De hamburger is al heel lang een favoriet gerecht bij veel Nederlanders. En de populariteit neemt ieder jaar toe. Naast de junkfood-ketens als Burger King komen er ook steeds meer hamburger-restaurants met een meer eigenzinnige versie.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2020-05-28

Duizenden Nederlanders die corona hadden, houden mogelijk blijvend letsel aan hun longen. Daarvoor waarschuwt de voorzitter van de Nederlandse Vereniging van Artsen voor Longziekten en Tuberculose (Nvalt) Leon van den Toorn donderdag op de website van het AD.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2020-05-28

Het wordt vanavond helder weer. Daarom zal de 'Crew Dragon' met daarin twee Amerikaanse astronauten als een klein stipje aan de zuidelijke hemel te zien zijn. 

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2020-05-27

Heeft u al een boete hebben gehad voor het overtreden van de noodverordening, die is ingesteld vanwege de corona-uitbraak? Let op: wellicht kunt u die beter niet betalen. Dat stelt hoogleraar algemene rechtswetenschap Jan Brouwer.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2020-05-25

8.612 huurders hebben zich sinds het begin van de coronacrisis met betalingsproblemen gemeld bij hun woningcorporatie. Dat blijkt uit eigen onderzoek van de krant NRC onder 197 corporaties. Deze hebben samen 1,6 miljoen sociale huurwoningen onder hun hoede.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2020-05-25

Stichting Stop5GNL wilde dat de rechter de aanleg van het 5G-netwerk een halt zou toeroepen, omdat er volgens de stichting onvoldoende onderzoek is gedaan naar de gezondheidsrisico's van de straling. De rechter stelde echter de Staat in het gelijk.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2020-05-25

Een hittegolf in ons land in combinatie met het coronavirus kan grote effecten hebben op de volksgezondheid. Daarom pleiten deskundigen ervoor om het nationale hitteplan aan te passen aan de huidige coronacrisis, meldt het AD.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2020-05-25

Mensen die door de coronamaatregelen minder bewegen omdat ze thuiswerken en minder activiteiten buiten de deur hebben, compenseren deze afname in beweging niet of nauwelijks. Dat concludeert hoogleraar fysiologie Maria Hopman van het Radboudumc na onderzoek onder deelnemers aan de Vierdaagse en de Zevenheuvelenloop.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2020-05-19

Supermarktketen Dirk van den Broek doneerde onlangs de opbrengsten van statiegeld aan het Nationaal Ouderenfonds. De opbrengst gaat naar het programma Schrijfmaatje van het Ouderenfonds, wat waardevol contact op afstand promoot.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2020-05-17

Een Belgische econoom pleit voor een extra belasting voor ouderen in verband met het coronavirus. 'Wie hebben er baat bij de lockdown en bij het in toom houden van het virus? De ouderen: ze gaan niet dood.'

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2020-05-17

In 2019 heeft negen procent van de mensen afgezien van zorg vanwege de kosten. In 2016 lag dit percentage op zestien procent. Er is dus sprake van een dalende trend.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2020-05-15

Meer dan de helft van de klachten over financiële dienstverleners die het Kifid behandelt, worden via bemiddeling of schikking opgelost. In klachtzaken waarin wel een uitspraak wordt gedaan, trekt de consument meestal aan het kortste eind.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2020-05-15

De overheid moet een burger die een strafbeschikking of sepotbeslissing krijgt, behoorlijk informeren. Deze burger moet weten in welke juridische situatie hij is beland, wat de gevolgen zijn en welke rechtsmiddelen hij heeft. 

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2020-05-15

Ruim een op de drie Nederlanders verwacht dat de coronacrisis in de komende drie maanden een negatieve invloed heeft op het besteedbaar inkomen. Het maandelijks aflossen van een lening wordt daardoor nog moeilijk. Al voor de crisis had bijna een kwart van de lenende Nederlanders moeite met het maandelijks aflossen.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2020-05-15

Op vrijdag 15 mei start de Songfestival Top 50 op NPO Radio 2. De afgelopen week konden luisteraars stemmen op nummers van het Eurovisie Songfestival. De beste 50 zijn geselecteerd voor de lijst. 

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2020-05-15

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

Bevrijdingsquiz 2020

Plusonline Algemene artikelenfeed2020-12-18

Weerbericht: Bewolkt, van tijd tot tijd regen en een stuk frisser

De donderdag geeft een heel ander weerbeeld dan de afgelopen dagen. Het is bewolkt en het wordt niet warmer dan 16 graden.

NU Algemeen2020-06-04

Dochter Elisa maakt Henk van der Meijden (82) opa

Telegraaf Prive2020-06-04

Stuwmeer aan verwijzingen: ’Grote groep heeft veel last of pijn’

Telegraaf2020-06-04

Patiënt moet lang wachten: 1,2 miljoen uitgestelde verwijzingen

Telegraaf2020-06-04

Veilige uitjes voor gezinnen: van foodtruckterras tot varen

Voorzichtig gaan Nederlanders weer naar buiten om leuke dingen te doen. Musea en parken zijn weer open, maar veel bekende zomerse evenementen kunnen vooralsnog niet doorgaan. Waar kun je als gezin naartoe? Zeven ideeën voor veilige uitjes.

NU Algemeen2020-06-04

Deze films verschijnen deze week in de bioscoop

De films die deze week in de bioscoop verschijnen, kenmerken zich door moeizame ouder-kindrelaties. In Honey Boy verwerkt acteur Shia LaBeouf zijn moeilijke jeugd door zijn hardvochtige vader, een oud-crimineel, te spelen. In Das Vorspiel trekt een viooldocent een getalenteerde leerling voor op haar eigen zoon en in La Vérité is de dochter van een Franse filmster het zat dat haar moeder altijd alle aandacht opeist. Dit zijn de films die deze week in de bioscoop verschijnen.

NU Algemeen2020-06-04

Populariteit van campers groeit dankzij gesloten toilethokken

Naast natuurhuisjes en huisjes op vakantieparken, zit ook de verhuur van campers in de lift. Omdat de toiletvoorzieningen op campings nog altijd gesloten zijn, zoeken mensen naar kampeermiddelen met eigen sanitair. Maar zijn er wel genoeg campers voor alle geïnteresseerden?

NU Algemeen2020-06-04

De strijd tegen racisme is terug van nooit weggeweest

Volkskrant politiek2020-06-04

Wat weet jij van de nieuwe lockdownregels? Test het hier

Volkskrant politiek2020-06-04