Niet alleen huizen hebben een thermostaat, het lichaam heeft er ook een. Centraal gelegen in het brein bevindt zich de hypothalamus, een hersengebied dat onder meer de temperatuur in het lichaam regelt. Bij een lichaamstemperatuur van 37 graden functioneert alles optimaal, bij hogere temperaturen komt het lichaam in actie om de boel te koelen. Met een goede reden: vanaf 43 graden sterven cellen af.

Bron: Volkskrant tech en media 2018-07-24

Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Vandaag: Op dagen dat het Engelse voetbalteam een WK-wedstrijd verliest neemt het huiselijk geweld in Engeland met 38 procent toe.

Bron: Volkskrant tech en media 2018-07-23

Bron: Volkskrant tech en media 2018-07-20

Dit jaar voltooide Nicci French de meeslepende thrillerserie rond psychoanalytica Frieda Klein. Waarom zijn moordzaken en psychoanalyse zo’n goeie combinatie?

Bron: Volkskrant tech en media 2018-07-20

Wonderlijke wetenschapsfoto’s uit een ver verleden. Wat gebeurt hier?

Bron: Volkskrant tech en media 2018-07-20

Bard van de Weijer bespreekt de logica en onlogica van technologica. Deze week: Het kost zeeën aan data om zelfrijdende auto’s veilig te maken.

Bron: Volkskrant tech en media 2018-07-20

Dankzij zijn geïmplanteerde antenne ervaart de zelfbenoemde ‘cyborg’ Neil Harbisson kleuren. Maar daarbij blijft het niet. Een ingebouwd kompas en een zonnekroon zijn volgende projecten.

Bron: Volkskrant tech en media 2018-07-20

Een team van Amerikaanse en Australische duikers heeft voor het eerst systematisch de diepe delen van grote koraalriffen bekeken en is zich rot geschrokken. Ecologisch vormt het diepe koraal bijna een eigen wereld, schrijven ze donderdag in het tijdschrift Science. Maar ook daar is de invloed van de mens onmiskenbaar, in de vorm van rommel en vernieling, vooral door visserij.

Bron: Volkskrant tech en media 2018-07-19

Het is een van de fenomenen waar een mens met verwondering naar kan kijken: een zwerm spreeuwen die schijnbaar door een onzichtbare hand geregisseerd door het luchtruim zwiert. Een van de wonderen der natuur? Niet meer, want ook drones kunnen nu geheel zelfstandig in formatie vliegen.

Bron: Volkskrant tech en media 2018-07-18

De grasvelden zijn geel, dor en kurkdroog. Een enkele bui daargelaten, heeft het al meer dan vijf weken niet geregend. Volgens het KNMI bedraagt het neerslagtekort nu 220 millimeter, meer dan twee keer zoveel als normaal. De veertiendaagse verwachting loopt op naar een tekort van 255 millimeter, een benadering van het recordjaar 1976.

Bron: Volkskrant tech en media 2018-07-17

‘Krankjorum.’ Zo omschrijft de Leidse astronoom Simon Portegies Zwart de ontdekking van een raadselachtig minimaantje van de reuzenplaneet Jupiter. Het rotsblok – hooguit een kilometer groot – beweegt dwars tegen zijn talrijke soortgenoten in. Toekomstige botsingen lijken onvermijdelijk.

Bron: Volkskrant tech en media 2018-07-17

Weerman Gerrit Hiemstra had er dinsdag op de radio zijn handen vol aan: de verhitte berichten in sommige media dat het ergens komende week boven de 40 graden zal worden in Nederland. Laat je niet gek maken, was zijn boodschap.

Bron: Volkskrant tech en media 2018-07-17

De farmaceutische industrie heeft vorig jaar opnieuw meer sponsorgeld betaald aan zorgaanbieders. Artsen, zorginstellingen en patiëntenverenigingen ontvingen 59,1 miljoen euro, 6 procent meer dan het jaar ervoor. Fabrikanten van medische hulpmiddelen betaalden nog eens 12,4 miljoen euro. Dat blijkt uit cijfers van het Transparantieregister Zorg die dinsdag zijn gepubliceerd.

Bron: Volkskrant tech en media 2018-07-17

Wespenbestrijders hebben het nu al een stuk drukker dan in gemiddeld jaar, blijkt uit een rondgang van Arnold van Vliet, bioloog bij Wageningen Universiteit en actief bij de natuurwebsite NatureToday. ‘En dan moet de échte zomer nog komen.’

Bron: Volkskrant tech en media 2018-07-16

Berichten verspreiden zich razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Vandaag: ‘Bijna driekwart van jonge mannen wil geen vrouw als baas.

Bron: Volkskrant tech en media 2018-07-16

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

Dodental Griekse bosbranden gestegen naar 74

Het dodental als gevolg van de hevige bosbranden in Griekenland is gestegen naar 74. Daarmee is het een van de dodelijkste natuurbranden ooit in Griekenland.

NU Algemeen2018-07-24

Jongeren regio Zwolle ruilen vakantie in voor project "ZomerOndernemer"

Tientallen jongeren tussen de 14 en 23 jaar worden deze zomervakantie in de regio Zwolle wegwijs gemaakt in ondernemend Nederland. Met hulp van professionele coaches leren ze tijdens het zes weken durende project "De ZomerOndernemer" hoe ze een eigen bedrijf kunnen starten.

RTV Oost Algemeen2018-07-24

Mysterie rond dode in ’Polenhuis’ Aalsmeer

Telegraaf2018-07-24

Wordt NXP geslachtofferd in Trumps handelsoorlog met China?

Na bijna twee jaar komt uiterlijk donderdagochtend hoe dan ook een eind aan het overnamespel tussen het Amerikaanse Qualcomm en het Nederlandse NXP. Om één minuut voor zes, Nederlandse tijd, verloopt dan een deadline en is het deal or no deal.

NU Algemeen2018-07-24

Brandweer blust autobrand in Almelo

De brandweer heeft vanmiddag een autobrand geblust aan de Nachtegaalstraat in Almelo.

RTV Oost Algemeen2018-07-24

Gemeente Almelo raadt bijvoeren hertjes met klem af vanwege risico's

"Als er extra zorg voor de herten nodig is, dan nemen wij dat op ons." De gemeente Almelo raadt bijvoeren van de herten in het Rogmanspark en de Aalderinkshoek met klem af, vanwege de risico's voor de dieren. Vanochtend werd nog een oproep gedaan om groente- en fruitafval te komen brengen.

RTV Oost Algemeen2018-07-24

A10 muurvast: ingesloten verkeer sneller weg vanwege hitte

Telegraaf2018-07-24

Harry Potter-toverstaf leert kinderen programmeren

De Engelse startup Kano heeft een Harry Potter-toverstaf gemaakt waarmee kinderen leren programmeren. De toverstaf werkt samen met een app waarin spelers programmeerpuzzels oplossen.

NU Algemeen2018-07-24

Zo kun je slapen tijdens een tropennacht

Kun je lastig slapen tijdens deze hitte? Zo slaap je rustig als het warmer dan 20 graden is.

NU Algemeen2018-07-24

Restauranthouder Oudleusen begint spontaan ijswinkel vanuit camper

Jurrian Visscher bedacht zich niet: vrijdag kreeg hij het idee, vanochtend kocht hij een camper en een paar uur later stond hij vanuit die wagen schepijsjes te verkopen op de parkeerplaats voor z'n restaurant in Oudleusen, langs de N340. "Ik houd van ludieke acties."

RTV Oost Algemeen2018-07-24