Een groep trotse boeren uit Steenwijkerwold stond 200 jaar geleden op tegen generaal Johannes van den Bosch, die hun heidevelden wilde annexeren voor zijn armenkolonie in Willemsoord.  De boeren richtten samen de vereniging Het Heideveld op om hun historische grond te behouden en zelf te ontginnen. En met succes, de grond is nog steeds gezamenlijk eigendom.

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-02-17

Een schuur is in de nacht van zaterdag op zondag volledig uitgebrand in Buurse. Bij de brand kwam veel rook vrij.

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-02-17

Het was een pittig klusje voor brandweerlieden in Vroomshoop in de nacht van zaterdag op zondag: een oliespoor van zeker een kilometer van het wegdek schrobben. De olie liep dwars over de Julianastraat en de Kennedystraat in Vroomshoop.

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-02-17

Een bestuurder is vanmiddag gepakt toen hij met 163 kilometer per uur over de Hasselterweg scheurde in Zwolle. Op de Hasselterweg geldt een maximumsnelheid van 70 kilometer per uur. 

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-02-16

Er rijden sinds 20.00 uur geen treinen tussen Almelo en Hengelo wegens een aanrijding met een persoon bij station Borne.

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-02-16

De dames van volleybalclub Apollo 8 uit Borne staan morgen in de landelijke bekerfinale. Vanaf 16.00 uur strijden ze om de landstitel tegen Sliedrecht Sport, de regerend bekerwinnaar en landskampioen. Voor het eerst in de clubhistorie staat Apollo 8 in de bekerfinale en dat in het seizoen waarin de club het 50-jarig jubileum viert.

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-02-16

Het is weer tijd om terug te blikken op het nieuws van de afgelopen week. Wat weet jij over over de rechtszaak die Grolsch aanspant tegen de Lidl? En ben je op de hoogte van al het nieuws uit Deventer? Test je kennis met de RTV Oost Nieuwsquiz en kom erachter hoe je kennis zit. 

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-02-16

De grote zoekactie in het buitengebied van Enschede naar de al maanden vermiste Loes Veenendaal uit Eibergen heeft niets opgeleverd. Dat laat de politie weten.

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-02-16

De vereniging uit de voormalige gemeente Steenwijkerwold ontstond als tegenhanger van de Koloniën van Weldadigheid en is nog steeds actief. Met een bronzen beeld van een trotse boer in het hart van het gebied markeert Het Heideveld het belang dat de vereniging 200 jaar later nog steeds heeft.

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-02-16

In een natuurgebied bij Enschede wordt sinds vanmiddag gezocht naar de vermiste Loes (72). De vrouw wordt sinds vorig jaar september vermist, toen ze wegliep uit het ziekenhuis in Enschede.

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-02-16

Voor de één is dit een dag lekker gezellig samen fröbelen en voor de ander een serieus commercieel werk: de Handwerkbeurs in de Expohallen, Zwolle. Van 14 t/m 17 februari kan je er prachtige handwerken aanschouwen en zelf je creativiteit kwijt. 

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-02-16

Lichtjes, fabelachtige wezens en prachtige praalwagens trokken afgelopen 15 februari door Twekkelerveld in Enschede. Je zag er clowntjes voorbij huppelen en grote draken rijden door de wijk.

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-02-16

Een minderjarig meisje is gisteravond in Lemele lastig gevallen door een onbekende man. De politie zoekt getuigen.

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-02-16

Een fietser is vanmiddag gewond geraakt bij een aanrijding met een auto in Enschede. De fietser werd op de Zuidkamp door de auto geschept. 

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-02-16

Een automobiliste heeft vanmorgen een lantaarnpaal geramd op de Rheezerweg bij Diffelen. 

Bron: RTV Oost Algemeen 2019-02-16

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

In de VS zijn nu al 31 noodtoestanden van kracht

Vandaag gaat de gedeeltelijke sluiting van de Amerikaanse overheid dag 22 in en daarmee is zij de langste ooit. De gevolgen worden steeds voelbaarder, en het scenario dat Trump de noodtoestand uitroept steeds realistischer.

Trouw algemeen2019-12-12

Het doodverklaarde cassettebandje leeft op, met dank aan zijn analoge warmte

“Welke gek maakt er nou nog cassettebandjes?” Thomas Baur stelt de vraag zelf al aan de telefoon, gewend aan de verbijstering van het publiek. In Lochem runt hij de Bandjesfabriek, het laatste bedrijf in de Benelux dat nog cassettebandjes produceert. De verkoop is vorig jaar explosief gestegen naar 21 duizend stuks. Het dieptepunt lag in 2013, met slechts 4160 verkochte bandjes. Daarna ging het alleen nog maar bergopwaarts.

Trouw algemeen2019-12-12

Zo leidt het huishouden tot meer seks!

Telegraaf2019-02-17

Britse vliegmaatschappij failliet door Brexit

De Britse regionale luchtvaartmaatschappij Flybmi heeft faillissement aangevraagd, onder meer vanwege de brexit. De luchtvaartmaatschappij heeft dit zaterdagavond op haar website aangekondigd.

Metro algemeen2019-02-17

40 dagen tot Brexit: Groundhog Day en weer een verlies voor Theresa May

Het Verenigd Koninkrijk trekt binnenkort de deur naar de Europese Unie achter zich dicht. Of toch niet?

NU Algemeen2019-02-17

Twee jongens overvallen bij straatroof Tesselschadeplein

Bij een straatroof in de omgeving van het Tesselschadeplein zijn in de nacht van zaterdag op zondag twee 16-jarige jongens overvallen door twee mannen.

NU Algemeen2019-02-17

De Luizenmoeder verbreekt eigen kijkcijferrecord met uitgesteld kijken

De Luizenmoeder heeft zijn eigen kijkcijferrecord verbroken. Afgelopen week hebben nog eens meer dan een miljoen mensen de eerste aflevering van het tweede seizoen gezien via uitgesteld kijken, waardoor het totaal aantal kijkers voor de eerste aflevering uitkomt op 5,1 miljoen kijkers, meldt Stichting Kijkonderzoek (SKO) zondag.

NU Algemeen2019-02-17

Familie en vrienden nemen afscheid van Emiliano Sala

Familie en vrienden hebben Emiliano Sala de laatste eer bewezen. Ze woonden de uitvaart bij in een gymzaal in Progreso, waar de verongelukte Argentijnse voetballer vroeger vaak speelde. Trainer Neil Warnock en directeur Ken Choo van Cardiff City waren ook aanwezig. De uitvaart begon met een wake bij de amateurclub waar Sala's voetbalcarrière begon. 

Metro algemeen2019-02-17

Hockeysters herstellen zich in Pro League met ruime overwinning op VS

De Nederlandse hockeysters hebben zaterdagavond hun derde wedstrijd in de Pro League gewonnen. De ploeg van bondscoach Alysson Annan was in Winston-Salem met 0-5 te sterk voor de Verenigde Staten.

NU Algemeen2019-02-17

5 vragen over... chroom-6

Chroom-6 is een gevaarlijke stof, die op termijn schadelijk kan zijn voor onze gezondheid. Maar wat is het precies voor een stof? Hoe werkt het in het lichaam? En wat zijn de gevolgen wanneer je er in aanraking mee bent gekomen? Gezondheidsnet zocht het voor je uit.

Plusonline Algemene artikelenfeed2019-02-17