De formatie wil maar niet lukken en enige haast is wel geboden. De kans is aanwezig dat er in de drie dagen tussen het schrijven en het plaatsen van deze column wéér een bewindspersoon is opgestapt (en vervangen door Stef Blok). Mede daarom wordt de roep om nieuwe verkiezingen steeds groter.

Bron: Volkskrant tech en media 2021-09-28

Tot voor kort wist niemand hoe het komt dat één bevruchte eicel zich soms splitst in twee embryo’s. Maar na dertig jaar lijken onderzoekers eindelijk een aanwijzing voor de oorzaak te hebben gevonden: eeneiige tweelingen hebben een uniek epigenetisch profiel, wat ervoor zorgt dat bepaalde genen sterk of juist zwak tot uiting komen.

Bron: Volkskrant tech en media 2021-09-28

Zul je altijd zien. Amper een week is haar school weer begonnen, of mijn dochter zit ziek thuis, met keelpijn en flinke koorts. Vast gekregen in de trein, waar iedereen als vanouds op elkaars lip staat, klaagt ze met schorre stem. Geen corona, gelukkig. Maar dus wel een van die talloze andere luchtwegvirussen, die als de ‘r’ in de maand komt nu eenmaal rondgaan.

Bron: Volkskrant tech en media 2021-09-27

Franse wetenschappers hebben drie vleermuisvirussen gevonden die sterk lijken op het pandemische coronavirus sars-cov-2. Niet in China, maar bijna 2.000 kilometer ten zuiden van Wuhan, in het noorden van Laos.

Bron: Volkskrant tech en media 2021-09-27


Nederlanders houden zich steeds minder goed aan de nog geldende coronaregels. Zo gaat nog een op de drie bij klachten naar de GGD-teststraat en blijven minder mensen dan ooit thuis bij klachten.

Bron: Volkskrant tech en media 2021-09-24

Op de dag voordat de coronaregels worden versoepeld, zien de coronatrends er relatief gunstig uit. De landelijke besmettingscijfers zijn weer lager dan vorige week, hoewel het zuiden een kleine toename ziet. Het aantal nieuwe coronapatiënten daalt gestaag.

Bron: Volkskrant tech en media 2021-09-24

Van covid-nepinformatie tot het voortrekken van prominente gebruikers: Facebook wordt geplaagd door klokkenluiders en onthullingen. Wat is er precies aan de hand?

Bron: Volkskrant tech en media 2021-09-24

Diverse grote steden hebben aangegeven ‘niet actief te gaan handhaven’, dat wil zeggen: controleren of horecaondernemers hun bezoekers vragen om de coronapas. Alleen met deze app, die aangeeft of mensen gevaccineerd, negatief getest of recentelijk hersteld zijn van corona, heb je vanaf 25 september toegang tot onder andere horeca, theaters en bioscopen. Ik was meteen benieuwd hoe dat in zijn werk gaat, ‘niet actief handhaven’. Ik zag een station voor me waarop alle ov-chipkaartpoortjes open en uit staan. En als je dan aan het NS-personeel vraagt: ‘Hé, controleren jullie niet?’ ‘Jawel, want de poortjes stáán er wel. We controleren alleen niet actief. Snap je?’

Bron: Volkskrant tech en media 2021-09-24

Wetenschapsredacteur George van Hal bespreekt begerenswaardige uitvindingen uit sciencefictionfilms en -series en zoekt uit of ze realiteit kunnen worden. Vandaag: een straal waarmee je dingen kunt verplaatsen, zelfs in de ruimte.

Bron: Volkskrant tech en media 2021-09-24

Toen deze week de herfst officieel begon, moest ik weer eens aan Kurt Vonnegut denken. Hij vond namelijk dat er geen vier seizoenen zijn, maar zes. Hij mopperde dat de lente vaak niet voelt als lente en dat november helemaal niet klopt voor de herfst – en dat mensen misschien wel daarom zo vaak somber zijn.

Bron: Volkskrant tech en media 2021-09-24

Met apps en digitale spreekuren willen ziekenhuizen het aantal opnamen en fysieke contactmomenten flink terugschroeven. Tijdens de coronacrisis heeft digitale ziekenhuiszorg terrein gewonnen. Maar is dat goed nieuws voor de patiënt?

Bron: Volkskrant tech en media 2021-09-24

De coronacrisis is net de klimaatcrisis, maar dan in versneld tempo, zo heet het onder kenners. Wat valt er op klimaatgebied te leren van corona? Maarten Keulemans sprak erover met drie coronabestrijders en drie klimaatwetenschappers – en trekt zes lessen.

Bron: Volkskrant tech en media 2021-09-24

In Californië woeden nog steeds grote bosbranden. Een van die branden, The Windy Fire, raast door het Sequoia National Park, waar ’s werelds grootste en oudste bomen staan. Deze mammoetbomen kunnen zo hoog worden als een flatgebouw met 26 verdiepingen en zijn soms wel 2700 jaar oud.

Bron: Volkskrant tech en media 2021-09-24

Dan zet je toch gewoon een dixi naast het terras. Hugo de Jonge denkt graag mee met ondernemers, bleek deze week. De minister van Volksgezondheid kreeg van de Kamer te horen dat burgers hun coronapas niet op het terras hoeven te tonen, want buiten is het risico op overdracht van het virus kleiner dan binnen. Dus op het terras mag iedereen gewoon zonder QR-code het glas heffen, redeneert de Kamer.

Bron: Volkskrant tech en media 2021-09-24

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

In Berlijn snakken de kiezers naar iets nieuws

Kiezers in Berlijn speculeren bij de stembureaus al volop over de winnaars en de mogelijke coalities die Duitsland straks kunnen gaan regeren.

Trouw algemeen2021-09-29

Nog altijd 116,5 miljoen dieren op stal in Nederland ondanks krimp veestapel

Het aantal varkens, schapen en kippen in Nederland is het afgelopen jaar iets afgenomen, blijkt uit voorlopige cijfers van de Landbouwtelling 2021 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Alleen het aantal melkgeiten is gegroeid, naar 482.000. De kippenstapel is met bijna 100 miljoen dieren veruit de grootste.

NU Algemeen2021-09-29

Extraparlementair kabinet mogelijk oplossing voor impasse: wat is dat precies?

Een extraparlementair kabinet komt steeds meer in zicht als oplossing voor de impasse in de kabinetsformatie. Informateur Johan Remkes noemde deze vorm dinsdag bij naam in zijn brief aan negen fractievoorzitters waarmee hij wil overleggen. Maar wat is een extraparlementair kabinet precies?

NU Algemeen2021-09-29

Britney Spears voor de rechter: is ze hierna eindelijk vrij?

Alle ingrediënten zijn er: Britney Spears wil af van het curatorschap uitgevoerd door haar vader, Jamie Spears heeft gezegd ermee te willen stoppen en deze woensdag is iedereen in de rechtbank. Maar komt vandaag dan ook dat verlossende woord voor Britney Spears en de #FreeBritney-beweging?

NU Algemeen2021-09-29

Internationale studenten kunnen kroeg niet in omdat QR-code niet werkt

Internationale studenten van buiten de Europese Unie die zich in hun thuisland hebben laten vaccineren, kunnen in Nederland vaak niet naar het café of een andere gelegenheid waarbij een QR-code verplicht is. Een situatie die snel moet veranderen, stellen de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).

NU Algemeen2021-09-29

Nederhop is hot

In het kielzog van de populariteit van craftbeer en de explosieve groei van het aantal Nederlandse brouwerijen groeit ook het aantal hoptelers in ons land. De teller staat nu op 21 hoptelers en nog eens 24 brouwers met een eigen hopveld, blijkt uit cijfers van de Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur.

NU Algemeen2021-09-29

Online gokken: het kan al jaren, maar wordt nu pas legaal

Wie online een gokje wil wagen, kan dat vanaf vrijdag voor het eerst legaal doen. Dan mogen tien bedrijven hun kansspelen op het web aanbieden. Maar wat is er eigenlijk nieuw, want je kunt toch al jaren online gokken? NU.nl geeft antwoord op de belangrijkste vragen.

NU Algemeen2021-09-29

Driekwart slachtoffers gelooft niet meer in aangifte doen

Telegraaf2021-09-29

Daar sta je dan: mishandeld, vergeten en met lege handen

Telegraaf2021-09-29

Lisa Loeb: ’Mijn leven wordt nóóit meer hetzelfde’

Telegraaf Prive2021-09-29