De meeste 50-plussers zijn het niet eens met het AOW-plan van demograaf Jan Latten dat vrouwen later met pensioen moeten dan mannen. Dat blijkt uit onze wekelijkse stelling onder ruim 1.200 mensen.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2018-06-22

In mei 2018 stonden de prijzen van bestaande koopwoningen het hoogste niveau ooit. Dat blijkt uit onderzoek van het CBS en het Kadaster.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2018-06-21

Staatssecretaris Snel (D66) van Financiën wil een nationale vliegtaks invoeren. Hiermee wil hij 200 miljoen euro per jaar binnenhalen.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2018-06-20

In 2002 stopte men gemiddeld nog met 61-jarige leeftijd, maar vorig jaar was dat 64 jaar en tien maanden. Dat blijkt uit nieuwe cijfers van het CBS.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2018-06-20

Twee buitenlandse domeinnaambedrijven hebben de afgelopen weken maarliefst duizend malafide webwinkels offline gehaald. Dat meldt de Consumentenbond.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2018-06-20

Vanaf 2019 kunt u vanaf Amsterdam en Rotterdam met de Franse Thalys naar nieuwe bestemmingen reizen.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2018-06-20

Nederlanders met een voedselallergie krijgen geregeld allergische reacties door verkeerde of onvolledige waarschuwingen op voedingsetiketten. Dat leidt soms tot levensbedreigende situaties. Dat meldt het AD.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2018-06-18

Vier op de vijf 50-plussers vinden dat het aanleren van de basiswaarden van democratie – het zogenoemde burgerschapsonderwijs – een verantwoordelijkheid is van de overheid. Dat blijkt uit onze wekelijkse stelling onder ruim 400 mensen.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2018-06-18

Het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) doet te lang over beslissingen rond medische of rijtests. Dit stelt Ombudsman Reinier van Zutphen.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2018-06-15

De eenzaamheid onder Nederlandse ouderen is gedaald. Dat blijkt uit een onderzoek van het Sociaal en Cultureel Planbureau (SCP).

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2018-06-15

Mensen in de leeftijd 75+ hebben steeds vaker nog een eigen auto. Volgens cijfers van het CBS gaat het om 4 op de 10 mensen in die categorie.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2018-06-15

Nederlandse huishoudens betalen vanaf 1 juli fors meer voor gas en licht, tot ruim 70 euro per jaar. Dat maakt vergelijker Gaslicht.com bekend.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2018-06-15

Rond deze tijd krijgen veel mensen geld terug van de Belastingdienst. Daar maken internetcriminelen helaas ook handig gebruik van. Ze proberen mensen geld af te troggelen.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2018-06-15

Hulp bij obesitas en overgewicht wordt vanaf 2019 vergoed vanuit de basisverzekering. Het gaat om advies en begeleiding over voeding, beweging en gedrag om de leefstijl van de patiënt gezonder te maken. Dit heet gecombineerde leefstijl interventie (GLI)

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2018-06-15

Een bankklant die geld overmaakt naar een verkeerd IBAN-nummer dat door de bank wordt gesuggereerd, is daar toch voor zelf verantwoordelijk. De eigen bank is niet verplicht tot een naam nummer controle en de ontvangende bank hoeft het geld op de rekening van de ontvanger niet te blokkeren.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2018-06-15

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

Voorontwerp omleiding Rucphen-Zuid ter inzage gelegd

Het voorontwerp-bestemmingsplan voor het zuidelijk deel van de Omleiding Rucphen ligt ter inzage. Het gaat om het deel van Sprundel richting Zundert.

NU Algemeen2018-06-23

Zo gaf Bob Dylan veertig jaar geleden het eerste Kuip-concert

​Op 23 juni 1978 werd er voor het eerst een concert gehouden in de Rotterdamse Kuip. Het was Bob Dylan die de eer kreeg. Ook was er die avond een gastoptreden van Eric Clapton. Bekijk hoe het Polygoonjournaal destijds verslag deed van het concert.

NU Algemeen2018-06-23

WK-feit van de dag: Duitsland en de vloek van de wereldkampioen

Sportredacteur Rypke Bakker brengt je elke dag een opvallend feitje over het WK in Rusland. Deze aflevering: Duitsland en de vloek van de wereldkampioen.

NU Algemeen2018-06-23

Dreigt er een verbod op internetmemes?

In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de week. Met deze week aandacht voor een mogelijk verbod op memes en kapotte iPhoneschermen.

NU Algemeen2018-06-23

Moeders als voorbeelden

De één zorgde thuis voor de kinderen, de ander maakte carrière. Sommigen waren trouwe Opzij-lezeressen en anderen vonden feminisme een vies woord. Maar allemaal gaven ze hun dochters, op een of andere manier, iets mee waardoor die zich later zouden inzetten voor gelijke behandeling van vrouwen.

Metro algemeen2018-06-23

Meerdere schuren branden tot de grond toe af in Almelo

Bij een grote schuurbrand in de Geraniumstraat in Almelo zijn zaterdagochtend meerdere schuren volledig afgebrand. Eén man is gearresteerd en er is niemand gewond geraakt. 

RTV Oost Algemeen2018-06-23

Twee arrestaties na inval in woning wijk Heuvel

De politie heeft vrijdagavond twee mensen aangehouden na een inval in een woning in de Bredase wijk Heuvel.

NU Algemeen2018-06-23

Het is raar als je geen feminist bent

De wereld wordt overspoeld door een vierde feministische golf. Waar het bij de vorige drie draaide om zaken als stemrecht, economische zelfstandigheid, seksuele bevrijding en zelfontplooiing, richt de moderne feminist haar pijlen op de manier waarop we in de praktijk met vrouwen omgaan. Social media zijn de nieuwe barricaden.

Metro algemeen2018-06-23

'Belgische tak ING helpt rijke Russen met brievenbusfirma's'

De Belgische tak van ING blijkt jarenlang rijke Russische klanten te bedienen met brievenbusmaatschappijen in de Britse Maagdeneilanden en Panama. De bank doet dit via een bijkantoor in het Zwitserse Genève.

NU Algemeen2018-06-23

Gebruikers krijgen inzicht in hoeveel tijd zij op Facebook besteden - Tweakers

NU.nlGebruikers krijgen inzicht in hoeveel tijd zij op Facebook bestedenTweakersFacebook werkt aan een nieuwe functie die inzichtelijk moet maken hoeveel tijd gebruikers op de sociale-netwerksite besteden. De nieuwe functionaliteit is nog niet uitgebracht, maar verwijzingen zijn gevonden in de code voor de Android-app. De nog ...'Facebook geeft gebruikers inzicht in tijd op netwerk'NU.nlalle 2 nieuwsartikelen »

Google news wetenschap2018-06-23