Toen Tommy Wieringa's oudste dochter van negen een gedicht van Elsschot voordroeg, werd hij bevangen door weemoed. "Eergisteren werd de eerste geboren, nu is ze alweer bijna tien."

Bron: NRC algemeen 2019-07-20

Hoe kan het dat het zogenaamd integere Commissariaat voor de Media zo lang bestuurd kon worden door tuig? Een slapende minister in onze corrupte bananenmonarchie?

Bron: NRC algemeen 2019-07-20

Een weggestuurde topman bij het grootste cannabisbedrijf van Canada, aanhoudende leveringsproblemen en manische beurskoersen: de markt voor legale wiet is lang zo kalm niet als het plantje doet vermoeden.

Bron: NRC algemeen 2019-07-20

De zomer is een uitstekende periode om nieuwe vaardigheden te ontwikkelen. Eindelijk ruim de tijd om ouderwets iets te oefenen en onder de knie te krijgen.

Bron: NRC algemeen 2019-07-20

Een steeds groter deel van de 25- tot 45-jarige mannen wil of kan niet werken. „Op een complexe arbeidsmarkt is een ‘vlekje’ een probleem.”

Bron: NRC algemeen 2019-07-19

Een onafhankelijke politieombudsman moet discriminatie bij de politie onderzoeken, schrijft Dionne Abdoelhafiezkhan.

Bron: NRC algemeen 2019-07-19

Algerije ging er in Egypte met de winst vandoor dankzij een vroege goal van Baghdad Bounedjah.

Bron: NRC algemeen 2019-07-19

Ex-voorzitter Alders van de Omgevingsraad bestrijdt dat Schiphol al in 2021 verder mag groeien, zoals minister Van Nieuwenhuizen wenst.

Bron: NRC algemeen 2019-07-19

De gevolgen van de ‘stikstofuitspraak’ van Raad van State zijn enorm. Huizen, bedrijfsterreinen, wegen: komen ze er nog?

Bron: NRC algemeen 2019-07-19

De gevallen topman van Nissan en Mitsubishi vecht bij de Nederlandse rechter zijn ontslag aan en eist 15 miljoen euro.

Bron: NRC algemeen 2019-07-19

Soldaten trokken vrijdag de buitenwijken van Kaapstad in, om het bendegeweld te stoppen. Het machtsvertoon bewijst de machteloosheid van de politie.

Bron: NRC algemeen 2019-07-19

Binnen zijn partij werd Roelof Nelissen al op jonge leeftijd ontdekt. Later stond hij aan de wieg van de fusie van ABN en Amro.

Bron: NRC algemeen 2019-07-19

"De beste optie is om groei strikt te beperken tot intercontinentale vluchten", zegt de begin deze maand afgetreden voorzitter Hans Alders van de Omgevingsraad Schiphol.

Bron: NRC algemeen 2019-07-19

Hij provoceert graag, zij nuanceert liever – al heeft ze een voorkeur voor de radicale nuance. Hoe Louise Fresco (wetenschapper) geïnspireerd raakt door Jaap Korteweg (Vegetarische Slager): een gesprek zonder koetjes en kalfjes.

Bron: NRC algemeen 2019-07-19

Het Europarlement is met reces. Veel parlementariërs hoopten nu wel verlost te zullen zijn van ‘opperclown’ Nigel Farage. Voorlopig is het tegendeel waar.

Bron: NRC algemeen 2019-07-19

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

In de VS zijn nu al 31 noodtoestanden van kracht

Vandaag gaat de gedeeltelijke sluiting van de Amerikaanse overheid dag 22 in en daarmee is zij de langste ooit. De gevolgen worden steeds voelbaarder, en het scenario dat Trump de noodtoestand uitroept steeds realistischer.

Trouw algemeen2019-12-12

Het doodverklaarde cassettebandje leeft op, met dank aan zijn analoge warmte

“Welke gek maakt er nou nog cassettebandjes?” Thomas Baur stelt de vraag zelf al aan de telefoon, gewend aan de verbijstering van het publiek. In Lochem runt hij de Bandjesfabriek, het laatste bedrijf in de Benelux dat nog cassettebandjes produceert. De verkoop is vorig jaar explosief gestegen naar 21 duizend stuks. Het dieptepunt lag in 2013, met slechts 4160 verkochte bandjes. Daarna ging het alleen nog maar bergopwaarts.

Trouw algemeen2019-12-12

Politie pakt twee mannen op in Bussum na stelen bagage op Amsterdam CS

De politie heeft vrijdag twee mannen aangehouden die ervan verdacht worden bagage te hebben gestolen op het Centraal Station. De aanhouding volgde nadat de agenten een van de mannen na een bezoek aan de Wallen volgden tot in Bussum.

NU Algemeen2019-07-20

KNMI waarschuwt voor zware onweersbuien, code geel in alle provincies

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor alle provincies in verband met een groot aantal onweersbuien die vanaf de middag over het land heen trekken. Door de warme temperaturen, het kan zo'n 28 graden worden, nemen de buien in kracht toe.

NU Algemeen2019-07-20

Eerste Britse olietanker vervolgt route, VS stationeert militairen in Saoedi-Arabië

De MV Mesdar, een van de twee Britse olietankers die vrijdag in beslag zou zijn genomen door Iran, heeft volgens de BBC zijn route vervolgd. De VS heeft, met toestemming van Saoedi-Arabië, militairen naar het land gestuurd "om de veiligheid en stabiliteit in de regio te verbeteren", aldus het Amerikaanse ministerie van Defensie.

NU Algemeen2019-07-20

Politieke partijen open voor schimmige donaties

Telegraaf2019-07-20

Bolsonaro: Satellietbeelden die ontbossing Amazonegebied tonen 'liegen'

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro weersprak vrijdag dat er teveel gekapt wordt in het Amazoneregenwoud. De satellietbeelden die dat aantonen zijn volgens hem 'gefabriceerde leugens', schrijft The Guardian.

NU Algemeen2019-07-20

Londense politie in verlegenheid gebracht nadat hackers bizarre berichten plaatsen

Het persbureau van de Londense politie is vrijdagavond, tot in de nacht naar zaterdag, enige tijd gehackt geweest, bevestigt de Metropolitan Police in een statement. Tot hilariteit van duizenden sociale media gebruikers verschenen er ongepaste tweets op het doorgaans serieuze en informatieve account.

NU Algemeen2019-07-20

'Steeds meer huurhuizen in handen van particuliere vastgoedeigenaren'

Het aantal huurhuizen dat in het bezit is van de grootste particuliere eigenaren is in de afgelopen tien jaar met 22,3 procent gestegen, schrijft de Volkskrant op basis van eigen onderzoek. Ook buitenlandse beleggers maken een enorme opmars op de Nederlandse markt voor huurhuizen. Woningcorporaties verkochten juist, vaak onder druk van de overheid, hun huurwoningen.

NU Algemeen2019-07-20

Rustig afwachten loont in het vastgoed, weet ondernemer Piet Grouwels

Piet Grouwels, oprichter van het gelijknamige vastgoedbedrijf uit Maastricht, geeft nooit interviews. Dat komt niet doordat de 77-jarige Limburger publiciteitsschuw is, vertelt zijn directeur Piet Bougie. ‘Maar wat je zegt wordt toch altijd verkeerd uitgelegd. En jezelf op de borst kloppen, daar schiet je weinig mee op.’

Volkskrant algemeen2019-07-20