verkochte bandjes. Daarna ging het alleen nog maar bergopwaarts.

Trouw algemeen2019-12-12

Drugshol van een half miljard opgerold

Telegraaf2019-06-26

Recordvangst crystal meth in Rotterdam

Telegraaf2019-06-26

'Amerikaans vredesplan Midden-Oosten is absoluut onrealistisch'

In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

NU Algemeen2019-06-26

Hoe lucratief was de slavernij nou écht voor Nederland?

Voor het eerst hebben historici in kaart gebracht hoeveel geld verdiende Nederland aan de slavernij.

NRC algemeen2019-06-26

Vaderlandse sterren zoeken verkoeling bij tropische temperaturen

Telegraaf Prive2019-06-26

Schatkist gaat voor klimaat

Telegraaf2019-06-26

Automobilist weer de klos

Telegraaf2019-06-26

Automobilisten en huishoudens gaan klimaatbeleid in portemonnee voelen

Telegraaf2019-06-26