Hoogstwaarschijnlijk is het coronavirus oorspronkelijk overgesprongen van dier op mens. Maar of mensen ook (huis)dieren kunnen besmetten? Daar is nog weinig over bekend.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-03-30

Afleiding tijdens het eten zorgt ervoor dat de hersenen smaken minder goed verwerken. Dit mechanisme zou ervoor kunnen zorgen dat mensen die tijdens het eten televisie kijken of bezig zijn op hun smartphone meer eten.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-03-30

Alle landen in de wereld publiceren dagelijks cijfers over de uitbraak van het coronavirus. Maar in elk land zijn de problemen weer anders en bevindt de crisis zich in een andere fase. Hoe moeten we de statistieken met elkaar vergelijken?

Bron: Volkskrant tech en media 2020-03-30

Het aantal ic-bedden is in korte tijd flink uitgebreid, maar het aantal coronapatiënten neemt zo hard toe dat de grens nu al weer in zicht is.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-03-30

Berichten verspreiden zich vaak razendsnel, of ze nu kloppen of niet. Wij proberen de zin van de onzin te scheiden. Deze week: elke 52 rokers veroorzaken één dode door meeroken.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-03-30

Hoe heet moet ik mijn handdoeken en vaatdoeken wassen om zeker te weten dat er geen virusdeeltjes meer op zitten?

Bron: Volkskrant tech en media 2020-03-29

Waarom tikt de klok vooruit en niet terug? Een groep fysici denkt dat het antwoord verscholen ligt in het basale weefsel van de werkelijkheid.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-03-29

Michiel van der Geest tekent meerdere keren per week de ervaringen op van spoedeisendehulparts Susanne van Zoggel in Uden. Zondag 29 maart: ‘Beademing is voor 80-plussers een brug te ver, ook omdat je weet dat er nog een hausse aan patiënten aankomt.’

Bron: Volkskrant tech en media 2020-03-29

Kun je het coronavirus ook krijgen van voedsel?

Bron: Volkskrant tech en media 2020-03-29


Wie werkt als zorgmedewerker, hulpverlener, buschauffeur of in een ander ‘cruciale beroepsgroep’, zou bij verkoudheidsklachten als hoesten en spierpijn thuis moeten blijven, laat een nieuwe studie zien. Tot nog toe is het advies dat zij pas bij koorts thuis dienen te blijven.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-03-27

Er komen op Schiphol vliegtuigladingen Chinese mondkapjes aan. Met de vriendelijke softpowergroeten van de Chinese overheid. We hebben gemazzeld dat de druk in Nederland pas echt op begon te lopen nadat China het coronavirus onder controle kreeg. Daardoor kan China nu, met de productiecapaciteit die vrijkwam, Europa enigszins bevoorraden.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-03-27

Politici en privacyorganisaties maken zich zorgen over de opmars van slimme camera’s met gezichtsherkenning. In hoeverre worden we hiermee in Nederland al in de gaten gehouden? Een verkenning langs winkels, voetbalclubs, gemeenten en Schiphol.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-03-27

Vorige week citeerde ik hier Kurt Vonnegut die van zijn oom Alex leerde om op te merken wanneer hij gelukkig was en op zo’n moment te roepen of mompelen of denken: ‘Als dit niet fijn is, dan weet ik niet wat wél.’ Ik vroeg u om zulke momenten naar mij te sturen. En dat heeft u gedaan: in mijn inbox staan meer dan 130 kleine en grote geluksmomenten.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-03-27

De idee dat er weinig voor nodig is om het slechte in ons boven te krijgen, klopt niet. Dat zegt sociaal psycholoog , die het gedrag tijdens crises bestudeerde. In de coronacrisis ziet hij een nieuwe samenleving zich vormen.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-03-27

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

Bevrijdingsquiz 2020

Plusonline Algemene artikelenfeed2020-12-18

WOII in foto's: verzetsgroep Vroomshoop poseert op Bevrijdingsdag

Om een goed beeld te krijgen van de impact van de oorlog op het dagelijks leven werden de afgelopen maanden foto's verzameld uit de provincie. Daar zijn de vijftig meest indrukwekkende beelden uitgerold. Elke dag vertellen wij het verhaal bij een van de foto's.

RTV Oost Algemeen2020-03-31

Podcast | 'Communicatie kabinet over coronamaatregelen moet duidelijker'

In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

NU Algemeen2020-03-31

Paul de Leeuw vermoedt dat hij te duur is voor tv-programma vanuit huis

Paul de Leeuw ziet een live televisieprogramma vanuit huis tijdens de situatie rondom het coronavirus wel zitten, meldt het AD maandag. In gesprek met de krant vertelt de presentator dat hij vermoedt dat zijn werkgevers hem daarvoor niet kunnen of willen betalen.

NU Algemeen2020-03-31

'Cardiologen bezorgd over hartpatiënten die wegblijven door coronavirus'

Cardiologen zijn bezorgd omdat zij zien dat hartpatiënten vanwege het coronavirus veelal wegblijven uit het ziekenhuis, meldt de NRC maandagavond. Volgens de cardiologen is dit levensgevaarlijk.

NU Algemeen2020-03-31

Tussen hoop en vrees: zo staat ons land ervoor

Telegraaf2020-03-31

LIESBETH’s afscheid soberder dan sober

Telegraaf Prive2020-03-31

Weerbericht: Rustige dag met stapelwolken en volop zon

Dinsdag is het rustig en zonnig. In de ochtend kan er wat bewolking zijn, maar het blijft de hele dag droog. De wind is zwak tot matig en komt uit het noordoosten. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 8 en 10 graden.

NU Algemeen2020-03-31

App van Amsterdams ziekenhuis stelt bijna 3.000 coronaverdenkingen vast

De zogenaamde coronacheck-app die het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis (OLVG) eerder deze maand heeft geïntroduceerd voor inwoners van de gemeente Amsterdam is de afgelopen twee weken al meer dan een miljoen keer gebruikt, meldt regiopartner AT5 maandagavond. Bij 2.849 mensen werd tot nu toe een verdenking van het coronavirus vastgesteld.

NU Algemeen2020-03-31

Schrijfster Vrouwkje Tuinman wint Grote Poëzieprijs

Schrijfster Vrouwkje Tuinman heeft maandagavond de Grote Poëzieprijs gewonnen voor de dichtbundel Lijfrente. De winnaar werd bekend gemaakt in het radioprogramma Opium op NPO Radio 4.

NU Algemeen2020-03-31