3,3 miljoen Nederlanders stellen uit schaamte voor een gezondheidsklacht weleens een huisartsenbezoek uit. Voor ruim een derde van hen (37 procent) duurt dit uitstel een half jaar of langer. Daarnaast zorgde de coronacrisis ervoor dat minder mensen (16 procent) naar de huisarts gingen. Dit en meer blijkt uit onderzoek van gezondheids- en hygiënebedrijf Essity.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-09-21

Duizenden ex-coronapatiënten hebben vorig jaar bloed gedoneerd aan Sanquin voor de productie van een mogelijk levensreddend medicijn tegen Covid-19. Kwetsbare mensen, zoals ouderen en longpatiënten, zouden hier vooral baat bij hebben. Helaas is dat plan mislukt, zegt hoogleraar infectieziekten en microbiologie Hans Zaaijer tegen De Telegraaf.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-09-07

Door gezond te eten kun je de kans op dementie verkleinen, blijkt uit een nieuwe studie van de Universiteit Maastricht. Volgens het onderzoek kan dementie al jaren van tevoren opgespoord worden op hersenscans van mensen met een ongezonde leefstijl, meldt RTL Nieuws.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-09-06

De afgelopen dagen zijn er meerdere e-mails binnen gekomen bij Fraudehelpdesk omtrent en phishingmail van de Belastingdienst. In de mail staat een link die misleidend is.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-09-03

Onderzoekers van het Erasmus MC hebben 100 DNA-variaties en 77 artrose genen ontdekt die het risico op artrose vergroten. De verwachting is dat deze ontdekking uiteindelijk zal leiden tot een eerste genezende behandeling.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-09-02

Vorig jaar stierf ruim 12 procent van de Nederlanders aan covid-19. Kanker was de belangrijkste doodsoorzaak, gevolgd door hart- en vaatziekten, blijkt uit voorlopige cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-08-23

Mensen die gevaccineerd zijn met de vaccins van Pfizer of AstraZeneca en besmet raken met de deltavariant van het coronavirus, kunnen het virus - net als ongevaccineerden - overdragen. Daarnaast vermindert de effectiviteit van de vaccins na een paar maanden, blijkt uit grootschalig onderzoek van de Universiteit van Oxford.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-08-19

Zelfs na hun vaccinatie zijn honderdduizenden mensen in Nederland bij wie het afweersysteem niet goed werkt, niet tot nauwelijks beschermd tegen SARS-CoV-2. Een deel van deze grote groep produceert te weinig antistoffen en afweercellen, een ander deel maakt ze überhaupt niet aan. Bij andere vaccinaties ervaren de patiënten vergelijkbare problemen.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-08-18

Experts en gedupeerden van zwetende borstimplantaten hebben de krachten gebundeld voor een collectieve claim tegen fabrikant Allergan. Ze willen onder andere de kosten van verwijdering van siliconen borstimplantaten vorderen van Allergan. Daarnaast eisen ze schadevergoeding. Vandaag lanceert initiatiefnemer Jamie Crafoord van het platform Calm Your Tits een campagnevideo om aandacht te vragen voor de claim.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-08-16

Het is deze zomer gelukkig lang niet zo warm als de afgelopen zomers. Dat kan volgend jaar weer anders zijn en daarom zullen er consumenten zijn die nu al op zoek gaan naar een airco. Wie de beste split-airco uit de test wil, komt uit bij de...

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-08-12

In 2020 kregen 115.000 extra huishoudens recht op huurtoeslag. Niet alle huishoudens weten dat en niet alle huishoudens hebben de toeslag aangevraagd. Het is nog tot 2 september 2021 mogelijk om met terugwerkende kracht huurtoeslag aan te vragen over 2020.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-08-12

De Autoriteit Consument & Markt (ACM) heeft de telefoonnummers van twee corona-doorschakeldiensten ingetrokken. Het gaat om de nummers 0906-2121212 en 0906-0400388. Consumenten die deze nummers hebben gebeld, krijgen geld terug.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-08-12

De helft van de Nederlanders is bereid om in de winkel meer te betalen voor herkenbaar Nederlands voedsel met hogere standaarden. Zes op de tien Nederlanders willen bovendien een einde aan de kiloknaller. Vijftien procent wil dat niet. Twee op de drie Nederlanders wil dat voedselimport stopt uit landen met lagere standaarden op het gebied van milieu, mensenrechten of dierenwelzijn.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-08-12

Hoewel de zomer tegenvalt, is het af en toe toch warm genoeg om buiten in de tuin te barbecueën. Wie zeker wil weten dat het vlees aan de binnenkant goed gaar is, gaat niet op zijn gevoel af, maar gebruikt een vleesthermometer. De beste?

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-08-12

Als de telefoon gestolen wordt en de dief kan via de bankapp geld overboeken naar een andere rekening, dan hoeft de bank de schade niet te vergoeden. De consument is namelijk zeer onvoorzichtig geweest, als de dief de pincode wist.

Bron: Plusonline Algemene nieuwsfeed 2021-08-12

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

In Berlijn snakken de kiezers naar iets nieuws

Kiezers in Berlijn speculeren bij de stembureaus al volop over de winnaars en de mogelijke coalities die Duitsland straks kunnen gaan regeren.

Trouw algemeen2021-09-29

Nog altijd 116,5 miljoen dieren op stal in Nederland ondanks krimp veestapel

Het aantal varkens, schapen en kippen in Nederland is het afgelopen jaar iets afgenomen, blijkt uit voorlopige cijfers van de Landbouwtelling 2021 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Alleen het aantal melkgeiten is gegroeid, naar 482.000. De kippenstapel is met bijna 100 miljoen dieren veruit de grootste.

NU Algemeen2021-09-29

Extraparlementair kabinet mogelijk oplossing voor impasse: wat is dat precies?

Een extraparlementair kabinet komt steeds meer in zicht als oplossing voor de impasse in de kabinetsformatie. Informateur Johan Remkes noemde deze vorm dinsdag bij naam in zijn brief aan negen fractievoorzitters waarmee hij wil overleggen. Maar wat is een extraparlementair kabinet precies?

NU Algemeen2021-09-29

Britney Spears voor de rechter: is ze hierna eindelijk vrij?

Alle ingrediënten zijn er: Britney Spears wil af van het curatorschap uitgevoerd door haar vader, Jamie Spears heeft gezegd ermee te willen stoppen en deze woensdag is iedereen in de rechtbank. Maar komt vandaag dan ook dat verlossende woord voor Britney Spears en de #FreeBritney-beweging?

NU Algemeen2021-09-29

Internationale studenten kunnen kroeg niet in omdat QR-code niet werkt

Internationale studenten van buiten de Europese Unie die zich in hun thuisland hebben laten vaccineren, kunnen in Nederland vaak niet naar het café of een andere gelegenheid waarbij een QR-code verplicht is. Een situatie die snel moet veranderen, stellen de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).

NU Algemeen2021-09-29

Nederhop is hot

In het kielzog van de populariteit van craftbeer en de explosieve groei van het aantal Nederlandse brouwerijen groeit ook het aantal hoptelers in ons land. De teller staat nu op 21 hoptelers en nog eens 24 brouwers met een eigen hopveld, blijkt uit cijfers van de Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur.

NU Algemeen2021-09-29

Online gokken: het kan al jaren, maar wordt nu pas legaal

Wie online een gokje wil wagen, kan dat vanaf vrijdag voor het eerst legaal doen. Dan mogen tien bedrijven hun kansspelen op het web aanbieden. Maar wat is er eigenlijk nieuw, want je kunt toch al jaren online gokken? NU.nl geeft antwoord op de belangrijkste vragen.

NU Algemeen2021-09-29

Driekwart slachtoffers gelooft niet meer in aangifte doen

Telegraaf2021-09-29

Daar sta je dan: mishandeld, vergeten en met lege handen

Telegraaf2021-09-29

Lisa Loeb: ’Mijn leven wordt nóóit meer hetzelfde’

Telegraaf Prive2021-09-29