Henriëtte Klein Bleumink-Hooiveld legt haar functie als Statenlid neer. Ze kan het niet meer combineren met haar werk als begeleider in de zorg. “Ik heb een groter contract gekregen. Daarnaast ben ik ook nog beeldend kunstenaar. Dit gaat ten koste van mijn werk in de Staten en dat is zonde.”

Bron: RTV Oost Algemeen 2020-06-03

Vijf innovatieve Overijsselse projecten krijgen een subsidie uit het Europese programma OP Oost 2014-2020. Alle projecten komen uit Twente en krijgen samen een bedrag van 5,7 miljoen om zich door te ontwikkelen.

Bron: RTV Oost Algemeen 2020-06-03

Vakantieparken in Overijssel waar verloedering op de loer ligt, worden aangepakt. De parken moeten daardoor weer gaan floreren. En parken met een minder gunstig toekomstperspectief, kunnen straks een permanente woonbestemming krijgen.

Bron: RTV Oost Algemeen 2020-06-03

Bewoners van verpleeghuizen mogen vanaf 15 juni meerdere bezoekers ontvangen. Dat maakte minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid vanavond bekend. Eigenlijk zou dit pas per 15 juli worden toegestaan. "De bezoekersregeling was heel heftig, niet meer vol te houden", zei De Jonge. "Het is ongelofelijk zwaar geweest."

Bron: RTV Oost Algemeen 2020-06-03

Bij reisbureau VakantieXperts Heeten keken Femy Sestu en collega Merte Kolman vanavond vol spanning naar de persconferentie van Mark Rutte. Ze hoorden opgelucht aan hoe de premier aankondigde dat zomervakanties door kunnen gaan, maar maken zich tegelijkertijd nog wel zorgen.

Bron: RTV Oost Algemeen 2020-06-03

Het reisadvies voor de meeste Europese landen wordt versoepeld. Dat maakte premier Mark Rutte vanavond bekend op een persconferentie. Waar nu nog code oranje geldt voor veel landen in Europa, zal dat vanaf 15 juni code geel zijn. Uitzonderingen zijn het Verenigd Koninkrijk, Zweden en Denemarken.

Bron: RTV Oost Algemeen 2020-06-03

Het aantal woninginbraken in Overijssel is in de eerste vier maanden van het jaar met 25,3 procent gestegen. Opvallend genoeg is Overijssel de enige provincie waar sprake is van een stijging.

Bron: RTV Oost Algemeen 2020-06-03

Als extra wapen tegen de droogte zet Waterschap Drents Overijsselse Delta (WDODelta) de waterpeilen in sloten, weteringen en kanalen op tot boven het normale maximumpeil. Het is de bedoeling dat zo extra water wordt vastgehouden zodat zo lang mogelijk aan de watervraag kan worden voldaan.

Bron: RTV Oost Algemeen 2020-06-03

In Zwolle kunnen inwoners en bedrijven nu subsidie aanvragen om een AED of buitenkast in hun buurt te laten plaatsen. Er zijn nu nog plekken in Zwolle waar niet binnen een straal van vijfhonderd meter een AED beschikbaar is. Met de subsidie wil de gemeente Zwolle het aantal apparaten in de stad vergroten. 

Bron: RTV Oost Algemeen 2020-06-03

Ze lopen tegen ondoordringbare muren aan. Gewone burgers die onrecht aankaarten bij het gemeentebestuur. Over hen gaat het nieuwe seizoen van het BNNVARA-programma Opstandelingen. Presentatrice Sophie Hilbrand volgt een aantal strijdbare burgers, onder wie inwoners uit Almelo, Vroomshoop en Enschede.

Bron: RTV Oost Algemeen 2020-06-03

Dalfsen heeft een tekort van 49.000 euro op de jaarrekening van 2019. Dat valt mee, zou je zeggen. Maar dat tekort ligt in werkelijkheid 1,5 miljoen hoger. Meerdere raadsfracties vinden dat Dalfsen de financiële situatie rooskleuriger voordoet dan het is.

Bron: RTV Oost Algemeen 2020-06-03

Kinderen tot 12 jaar konden woensdagmiddag na ruim twaalf weken weer een duik nemen in zwembad De Koerbelt in Rijssen. Als deze proefmiddag zonder problemen verloopt wat betreft de verspreiding van het coronavirus, dan volgen er meer zwemmiddagen voor kinderen.

Bron: RTV Oost Algemeen 2020-06-03

Als het aan het CDA ligt komt er snel duidelijkheid voor ondernemers in de grensstreek. De partij wil uiterlijk 1 juli een oplossing voor Nederlandse ondernemers die in het buitenland wonen, maar in Nederland hun brood verdienen en daardoor buiten de coronaregelingen van de overheid vallen.

Bron: RTV Oost Algemeen 2020-06-03

Een vrachtwagen met oplegger is vanmiddag op de A1 bij Bathmen in brand gevlogen. De auto op de oplegger heeft ook vlam gevat.

Bron: RTV Oost Algemeen 2020-06-03

Gedupeerde bewoners langs het 'probleemkanaal' Almelo-De Haandrik weten uiterlijk eind dit jaar waar ze aan toe zijn. Maar de provincie reikt hen geen blanco cheque uit. Gedeputeerde Bert Boerman hield vanmiddag in het spoeddebat een duidelijke slag om de arm.

Bron: RTV Oost Algemeen 2020-06-03

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

Bevrijdingsquiz 2020

Plusonline Algemene artikelenfeed2020-12-18

Weerbericht: Bewolkt, van tijd tot tijd regen en een stuk frisser

De donderdag geeft een heel ander weerbeeld dan de afgelopen dagen. Het is bewolkt en het wordt niet warmer dan 16 graden.

NU Algemeen2020-06-04

Dochter Elisa maakt Henk van der Meijden (82) opa

Telegraaf Prive2020-06-04

Stuwmeer aan verwijzingen: ’Grote groep heeft veel last of pijn’

Telegraaf2020-06-04

Patiënt moet lang wachten: 1,2 miljoen uitgestelde verwijzingen

Telegraaf2020-06-04

Veilige uitjes voor gezinnen: van foodtruckterras tot varen

Voorzichtig gaan Nederlanders weer naar buiten om leuke dingen te doen. Musea en parken zijn weer open, maar veel bekende zomerse evenementen kunnen vooralsnog niet doorgaan. Waar kun je als gezin naartoe? Zeven ideeën voor veilige uitjes.

NU Algemeen2020-06-04

Deze films verschijnen deze week in de bioscoop

De films die deze week in de bioscoop verschijnen, kenmerken zich door moeizame ouder-kindrelaties. In Honey Boy verwerkt acteur Shia LaBeouf zijn moeilijke jeugd door zijn hardvochtige vader, een oud-crimineel, te spelen. In Das Vorspiel trekt een viooldocent een getalenteerde leerling voor op haar eigen zoon en in La Vérité is de dochter van een Franse filmster het zat dat haar moeder altijd alle aandacht opeist. Dit zijn de films die deze week in de bioscoop verschijnen.

NU Algemeen2020-06-04

Populariteit van campers groeit dankzij gesloten toilethokken

Naast natuurhuisjes en huisjes op vakantieparken, zit ook de verhuur van campers in de lift. Omdat de toiletvoorzieningen op campings nog altijd gesloten zijn, zoeken mensen naar kampeermiddelen met eigen sanitair. Maar zijn er wel genoeg campers voor alle geïnteresseerden?

NU Algemeen2020-06-04

De strijd tegen racisme is terug van nooit weggeweest

Volkskrant politiek2020-06-04

Wat weet jij van de nieuwe lockdownregels? Test het hier

Volkskrant politiek2020-06-04