Er is deze dagen nogal wat te doen over TikTok, het meest verslavende exportproduct van de Volksrepubliek China. Trump gelooft dat TikTok een geheim wapen is van Xi.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-08-11

Niet de hitte maar de duur van de hittegolf verbaast Geert Jan van Oldenborgh van Het KNMI. Hij waarschuwt dat de risico’s van hittegolven voor de mens nog steeds worden onderschat.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-08-10

Mede vanwege ervaringen in de coronacrisis voorkomt het kabinet dat de grote pillenfabriek Apotex dicht moet. Het bedrijf maakt met een lening van de overheid een doorstart. Nederland en de EU moeten zo minder afhankelijk worden van medicijnen uit India en China.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-08-10

Installatiebranchevereniging Techniek Nederland adviseert bedrijven om met hun ventilatie aanvullende maatregelen te nemen. Uit een inventarisatie van branchevereniging Techniek Nederland blijkt dat minstens 20 procent van alle ventilatiesystemen in Nederland niet aan de wettelijke eisen voldoet. Op scholen is dit zelfs 25 procent.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-08-10

Angst en somberheid zijn nuttig, zegt de Amerikaanse psychiater Randolph Nesse. In zijn nieuwe boek zoekt hij de verklaring voor mentale pijn in de evolutie. ‘Natuurlijke selectie geeft geen snars om ons geluk.’

Bron: Volkskrant tech en media 2020-08-07

Komkommernieuws bestaat allang niet meer, het zomernieuws wordt al sinds jaren overvleugeld door angstwekkende berichten over jeukbeestjes en plaagplantjes. Tijd voor een onbekommerde blik. Vandaag: het Mediterraan draaigatje.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-08-07

Met nieuwe technieken – van kunstmatige intelligentie tot laserscanning – werpen historici aan de UvA nieuw licht op de rol van mannen en vrouwen in de samenleving door de eeuwen heen. ‘Ik denk dat we over een paar jaar de geschiedenis van Amsterdam kunnen herschrijven.’

Bron: Volkskrant tech en media 2020-08-07

Wetenschapsredacteur George van Hal bespreekt begerenswaardige uitvindingen uit sciencefictionfilms en zoekt uit of ze realiteit kunnen worden. Vandaag: de Tardis, tijdmachine (én ruimteschip) uit de Britse sciencefictionserie Dr. Who.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-08-07

Zogeheten extensies voor browsers als Chrome en Firefox kunnen werk uit handen nemen of internet veiliger maken. Een overzicht van de nuttigste – en totaal niet nuttig maar wel leuke.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-08-07

Nadert het einde van de fietsendiefstal? Wetenschappers hebben een nieuw materiaal ontwikkeld dat niet is door te snijden en dat onder meer kan worden gebruikt om fietssloten van te maken. Bedrijven zouden in de rij staan om ermee aan de slag te gaan.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-08-06

Bij een uitbraak van het coronavirus in het verpleeghuis De Tweemaster in Maassluis is het ventilatiesysteem hoogstwaarschijnlijk een cruciale factor geweest. Het RIVM is nog steeds niet overtuigd over de rol van ventilatie bij verspreiding, maar paste op de website wel stilzwijgend het advies over ventilatie aan.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-08-05

Bij een corona-uitbraak in een verpleeghuis in Maassluis speelde het moderne ventilatiesysteem waarschijnlijk een rol. Dat blijkt uit een vertrouwelijke RIVM-rapportage die in bezit is van de Volkskrant. Niet eerder is verspreiding van het virus via luchtcirculatie zo aannemelijk gemaakt. Het RIVM heeft de ventilatierichtlijn herzien.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-08-05

Redden we alleen de panda of redden we de biodiversiteit? Tot nu toe ging alle aandacht uit naar de panda, en daar gaat het redelijk goed mee. Maar nu blijkt dat het in de pandareservaten niet goed gaat met andere dieren. De sneeuwluipaard, de wolf, de wilde hond en het luipaard blijken snel te verdwijnen.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-08-03

Met een fikse plons zijn astronauten Robert Behnken en Douglas Hurley zondagavond (Nederlandse tijd) teruggekeerd op aarde. Hun capsule kwam rond kwart voor 9 neer in de Golf van Mexico voor de kust van Florida. De landing markeert het succesvolle slot van de eerste missie met de bemande Crew Dragon ‘Endeavour’ van ruimtevaartbedrijf SpaceX.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-08-02

Na meer dan vijftig jaar onderzoek is er eindelijk een eenvoudig middel in zicht waarmee een ziekte kan worden bestreden die elke winter opnieuw overvolle kinder-ic’s veroorzaakt.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-08-02

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

Bevrijdingsquiz 2020

Plusonline Algemene artikelenfeed2020-12-18

Natalie uit Raalte schrijft ode aan ziekenhuispersoneel dat zich over haar zoontje ontfermde

De wereld van Natalie Masseus stortte vijf jaar geleden in, toen bleek dat haar zoontje een agressieve vorm van botkanker had. Een slopende periode volgde voor het gezin uit Raalte, met chemokuren en operaties. Natalie besloot een ode aan het ziekenhuispersoneel te schrijven, dat zich over haar 7-jarige zoontje Florijn ontfermde.

RTV Oost Algemeen2020-08-13

Weerbericht: Zon en bewolking wisselen elkaar af, nog steeds tropisch warm

Overdag wordt wederom een tropisch warme dag met temperaturen tussen de 29 en 33 graden. Wel zullen er steeds meer wolken voorkomen en wisselen zonnige perioden en wolkenvelden elkaar af.

NU Algemeen2020-08-13

Door deze vrouw werd Brad Pitt een wereldster

Telegraaf Prive2020-08-13

Grote groep jongeren zorgt voor onrust in Haagse Schilderswijk, ME rukt uit

De mobiele eenheid van de politie is in de nacht van woensdag op donderdag uitgerukt in de Schilderswijk in Den Haag, nadat een grote groep jongeren op straat onrust veroorzaakte. Dat bevestigt de politie na berichtgeving door Regio15. Volgens Regio15 zijn er ruim 100 tot 150 jongeren op straat.

NU Algemeen2020-08-13

De favela die op eigen kracht vecht tegen covid-19 – met succes

Volkskrant politiek2020-08-13

De favela die op eigen kracht vecht tegen covid-19 – met succes

Volkskrant cultuur2020-08-13

De favela die op eigen kracht vecht tegen covid-19 – met succes

Volkskrant algemeen2020-08-13

Live | Stijgende lijn in aantal besmettingen Duitsland zet door - Parool.nl

Live | Stijgende lijn in aantal besmettingen Duitsland zet door  Parool.nl

Goolge news entertainment2020-08-13

Live | Stijgende lijn in aantal besmettingen Duitsland zet door - Parool.nl

Live | Stijgende lijn in aantal besmettingen Duitsland zet door  Parool.nl

Google News NL2020-08-13