Na de Britse en Belgische reisbureaus van Thomas Cook, wordt nu ook een deel van de Duitse filialen overgenomen. Touroperator RTK neemt de zevenhonderd vestigingen over die het bedrijf samen met Thomas Cook had, meldt de Duitse zakenkrant Handelsblatt.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-10-11

Milaan wordt gezien als modehoofdstad, maar de Italiaanse haute couture werd geboren in Florence. Je vindt er de eerste boetieks van grote merken als Gucci en Salvatore Ferragamo naast kleine ateliers van vakkundige ambachtslieden. Journalist Liza Karsemeijer woont in Italië en verkent de stad aan de hand van de modegeschiedenis.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-10-10

Als Camper van het Jaar is de op de Mercedes Sprinter gebaseerde Bürstner Lyseo M Harmony Line 660 gekozen. De titel Caravan van het Jaar gaat deze keer naar de Dethleffs Nomad 490 BLF. De jaarlijkse onderscheidingen voor de meest vernieuwende camper en caravan zijn vanmiddag door de ANWB uitgereikt op de openingsdag van de Kampeer en Caravan Jaarbeurs in Utrecht (9-13 oktober).

Bron: Reizen op AD.nl 2019-10-09

Waarom draagt de piloot geen pet meer? Hoeveel tussenstops telde de eerste vluchten naar Batavia? En: wat is de ontstaansgeschiedenis van die Delfts blauwe huisjes met jenever, waar verzamelaars zo tuk op zijn? Op de 100-ste verjaardag de historie van de KLM in 10 dingen.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-10-07

Twee Australische reisbloggers die sinds juli vastzaten in Iran zijn vrijgelaten. Mark Firkin en Jolie King werden opgepakt omdat ze foto's zouden hebben gemaakt in een militair gebied.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-10-05

Saoedi-Arabië staat voortaan toe dat een buitenlandse man en vrouw samen een hotelkamer delen, ook als ze niet getrouwd zijn of een relatie hebben. Voor Saoedi’s geldt dit alleen als ze kunnen bewijzen dat ze een relatie hebben of familie zijn. Vrouwen mogen nu ook alleen een hotelkamer boeken. Die nieuwe regel geldt zowel voor toeristen als voor Saoedi’s.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-10-05

Scooters zijn hét vervoermiddel op Bali. Ze brengen je vlot van strand naar spa en van resort naar restaurant. Maar waarom niet eens een langere tocht maken? Een week lang trekt journalist Nils Elzenga langs Bali’s relatief rustige noordkust. Avontuur verzekerd.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-10-03

Het doek is gevallen voor de Nederlandse dochter van Thomas Cook. Vorige week moest het bedrijf al uitstel van betaling aanvragen nadat het Britse moederbedrijf was omgevallen. Voor de 200 medewerkers in Nederland is inmiddels collectief ontslag aangevraagd. Een doorstart is niet uitgesloten, meldt de curator.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-09-30

Saoedi-Arabië zet de deur open voor internationale toeristen. Vanaf vandaag kunnen reizigers uit 49 landen een toeristisch visum aanvragen, maar in badkleding en een biertje op het strand feesten is er niet bij, blijkt uit de toeristenwebsite van het land.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-09-28

Drink je graag een Guinness? Een Ierse reiswebsite zoekt een liefhebber van het donkere bier om deze winter als betaald proever af te reizen naar Dublin. Vergoeding: 22 euro per uur. Geïnteresseerden moeten het wel opnemen tegen de bijna 8000 sollicitanten die al hebben gereageerd.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-09-27

Saoedi-Arabië gaat voor het eerst toeristenvisa uitreiken. Dat heeft het land vrijdag aangekondigd. De maatregel past in de plannen van Riyad om het koninkrijk minder afhankelijk te maken van olie door het toerisme te ontwikkelen.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-09-27

Nederlandse luchthavens blijven meer passagiers verwelkomen. In het tweede kwartaal van dit jaar steeg het aantal reizigers dat van en naar de vijf nationale luchthavens vloog tot 21,8 miljoen. Dat is 2,7 procent meer dan een jaar eerder, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Bron: Reizen op AD.nl 2019-09-26

Je kunt bang zijn voor de doden, maar je kunt ze ook te vriend houden. En dat is wat Mexicanen doen tijdens het volksfeest Día de Muertos dat begin november wordt gevierd.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-09-26

Passagiers van vliegtuigmaatschappij Japan Airlines kunnen opgelucht ademhalen. Voortaan is het mogelijk om je stoel in het vliegtuig zo te kiezen dat de kans groot is dat je niet naast een baby komt te zitten.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-09-26

De Eurostar rijdt vanaf volgend jaar rechtstreeks van Rotterdam naar Londen. Momenteel vinden nog grenscontroles plaats in Brussel-Zuid waar ook moet worden overgestapt.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-09-25

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

In de VS zijn nu al 31 noodtoestanden van kracht

Vandaag gaat de gedeeltelijke sluiting van de Amerikaanse overheid dag 22 in en daarmee is zij de langste ooit. De gevolgen worden steeds voelbaarder, en het scenario dat Trump de noodtoestand uitroept steeds realistischer.

Trouw algemeen2019-12-12

Het doodverklaarde cassettebandje leeft op, met dank aan zijn analoge warmte

“Welke gek maakt er nou nog cassettebandjes?” Thomas Baur stelt de vraag zelf al aan de telefoon, gewend aan de verbijstering van het publiek. In Lochem runt hij de Bandjesfabriek, het laatste bedrijf in de Benelux dat nog cassettebandjes produceert. De verkoop is vorig jaar explosief gestegen naar 21 duizend stuks. Het dieptepunt lag in 2013, met slechts 4160 verkochte bandjes. Daarna ging het alleen nog maar bergopwaarts.

Trouw algemeen2019-12-12

Snelheid op provinciale weg N351 bij Kuinre waarschijnlijk toch terug naar 50 kilometer

De provincie gaat in gesprek met de gemeente Steenwijkerland om te bekijken hoe de maximum snelheid op de weg N351 bij Kuinre naar beneden kan. Tot voor kort wilde de provincie niet meewerken aan het verlagen van de snelheid, tot grote frustratie van inwoners van het dorp.

RTV Oost Algemeen2019-10-17

Marco Borsato bedroog zijn vrouw met pianiste Iris Hond

Marco Borsato (52) heeft tien jaar geleden een relatie gehad met Iris Hond (32) Dat meldt Privé vandaag. De zanger en de pianiste geven dat in een verklaring toe, Het weekblad heeft echter informatie dat de geheime verhouding pas dit jaar is beëindigd , maar dat wordt door het tweetal ontkend.

NU Algemeen2019-10-17

Weerbericht: Vooral in zuidoosten kans op regen

Het zuidoosten van Nederland krijgt donderdag veelal te maken met bewolking en regenbuien. In het westen van het land breekt de zon af en toe door. De middagtemperatuur is ongeveer 15 graden en er waait een matige zuidwestenwind.

NU Algemeen2019-10-17

Appartementen in Valkenswaard tijdelijk ontruimd na vondst explosief

Na de vondst van een explosief bij een horecagelegenheid heeft de politie een appartementencomplex bij de Karel Mollenstraat Zuid in Valkenswaard ontruimd en de omgeving afgezet. Inmiddels mogen de bewoners weer naar hun woningen.

NU Algemeen2019-10-17

Tikkie steeds vaker gebruikt voor vaste lasten

Gemiddeld worden er per dag 204.000 Tikkies betaald. Zes op de tien Nederlanders betalen hun Tikkie binnen één uur terug. En maar liefst 30 procent betaalt zelfs binnen vijf minuten. Dat heeft de ABN dochter vanochtend bekend gemaakt.

Emerce De dagelijkse headlines2019-10-17

Rutte en Kamer worstelen over terugkeer IS'ers na inval Turkije

Een week na de Turkse inval in het noordoosten van Syrië worstelt de Tweede Kamer met de vraag hoe om te gaan met de aanval van NAVO-bondgenoot Turkije op de Koerdische strijdkrachten, maar bovenal zijn premier Mark Rutte en de Kamer verdeeld over het lot van de Nederlandse Syriëgangers in de Koerdische kampen, zo bleek in de nacht van woensdag op donderdag tijdens een debat in de Tweede Kamer.

NU Algemeen2019-10-17

Wie 113 draait, krijgt geen gehoor: ‘Weet je hoe dat is voor ­iemand die aan zelfmoord denkt?’

Voor iemand met suïcidale gedachten kan een telefoontje naar de zelfmoordpreventielijn het verschil zijn. Die crisislijn is er: 113 – alleen dat nummer bestaat niet. En zo zocht Gerard deze zomer in al zijn radeloosheid tevergeefs hulp.

Volkskrant politiek2019-10-17

Wie 113 draait, krijgt geen gehoor: ‘Weet je hoe dat is voor ­iemand die aan zelfmoord denkt?’

Voor iemand met suïcidale gedachten kan een telefoontje naar de zelfmoordpreventielijn het verschil zijn. Die crisislijn is er: 113 – alleen dat nummer bestaat niet. En zo zocht Gerard deze zomer in al zijn radeloosheid tevergeefs hulp.

Volkskrant algemeen2019-10-17