Het aantal geneesmiddelentekorten in Nederland is nog altijd groot, meldt apothekersorganisatie KNMP donderdag. In 2020 werden in totaal 1.480 tekorten geteld, tegenover 1.492 in het jaar ervoor.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-01-21

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) heeft een voorwaardelijke boete van 100.000 opgelegd aan een webshop die neplikes gebruikte via social media. Dat is misleiding van de consument.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-01-19

Nieuwe, dure kankermedicijnen zijn voortaan sneller beschikbaar door het Drug Access Protocol (DAP) dat is ontwikkeld door oncologen, verzekeraars en Zorginstituut Nederland, meldt het AD.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-01-19

Het BCG-vaccin - een ouderwets vaccin tegen tbc - biedt kwetsbare ouderen geen bescherming tegen ziekteverschijnselen door COVID-19. Dat blijkt uit een studie van twintig Nederlandse ziekenhuizen.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-01-19

Apple overweegt om een podcast-abonnement te gaan aanbieden, waarbij het zou gaan investeren in podcasts die alleen uitkomen binnen dat abonnement. Apple is afgelopen jaren begonnen met veel meer verschillende soorten abonnementen.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-01-18

Kenniscentrum Moeders van Morgen, onderdeel van bijwerkingencentrum Lareb, roept vrouwen op hun ervaringen met geneesmiddelen in en rond hun zwangerschap te delen, en in het bijzonder over de nieuwe coronavaccins, meldt de NOS.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-01-15

Eén op de vijf Nederlanders heeft ondanks medische klachten geen zorg gezocht tijdens de eerste fase van de covidpandemie. Vooral ouderen en jonge kinderen hebben minder contact gehad met de huisarts. Dat meldt het Erasmus MC vrijdag.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-01-15

Landen met vrouwelijke presidenten, of met veel vrouwelijke parlementariërs, zouden het volgens geruchten beter doen dan landen met mannen aan de leiding. Na onderzoek blijkt deze stelling niet waar te zijn. Er zijn heel andere factoren die de doorslag geven.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-01-14

Verkoudheidsklachten? Blijf thuis en laat je testen is het advies van het RIVM. Toch laten veel mensen zich er niet van weerhouden om met dit soort klachten toch naar de supermarkt te gaan. Ruim een derde van de Nederlanders geeft wel aan last van 'snotterschaamte' te hebben.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-01-14

Goed nieuws voor Nederlandse hartfalenpatiënten: zieke hartspiercellen krijgen meer energie door de opname van ketonen. Hierdoor verbetert de pompkracht van het hart en neemt een verdere verslechtering van het hart af. Dit concluderen Groningse en Amerikaanse onderzoekers, met steun van de Hartstichting.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-01-14

De algemene voorwaarden van WhatsApp zijn onlang bijgewerkt. U krijgt een nieuw scherm voorgeschoteld, waarop u de nieuwe privacyvoorwaarden kunt accepteren. Maar wat houdt het precies in?

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-01-12

Bijna alle Nederlanders (91 procent) willen gezonder leven, maar vinden een gezond eetpatroon lastig vol te houden. Dit komt vooral door het ongezonde aanbod in de supermarkten en onduidelijke etiketten op de producten, blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder ruim duizend Nederlanders van 25 jaar en ouder.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-01-12

Ernstig zieke COVID-19-patiënten die zijn opgenomen op de intensive care hebben meer kans om volledig te herstellen en korter in het ziekenhuis te verblijven als ze worden behandeld met medicijnen die doorgaan gebruikt worden voor reumatoïde artritis. Dat blijkt uit baanbrekend onderzoek.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-01-08

We kennen het allemaal nog wel: Flash Player. Na 25 jaar en een waarschuwing drie jaar geleden, draagt softwareontwikkelaar Adobe het computerprogramma ter grave. Flash raakte uit de mode en kampte regelmatig met beveiligingsproblemen.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-01-06

Vanaf nu kunnen de nieuwe identiteitskaarten worden aangevraagd. De nieuwe kaarten hebben een chip, waarmee kan worden ingelogd bij verschillende overheidsdiensten via DigiD.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-01-06

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

Nieuwe James Bond-film voor derde keer uitgesteld vanwege coronavirus

De nieuwe James Bond-film No Time To Die is uitgesteld tot 8 oktober. Het is de derde keer sinds het begin van de coronapandemie dat de releasedatum wordt verplaatst, maakte filmstudio MGM vrijdag bekend.

NU Algemeen2021-01-22

Michelle Pfeiffer speelt Betty Ford in serie over first ladies

Michelle Pfeiffer is toegevoegd aan de cast van dramaserie First Ladies. Ze gaat daarin Betty Ford spelen, de vrouw van Gerald Ford die van 1974 tot 1977 president van de VS was, meldt Deadline vrijdag.

NU Algemeen2021-01-22

Nobelprijswinnaars: Richt economisch herstel nu op aanpak klimaatcrisis

Vijf Nobelprijswinnaars presenteren vrijdag in Groningen een manifest dat is ondertekend door drieduizend wetenschappers uit meer dan honderd landen. Voorafgaand aan een speciale klimaattop die maandag in Nederland wordt gehouden, roepen ze op het economische herstel na de coronacrisis te richten op het afwenden van een volgende, grotere crisis.

NU Algemeen2021-01-22

De vagere kennissen vallen weg

Door de steeds strengere coronamaatregelen verliezen mensen kennissen uit het oog. En dat heeft veel negatieve gevolgen. Door onze redacteuren Sheila Kamerman en Floor Rusman

NRC algemeen2021-01-22

Met de avondklok komt een nieuw wantrouwen

Heel wat andere landen zijn ons voorgegaan, maar toch komt het als een schok: de avondklok wordt dit weekeinde ingevoerd.

NRC algemeen2021-01-22

De grote modeheld bleek Bernie Sanders

De Amerikaanse mode arriveerde in het Witte Huis. Milou van Rossum ‘leest’ de outfits die werden gedragen op de inauguratie van de 46ste president van de Verenigde Staten.

NRC algemeen2021-01-22

Politieke dealmakerij schaadde debat over gevolgen avondklok

Twee politieke crises – onvergelijkbaar, maar allebei van enorme omvang – lopen elkaar in de weg. De Toeslagenaffaire leidde tot de val van het kabinet en tot een discussie over…

NRC algemeen2021-01-22

Houden hun hart vast

NRC algemeen2021-01-22

In tranen

NRC algemeen2021-01-22

EU-leiders: Geen verbod op niet-noodzakelijke reizen, wel sterk afgeraden

De regeringsleiders van de EU-lidstaten hebben donderdagavond besloten dat er geen verbod komt op niet-noodzakelijke reizen, waartoe meerdere landen hadden opgeroepen. Alle leiders hebben volgens demissionair premier Rutte wel uitgesproken hoe belangrijk het is om op dit moment niet-essentiële reizen te ontmoedigen. Toch is een verbod volgens hem in Europa juridisch "niet te doen".

NU Algemeen2021-01-22