De 8-jarige Fiona uit Deventer kan door een spierziekte vaak niet naar school. Ze mist dan niet alleen de lessen, maar ook haar vriendjes en vriendinnetjes. Sinds dit schooljaar is dat veranderd: dankzij een hulprobotje kan Fiona toch naar school, ook als ze thuis op de bank ligt.

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-04-21

Delen van Overijssel hebben sinds vannacht last van smog en een brandlucht. Dat komt door de paasvuren in Duitsland, die daar traditioneel op zaterdagavond al worden aangestoken. Door de wind waait de rook richting Overijssel.

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-04-21

De brandweer en politie zijn vannacht uitgerukt voor een woningbrand aan de Van Roijensweg in Bergentheim. De brand woedde op de bovenverdieping van de woning. 

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-04-21

Op de N333 tussen Steenwijk en Blokzijl worden sinds deze week trajectcontroles gehouden. Over een traject van ruim twee kilometer wordt de gemiddelde snelheid van de automobilist tussen Muggenbeet en Blokzijl gemeten.

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-04-20

Bij een ongeluk in Beckum zijn vanavond twee mensen gewond geraakt. Op de Haaksbergerstraat botsten een auto, een motor en een fietsster op elkaar. De fietsster is met een hoofdwond naar het ziekenhuis gebracht, de motorrijder is met verwondingen aan het been naar het ziekenhuis gebracht.

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-04-20

De brandweer is vanavond massaal uitgerukt voor een brand in Almelo. In de Mezenstraat stond een schuur in brand. Ook verschillende struiken en bomen in naastgelegen tuinen vlogen daarna in brand. De schuur waarin de brand uitbrak, is volledig verwoest. Een tweede schuur is beschadigd geraakt.

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-04-20

Het paasvuur in Dijkerhoek heeft vanavond de originaliteitsprijs gewonnen in de gemeente Rijssen-Holten. De groep bouwers was de concurrentie uit Espelo de baas en kreeg de prijs uit handen van burgemeester Arco Hofland en juryvoorzitter Bart van Eijk.

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-04-20

Een auto in Steenwijk is vanmiddag behoorlijk in de smaak gevallen bij een grote bijenkolonie. Een grote zwerm zat lange tijd op en rond de geparkeerde auto. De kolonie was zelfs zo groot, dat er een imker nodig was om alle bijen weg te krijgen bij de auto.

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-04-20

Een vrouw is vanmorgen op de bon geslingerd omdat ze "meer aandacht voor haarzelf had, dan voor het verkeer". Dat meldt de Verkeerspolitie Overijssel. De vrouw was zich op de N377 bij Nieuwleusen aan het opmaken achter het stuur en reed daardoor al slingerend over de provinciale weg.

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-04-20

Bij een brand in Zwolle zijn vanavond meerdere appartementen van een huizenblok beschadigd geraakt. De brand woedde aan de achterkant van een woning in de Oosterlaan. Alle bewoners van het huizenblok zijn uit hun woningen gehaald.

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-04-20

Belgen, Duitsers en vooral ook mensen uit eigen land: vakantie kan je goed vieren op de camping in Overijssel. Het paasweekend is traditioneel de aftrap van het kampeerseizoen en velen doen dat dan ook, vooral met dat lekkere weer.

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-04-20

De piloot van een zweefvliegtuig heeft vanmiddag in een weiland aan de Stamdijk in Rijssen een noodlanding gemaakt. Het vliegtuig had weinig druk over om te vliegen en zakte steeds meer weg. De piloot had nog wel genoeg tijd om een veilige plek op te zoeken voor de landing. 

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-04-20

Een sjaal met kogelgaten, een stro-poppetje en een wiel van een Spitfire. Veel mensen brachten de afgelopen weken bijzondere voorwerpen naar het WO2 café van TV Oost en het Historisch Centrum Overijssel (HCO). De tour begon op 1 april in Haaksbergen en eindigde afgelopen woensdag in Kampen. 

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-04-20

De kampioenswedstrijd van FC Twente was natuurlijk volop in het nieuws de afgelopen week. Maar ook de paasvuren, een bijzondere bevalling op een parkeerplaats en de bomenkap in Overijssel kwamen aan bod. Heb jij goed opgelet en weet je alles? Speel mee met de RTV Oost Nieuwsquiz en test je kennis!

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-04-20

De afgelopen weken heeft RTV Oost de buurtschappen Beuseberg en Holterbroek gevolgd tijdens de bouw van hun paasvuur. Wat is het verhaal achter de Holtense paasvuurcompetitie en hoe wordt die in de buurtschappen beleefd?

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-04-20

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

In de VS zijn nu al 31 noodtoestanden van kracht

Vandaag gaat de gedeeltelijke sluiting van de Amerikaanse overheid dag 22 in en daarmee is zij de langste ooit. De gevolgen worden steeds voelbaarder, en het scenario dat Trump de noodtoestand uitroept steeds realistischer.

Trouw algemeen2019-12-12

Het doodverklaarde cassettebandje leeft op, met dank aan zijn analoge warmte

“Welke gek maakt er nou nog cassettebandjes?” Thomas Baur stelt de vraag zelf al aan de telefoon, gewend aan de verbijstering van het publiek. In Lochem runt hij de Bandjesfabriek, het laatste bedrijf in de Benelux dat nog cassettebandjes produceert. De verkoop is vorig jaar explosief gestegen naar 21 duizend stuks. Het dieptepunt lag in 2013, met slechts 4160 verkochte bandjes. Daarna ging het alleen nog maar bergopwaarts.

Trouw algemeen2019-12-12

Ongelofelijk: zoveel behandelingen moest jonge kankerpatiënte doorstaan

Telegraaf2019-04-21

Opnieuw handgranaat in Amsterdamse Spuistraat

In de Spuistraat in Amsterdam is zondag opnieuw een handgranaat gevonden. Het explosief is veilig verwijderd en niet ontploft, zo meldt de politie. De granaat lag in de buurt van coffeeshop New Times.  De melding van het explosief kwam rond half vier in de nacht. Op dezelfde plek merkte een schoonmaker zaterdag ook al een handgranaat op. De EOD heeft hem onschadelijk gemaakt. Het is nog onduidelijk wie de handgranaten daar neer heeft gelegd en met welke reden. Begin april was het ook al raak aan de Spuistraat. Toen explodeerde een handgranaat bij club Mad Fox. 

Metro algemeen2019-04-21

Rode Kruis opent ikbenveilig.nl

Telegraaf2019-04-21

Handgranaat aangetroffen in bedrijfspand in Utrecht

In een bedrijfspand op industrieterrein Nieuw Overvecht in Utrecht is in de nacht van zaterdag op zondag een handgranaat gevonden.

NU Algemeen2019-04-21

Sean Bean beantwoordt meest gegoogelde vragen

Sean Bean beantwoordt de meest gegoogelde vragen over zichzelf en over zijn personage uit Game of Thrones, Ned Stark.

NU Algemeen2019-04-21

Actrice Anjelica Huston steunt poging bontverbod in New York

Anjelica Huston vindt het een goede zaak dat New York probeert de verkoop van bont aan banden te leggen. De Amerikaanse actrice schaamt zich ooit zelf bont gedragen te hebben.

NU Algemeen2019-04-21

Drugsrit met bijna-ongelukken door Breda

Telegraaf2019-04-21

Paasmaandag mogelijk eerste zomerse dag

Telegraaf2019-04-21