Stel: een dorp heeft een burgemeester die dol is op het brouwsel van de plaatselijke stokerij. Elke avond zit hij met een grote fles pontificaal op het dorpsplein. Hoe groter zijn inname, hoe meer hij raaskalt. Bij de stokerij zijn ze er blij mee. Die raaskallende burgemeester trekt een groot publiek. Het hele dorp ziet het etiket op de fles.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-06-02

Met zijn vijfduizenden demonstreren, zoals maandag gebeurde in Amsterdam naar aanleiding van de dood van George Floyd, is dat niet vragen om een nieuwe virusuitbraak? Dat valt nog te bezien.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-06-02

Hongerige hommels zetten hun kaken in planten die nog niet bloeien. Door gaatjes te maken in de bladeren, stimuleren ze die planten om eerder tot bloei te komen. Wetenschappers hebben ontdekt dat ze zo de bloei weken vervroegen. De vraag is waarom precies.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-06-02

Bloed, urine, poep en andere lichaamsstoffen van coronapatiënten bevatten kennis over covid-19. Sinds de allereerste coronapatiënten werden opgenomen in het Amsterdam UMC verzamelen infectieneuroloog Diederik van de Beek en zijn collega’s zulke lichaamsstoffen in de eerste covid-19-biobank van Nederland.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-06-02

Een patiënt belt: hij heeft blauwe tenen en of dat dat corona kan zijn? Hij is verder niet ziek, maar toch. Even een collega gevraagd, maar nee, blauwe tenen bij corona heeft zij ook nog nooit van gehoord. Toch ook maar de symptomen op de RIVM-site gecheckt: geen blauwe tenen. Dus ik bel de patiënt: Nee hoor, ik weet niet precies wat het dan wel is, maar in elk geval geen corona. Twee dagen later staat het in de krant: blauwe tenen bij corona. Zo ging het ook met diarree – eerst was dat geen symptoom van corona, maar later bleek toch van wel.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-06-01

Voor de ernstig zieke Jayme ligt een nieuwe, beloftevolle behandeling binnen handbereik nu dankzij crowdfunding in een paar maanden tijd 1,9 miljoen euro is ingezameld. Daarmee kan het duurste medicijn ter wereld worden gekocht, dat in Nederland nog niet wordt vergoed.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-06-01Denkfouten in het hedendaags ontwerp gefileerd door innovatie-expert (en cabaretier) Jasper van Kuijk. Deze week: ere wie ere toekomt.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-05-29

Nog twee dagen en dan mogen de terrassen weer open. Hoeveel mensen kunnen daar tegelijk van een drankje genieten?

Bron: Volkskrant tech en media 2020-05-29

De coronacrisis laat zien wat een virus kan aanrichten wanneer er geen vaccin beschikbaar is. Wat doet dit met de sentimenten rondom vaccineren?

Bron: Volkskrant tech en media 2020-05-29

Eerder waren het de kabeljauw en zout, nu wijdt de Amerikaan Mark Kurlansky een lijvig, rijk geïllustreerd boek aan zalm. Optimistisch is hij niet: willen we de zalm redden, dan moeten we de aarde redden. En andersom.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-05-29

Houd moed. In het verleden wisten wetenschappers gigantische gezondheidscrises te bezweren. Deze week: de dodelijke willekeur van wondinfecties.

Bron: Volkskrant tech en media 2020-05-29

Brengen de algoritmen de mensen bij elkaar, zoals Facebooks Mark Zuckerberg keer op keer herhaalt?

Bron: Volkskrant tech en media 2020-05-29

In clubs, kerken en sport­scholen kan het corona­virus op hol slaan. Deze super­versprei­ding komt opvallend veel vaker voor dan bij andere infectieziekten. Waarom, en wat is daaruit te leren voor de aanpak?

Bron: Volkskrant tech en media 2020-05-29

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

Bevrijdingsquiz 2020

Plusonline Algemene artikelenfeed2020-12-18

Weerbericht: Bewolkt, van tijd tot tijd regen en een stuk frisser

De donderdag geeft een heel ander weerbeeld dan de afgelopen dagen. Het is bewolkt en het wordt niet warmer dan 16 graden.

NU Algemeen2020-06-04

Dochter Elisa maakt Henk van der Meijden (82) opa

Telegraaf Prive2020-06-04

Stuwmeer aan verwijzingen: ’Grote groep heeft veel last of pijn’

Telegraaf2020-06-04

Patiënt moet lang wachten: 1,2 miljoen uitgestelde verwijzingen

Telegraaf2020-06-04

Veilige uitjes voor gezinnen: van foodtruckterras tot varen

Voorzichtig gaan Nederlanders weer naar buiten om leuke dingen te doen. Musea en parken zijn weer open, maar veel bekende zomerse evenementen kunnen vooralsnog niet doorgaan. Waar kun je als gezin naartoe? Zeven ideeën voor veilige uitjes.

NU Algemeen2020-06-04

Deze films verschijnen deze week in de bioscoop

De films die deze week in de bioscoop verschijnen, kenmerken zich door moeizame ouder-kindrelaties. In Honey Boy verwerkt acteur Shia LaBeouf zijn moeilijke jeugd door zijn hardvochtige vader, een oud-crimineel, te spelen. In Das Vorspiel trekt een viooldocent een getalenteerde leerling voor op haar eigen zoon en in La Vérité is de dochter van een Franse filmster het zat dat haar moeder altijd alle aandacht opeist. Dit zijn de films die deze week in de bioscoop verschijnen.

NU Algemeen2020-06-04

Populariteit van campers groeit dankzij gesloten toilethokken

Naast natuurhuisjes en huisjes op vakantieparken, zit ook de verhuur van campers in de lift. Omdat de toiletvoorzieningen op campings nog altijd gesloten zijn, zoeken mensen naar kampeermiddelen met eigen sanitair. Maar zijn er wel genoeg campers voor alle geïnteresseerden?

NU Algemeen2020-06-04

De strijd tegen racisme is terug van nooit weggeweest

Volkskrant politiek2020-06-04

Wat weet jij van de nieuwe lockdownregels? Test het hier

Volkskrant politiek2020-06-04