Ja, vlees is slecht voor planeet en dier. Maar kaas dus óók. Liefhebber Tonie Mudde neemt met frisse tegenzin de schade op en onderzoekt of het anders kan.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-04-19

Door de uitbreiding van windparken zien vissers hun jachtterrein in de Noordzee kleiner worden. Wageningen Universiteit onderzoekt of er ter compensatie krab en kreeft kan worden gevangen bij windmolens.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-04-19

Medische experts over de patiënt die hun kijk op het vak veranderde. Deze week: kinderarts Eduard Verhagen (56).

Bron: Volkskrant tech en media 2019-04-19

Waar muziekliefhebbers alles van hun gading kunnen vinden bij diensten als Spotify is het streaming-aanbod van series en films versplinterd. En dat wordt alleen maar erger.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-04-19

Cybercriminelen handelen niet meer alleen in gestolen creditcardgegevens in hun eigen hoekje op het darkweb. Dat doen ze ook gewoon op Facebook.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-04-19

Denkfouten in het hedendaags ontwerp gefileerd door innovatie-expert (en cabaretier) Jasper van Kuijk. Deze week: fietsje.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-04-19

In het boek Oude Maasweg kwart voor drie beschrijft Merlijn Kerkhof hoe The Amazing Stroopwafels tijdens een optreden voor de derde keer het verzoek krijgen om Oude Maasweg te spelen. Tijdens dat optreden hebben ze hun bekendste nummer nota bene al twee keer gespeeld, maar een vrouw uit het publiek blijft er steeds om roepen. Dus zet de band het lied voor de derde keer in. De vrouw danst huilend mee – later blijkt dat haar man is overleden en dat Oude Maasweg gedraaid werd op zijn crematie. Ik hield al van The Amazing Stroopwafels voordat ik deze anekdote las, maar daarna nog meer. Wat een gebrek aan ego en wat geweldig om dit voor je publiek te doen.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-04-19

Nee, deze computertekening is geen poging om een nieuwe rampenfilm van wat kekke special effects te voorzien, maar een illustratie van waarnemingen gedaan in de naam der wetenschap.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-04-19

Trauma’s blijven in de ggz geregeld onopgemerkt en (bewust) onbehandeld. En dat terwijl bekend is welke twee therapiëen de beste resultaten boeken - al vragen die het uiterste van de patiënt.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-04-19

Met het wegknippen van dna bij een foetus ligt de weg open naar het verhelpen van genetische longziekten, nog voor de geboorte. Die techniek is in Amerikaans onderzoek met succes getest op muizen.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-04-17

De hoeveelheid plastic in de Noordelijke Atlantische Oceaan en de Noordzee is vooral sinds de eeuwwisseling sterk toegenomen. Een groot deel bestaat uit vistuig, blijkt uit onderzoek dat deze week verscheen in Nature Communications.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-04-17

De hersendood is minder onomkeerbaar dan tot nu toe werd gedacht. Amerikaanse wetenschappers zijn erin geslaagd varkenshersenen uren na de dood weer enige activiteit te laten vertonen. Tekenen van hersteld bewustzijn of werkende hersengebieden zag men niet. Toch denken experts dat de doorbraak mogelijk verstrekkende consequenties heeft.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-04-17

Onlangs verscheen de eerste foto die ooit van een zwart gat is gemaakt. Hoe belangrijk is deze wetenschappelijke doorbraak? En wat is een zwart gat precies? George van Hal legt het uit in deze nieuwe aflevering van het Volkskrantgeluid.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-04-17

Niet eerder zagen wetenschappers een nieuw gen ontstaan. In Delft veranderden gistcellen zowat onder hun ogen. Met een beetje geluk levert de ontdekking ook nog een lekker nieuw biertje op.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-04-16

De afgelopen weken was de kliklijn van Forum voor Democratie over linkse indoctrinatie in het onderwijs ruimschoots in het nieuws. Aandacht voor rechtse indoctrinatie is er nauwelijks, terwijl dat juist iets is waar ik mee worstel. Ik kan namelijk nauwelijks een college statistiek geven zonder een of andere racist op te hemelen.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-04-16

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

In de VS zijn nu al 31 noodtoestanden van kracht

Vandaag gaat de gedeeltelijke sluiting van de Amerikaanse overheid dag 22 in en daarmee is zij de langste ooit. De gevolgen worden steeds voelbaarder, en het scenario dat Trump de noodtoestand uitroept steeds realistischer.

Trouw algemeen2019-12-12

Het doodverklaarde cassettebandje leeft op, met dank aan zijn analoge warmte

“Welke gek maakt er nou nog cassettebandjes?” Thomas Baur stelt de vraag zelf al aan de telefoon, gewend aan de verbijstering van het publiek. In Lochem runt hij de Bandjesfabriek, het laatste bedrijf in de Benelux dat nog cassettebandjes produceert. De verkoop is vorig jaar explosief gestegen naar 21 duizend stuks. Het dieptepunt lag in 2013, met slechts 4160 verkochte bandjes. Daarna ging het alleen nog maar bergopwaarts.

Trouw algemeen2019-12-12

Ongelofelijk: zoveel behandelingen moest jonge kankerpatiënte doorstaan

Telegraaf2019-04-21

Opnieuw handgranaat in Amsterdamse Spuistraat

In de Spuistraat in Amsterdam is zondag opnieuw een handgranaat gevonden. Het explosief is veilig verwijderd en niet ontploft, zo meldt de politie. De granaat lag in de buurt van coffeeshop New Times.  De melding van het explosief kwam rond half vier in de nacht. Op dezelfde plek merkte een schoonmaker zaterdag ook al een handgranaat op. De EOD heeft hem onschadelijk gemaakt. Het is nog onduidelijk wie de handgranaten daar neer heeft gelegd en met welke reden. Begin april was het ook al raak aan de Spuistraat. Toen explodeerde een handgranaat bij club Mad Fox. 

Metro algemeen2019-04-21

Rode Kruis opent ikbenveilig.nl

Telegraaf2019-04-21

Handgranaat aangetroffen in bedrijfspand in Utrecht

In een bedrijfspand op industrieterrein Nieuw Overvecht in Utrecht is in de nacht van zaterdag op zondag een handgranaat gevonden.

NU Algemeen2019-04-21

Sean Bean beantwoordt meest gegoogelde vragen

Sean Bean beantwoordt de meest gegoogelde vragen over zichzelf en over zijn personage uit Game of Thrones, Ned Stark.

NU Algemeen2019-04-21

Actrice Anjelica Huston steunt poging bontverbod in New York

Anjelica Huston vindt het een goede zaak dat New York probeert de verkoop van bont aan banden te leggen. De Amerikaanse actrice schaamt zich ooit zelf bont gedragen te hebben.

NU Algemeen2019-04-21

Drugsrit met bijna-ongelukken door Breda

Telegraaf2019-04-21

Paasmaandag mogelijk eerste zomerse dag

Telegraaf2019-04-21