De boekenkast van de wetenschap is volkomen onbehapbaar, zo groot. Gelukkig leest de computer tegenwoordig ook zeer aardig – en heel wat sneller dan wij.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-07-19

Hoe ziet de toekomst eruit? Daar kan fictie veel over vertellen. Zes Nederlandse auteurs spreken op ons verzoek met wetenschappers en schrijven naar aanleiding daarvan een kort verhaal. In aflevering 2 van Dit is de toekomst: Jan Terlouw, die sprak met Janka Stoker.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-07-19

Antwoord op lezersvragen over gezondheid, voeding, leefstijl en psyche. Deze week: hoe effectief is een zelfgemaakte wespenval?

Bron: Volkskrant tech en media 2019-07-19

Vijftig jaar na de eerste mens op de maan is het ook bijna 47 jaar na de laatste. En nu lijkt plotsklaps ­iedereen weer plannen te hebben voor de maan - en daar ver voorbij. Een blik op de toekomst van de menselijke verkenning van het zonnestelsel.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-07-19

De tweede man op de maan was minstens zo interessant als de eerste.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-07-19

Op de bijgewerkte lijst van bedreigde diersoorten hebben sinds donderdag zes apensoorten een hogere – dus meer bedreigde – status. In totaal zijn er inmiddels 28 duizend planten- en diersoorten die dreigen uit te sterven.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-07-18

Donderdag verscheen een bijgewerkte versie van de Rode Lijst van bedreigde soorten. Daaruit blijkt dat wereldwijd meer dan 28 duizend dier- en plantensoorten met uitsterven worden bedreigd. Hoe komt de lijst tot stand en hoe betrouwbaar is hij eigenlijk?

Bron: Volkskrant tech en media 2019-07-18

Nog niet eerder bracht de mens de beruchte Aziatische tijgermug zo’n vernietigende slag toe. Chinese onderzoekers hebben twee eilandjes volledig ontdaan van de ziekmakende muggen door ze experimenteel te infecteren met een parasiet.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-07-17

Het Europese Galileo-positiebepalingssysteem – een concurrent voor het Amerikaanse gps – is sinds afgelopen vrijdag uit de lucht door een ‘technisch incident’ met betrekking tot de infrastructuur op de grond’. Moeten gebruikers in Nederland en de rest van Europa zich zorgen maken over de storing?

Bron: Volkskrant tech en media 2019-07-17

Voor iedereen die de lancering van Apollo 11 heeft gemist, of heimwee heeft naar de jaren zestig, biedt het internet uitkomst. Dinsdag kun je vanaf drie uur 's middags de missie herbeleven zoals ze vijftig jaar geleden plaatsvond op de website Apollo in realtime.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-07-16

India heeft maandag op het laatste moment een maanmissie afgeblazen. Maar het land is niet van plan zich door de tegenvaller te laten weerhouden een ‘ruimtesupermacht’ te worden. Het bereidt zich zelfs grondig voor op toekomstige oorlogvoering in de ruimte – met China. Experts vrezen een nieuwe fase in de space race.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-07-15

Het Europese navigatiesysteem Galileo heeft te kampen met een grote storing. Het satellietnetwerk ligt sinds vrijdag grotendeels plat door een ‘technisch incident met betrekking tot de infrastructuur op de grond’, aldus het EU-agentschap GSA.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-07-15

In de afgelegen wouden van Azië en Zuid-Amerika bloeien planten die geen mens nog zag. Hortulanus Art Vogel blikt terug op een tijd dat je ze nog gewoon kon gaan halen.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-07-12

Twitter, Google en Facebook nemen maatregelen tegen nepnieuws en uitingen van haat. Dat heeft een keerzijde.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-07-12

Hoe ziet de toekomst eruit? Daar kan fictie veel over vertellen. Zes Nederlandse auteurs spraken op ons verzoek met wetenschappers en schreven naar aanleiding daarvan een kort verhaal voor de serie Dit is de toekomst. Maar eerst: hoe fictie de wetenschap beïnvloedt, in vier lessen.

Bron: Volkskrant tech en media 2019-07-12

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

In de VS zijn nu al 31 noodtoestanden van kracht

Vandaag gaat de gedeeltelijke sluiting van de Amerikaanse overheid dag 22 in en daarmee is zij de langste ooit. De gevolgen worden steeds voelbaarder, en het scenario dat Trump de noodtoestand uitroept steeds realistischer.

Trouw algemeen2019-12-12

Het doodverklaarde cassettebandje leeft op, met dank aan zijn analoge warmte

“Welke gek maakt er nou nog cassettebandjes?” Thomas Baur stelt de vraag zelf al aan de telefoon, gewend aan de verbijstering van het publiek. In Lochem runt hij de Bandjesfabriek, het laatste bedrijf in de Benelux dat nog cassettebandjes produceert. De verkoop is vorig jaar explosief gestegen naar 21 duizend stuks. Het dieptepunt lag in 2013, met slechts 4160 verkochte bandjes. Daarna ging het alleen nog maar bergopwaarts.

Trouw algemeen2019-12-12

Politie pakt twee mannen op in Bussum na stelen bagage op Amsterdam CS

De politie heeft vrijdag twee mannen aangehouden die ervan verdacht worden bagage te hebben gestolen op het Centraal Station. De aanhouding volgde nadat de agenten een van de mannen na een bezoek aan de Wallen volgden tot in Bussum.

NU Algemeen2019-07-20

KNMI waarschuwt voor zware onweersbuien, code geel in alle provincies

Het KNMI heeft code geel afgegeven voor alle provincies in verband met een groot aantal onweersbuien die vanaf de middag over het land heen trekken. Door de warme temperaturen, het kan zo'n 28 graden worden, nemen de buien in kracht toe.

NU Algemeen2019-07-20

Eerste Britse olietanker vervolgt route, VS stationeert militairen in Saoedi-Arabië

De MV Mesdar, een van de twee Britse olietankers die vrijdag in beslag zou zijn genomen door Iran, heeft volgens de BBC zijn route vervolgd. De VS heeft, met toestemming van Saoedi-Arabië, militairen naar het land gestuurd "om de veiligheid en stabiliteit in de regio te verbeteren", aldus het Amerikaanse ministerie van Defensie.

NU Algemeen2019-07-20

Politieke partijen open voor schimmige donaties

Telegraaf2019-07-20

Bolsonaro: Satellietbeelden die ontbossing Amazonegebied tonen 'liegen'

De Braziliaanse president Jair Bolsonaro weersprak vrijdag dat er teveel gekapt wordt in het Amazoneregenwoud. De satellietbeelden die dat aantonen zijn volgens hem 'gefabriceerde leugens', schrijft The Guardian.

NU Algemeen2019-07-20

Londense politie in verlegenheid gebracht nadat hackers bizarre berichten plaatsen

Het persbureau van de Londense politie is vrijdagavond, tot in de nacht naar zaterdag, enige tijd gehackt geweest, bevestigt de Metropolitan Police in een statement. Tot hilariteit van duizenden sociale media gebruikers verschenen er ongepaste tweets op het doorgaans serieuze en informatieve account.

NU Algemeen2019-07-20

'Steeds meer huurhuizen in handen van particuliere vastgoedeigenaren'

Het aantal huurhuizen dat in het bezit is van de grootste particuliere eigenaren is in de afgelopen tien jaar met 22,3 procent gestegen, schrijft de Volkskrant op basis van eigen onderzoek. Ook buitenlandse beleggers maken een enorme opmars op de Nederlandse markt voor huurhuizen. Woningcorporaties verkochten juist, vaak onder druk van de overheid, hun huurwoningen.

NU Algemeen2019-07-20

Rustig afwachten loont in het vastgoed, weet ondernemer Piet Grouwels

Piet Grouwels, oprichter van het gelijknamige vastgoedbedrijf uit Maastricht, geeft nooit interviews. Dat komt niet doordat de 77-jarige Limburger publiciteitsschuw is, vertelt zijn directeur Piet Bougie. ‘Maar wat je zegt wordt toch altijd verkeerd uitgelegd. En jezelf op de borst kloppen, daar schiet je weinig mee op.’

Volkskrant algemeen2019-07-20