Op reis in Europa vliegen Nederlanders meestal naar het zonnige Zuiden. Wij niet. Wij pakken deze zomer de bus naar het Oosten. Vandaag deel zeven: van Montenegro naar Zagreb.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-08-20

De massale evacuatie op het Spaanse eiland Gran Canaria brengt ook onrust onder Nederlandse toeristen, die niet weten hoe veilig hun vakantieoord is. De bosbranden hebben al 3400 hectare verwoest en breiden zich nog altijd uit. Sommige Nederlanders twijfelen of ze wel af moeten reizen.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-08-19

HARSKAMP - De klassieke camping verdwijnt. Gasten willen meer luxe en uitgebreide voorzieningen. ,,Je moet als campingeigenaar blijven investeren.’’

Bron: Reizen op AD.nl 2019-08-19

Een klapstoel moet lekker zitten, soepeltjes - maar niet te gretig - klappen en makkelijk met één hand te tillen zijn, vindt het klapstoelentestpanel.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-08-18

Het patina van het verval, het craquelé van de beschaving. De Belg Henk van Rensbergen (50) combineert zijn werk als verkeersvlieger met het fotograferen van verlaten fabrieken, kantoren, casino’s en hotels overal ter wereld. Dat levert fascinerende, verstilde beelden op.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-08-18

De Franse regio’s Midi-Pyrénées en Languedoc-Roussillon heten tegenwoordig Occitanië. De stranden daar zijn populair, het achterland is minder bekend. Ten onrechte, vindt reisjournalist Hans Avontuur.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-08-15

De prijs van een goede spiegelreflex- of systeemcamera kan oplopen tot 1.000 euro of meer. Lastig, als je nog maar net start met fotografie en nog niet weet of je nieuwe hobby een lang leven zal beschoren zijn. Gelukkig zijn er ook iets minder prijzige modellen die toch straffe foto’s opleveren.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-08-15

Vakantie is lekker! Toch? Niet altijd. De mooiste stukjes van Europa worden tegenwoordig onder de voet gelopen door drommen toeristen. Deel 6 van deze serie over ‘overtoerisme’: het Spaanse Barcelona.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-08-15

Op zoek naar een droomjob waarbij zon, zee, strand en heel wat goede boeken een dagelijkse rol spelen? Zoek niet verder. Een prachtig resort op de Malediven heeft een vacature voor een ‘Barefoot Bookseller’.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-08-14

Wie voor 261 euro een kamer voor twee personen in het Kurhaus boekt, moet met niet al te hoge verwachtingen afreizen naar Scheveningen. Het vijfsterrenhotel krijgt van omroep MAX een onvoldoende, vooral waar het gaat om de hygiëne en het sanitair.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-08-13

Door al ons gereis lijkt de bedwants op te rukken in Nederland. Het insect houdt van warmte, kan zich goed verstoppen en komt alleen tevoorschijn voor een maaltijd. ,,Dat ben jij, als je ligt te slapen.’’

Bron: Reizen op AD.nl 2019-08-13

Op reis in Europa vliegen Nederlanders meestal naar het zonnige Zuiden. Wij niet. Wij pakken deze zomer de bus naar het Oosten. Vandaag deel zes: Van Tirana naar Budva. Het is proppen geblazen. Niemand die ervan opkijkt, niemand die protesteert. Een plekje op de trap of op de motor? Prima. En de airco doet het! Gassen maar.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-08-13

Twee keer zo groot als het Jezusbeeld in Rio de Janeiro en zelfs groter dan het Vrijheidsbeeld in New York zonder voetstuk. Vanaf oktober komt het grootste standbeeld van Europa naar ons toe. En wel in België.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-08-13

VLISSINGEN - Meervoudig olympisch kampioen Michael Phelps (de koning onder de zwemmers) doet het, de buurvrouw doet het: plassen in het zwembad. Als we dat nou eens niet zouden doen - en wél douchen voor we het zwembad in springen, zou dat héél veel drinkwater schelen, zegt onderzoeker Maarten Keuten.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-08-12

Een video van een koppel dat tijdens een cruise in het Caribisch gebied net te laat arriveert bij het gigantische schip, wordt massaal bekeken. De beelden tonen hoe de twee toeristen op Sint Maarten beteuterd op de kade staan en toe moeten kijken hoe het schip de haven uitvaart. Als klap op de vuurpijl staat een bemanningslid met een gigantische hand met hierop het woord ‘bye’ de achterblijvers uit te zwaaien.

Bron: Reizen op AD.nl 2019-08-09

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

In de VS zijn nu al 31 noodtoestanden van kracht

Vandaag gaat de gedeeltelijke sluiting van de Amerikaanse overheid dag 22 in en daarmee is zij de langste ooit. De gevolgen worden steeds voelbaarder, en het scenario dat Trump de noodtoestand uitroept steeds realistischer.

Trouw algemeen2019-12-12

Het doodverklaarde cassettebandje leeft op, met dank aan zijn analoge warmte

“Welke gek maakt er nou nog cassettebandjes?” Thomas Baur stelt de vraag zelf al aan de telefoon, gewend aan de verbijstering van het publiek. In Lochem runt hij de Bandjesfabriek, het laatste bedrijf in de Benelux dat nog cassettebandjes produceert. De verkoop is vorig jaar explosief gestegen naar 21 duizend stuks. Het dieptepunt lag in 2013, met slechts 4160 verkochte bandjes. Daarna ging het alleen nog maar bergopwaarts.

Trouw algemeen2019-12-12

'Italiaanse Lega ziet peilingen als gelegenheid voor verkiezingen'

In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

NU Algemeen2019-08-21

Australië doet mee aan missie VS in de Straat van Hormuz

Australië doet mee aan een Amerikaanse missie om de scheepvaart te beschermen in de Straat van Hormuz. Premier Scott Morrison maakte woensdag bekend dat zijn land onder meer een marineschip zal inzetten, bericht de Australische omroep ABC.

NU Algemeen2019-08-21

Voormalig 'troostmeisje' Jan Ruff-O'Herne (96) overleden in Australië

De Nederlands-Australische mensenrechtenactiviste Jan Ruff-O'Herne is overleden. Ze stierf deze week op 96-jarige leeftijd in de Australische stad Adelaide, berichten Australische media.

NU Algemeen2019-08-21

Weerbericht: Droge en zonnige woensdag bij een zwakke zuidwestenwind

Woensdag wordt een zonnige en droge dag. De temperatuur schommelt tussen de 20 en 22 graden bij een zwakke of matige zuidwestenwind.

NU Algemeen2019-08-21

Nieuwe bijnaam: HARRY DE HUICHELAAR!

Telegraaf Prive2019-08-21

Schietgames in terreurcel

Telegraaf2019-08-21

’Moordtrainers’ op cel hebben slechte invloed

Telegraaf2019-08-21

Drie gewonden bij ongeluk op N375 bij Wanneperveen

Bij een ongeluk op de N375 bij Wanneperveen zijn vannacht drie mensen gewond geraakt. Kort na 1 uur raakte een auto van de weg. Het voertuig kwam vervolgens op de kop in een naastgelegen sloot terecht.

RTV Oost Algemeen2019-08-21