VVD-fractievoorzitter Klaas Dijkhoff vindt dat zijn partij minder moet opkomen voor grote bedrijven en zich meer moet richten op de middenklasse. Dat de VVD vorig jaar op aandringen van multinationals de dividendbelasting wilde afschaffen, noemt Dijkhoff in De Telegraaf nu ‘een misrekening’.

Bron: Volkskrant algemeen 2019-04-20

Een van de hoogste bazen van de Nederlandse Publieke Omroep, Frans Klein, was tot 2016 bestuurder van een brievenbusfirma. De aandelen van dit bedrijf werden ondergebracht in een belastingparadijs. Dat blijkt uit onderzoek van NRC Handelsblad.

Bron: Volkskrant algemeen 2019-04-20

De tweede man van Forum voor Democratie, Henk Otten, is in een NRC-interview erg kritisch over partijleider Thierry Baudet. Otten distantieert zich van Baudets geflirt met blanke superioriteit. Baudets omstreden uitlatingen stellen de partij in een kwade reuk en daar hebben zijn partijgenoten niet om gevraagd, aldus Otten.

Bron: Volkskrant algemeen 2019-04-20

De Democratische senator en presidentskandidaat voor de komende verkiezingen Elizabeth Warren heeft het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden vrijdag opgeroepen om een afzettingsprocedure te starten tegen president Trump. Ze vindt dat het donderdag gepresenteerde Mueller-rapport over de Russische inmenging in de presidentsverkiezing van 2016 en de campagne van Trump daar genoeg aanleiding voor geeft.

Bron: Volkskrant algemeen 2019-04-20

Het Amerikaanse ministerie van Justitie noemt de eis van de justitiecommissie van het Huis van Afgevaardigden om inzage te krijgen in het hele Ruslandonderzoek ‘prematuur en onnodig’.

Bron: Volkskrant algemeen 2019-04-20

De sultan van Brunei, die ervoor heeft gezorgd dat homo’s in zijn land dood door steniging boven het hoofd hangt, is Ridder-Grootkruis in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Dat is de hoogste koninklijke onderscheiding die Nederland kent. Waarom werd hij zo geëerd?

Bron: Volkskrant algemeen 2019-04-20

Het ministerie van Onderwijs wil een Bibob-toets voor het islamitische Cornelius Haga Lyceum. Rechtsgeleerden laten geen spaan heel van de manier waarop de overheid de omstreden school de voet probeert dwars te zetten. ‘Buitengewoon kwalijke stap’.

Bron: Volkskrant algemeen 2019-04-20

Paus Franciscus heeft op Goede Vrijdag, tijdens de Kruisweg in Rome, ‘de uit politieke overwegingen gesloten harten’ bekritiseerd. Tijdens de sfeervolle processie in het Colosseum, waarin de lijdensweg van Jezus herdacht wordt, stond het lot van misbruikte vrouwen en de slachtoffers van mensenhandel centraal. Volgens het Vaticaan woonden 15.000 gelovigen de ceremonie bij. In de Sint-Pietersbasiliek was vooraf de liturgische viering van Goede Vrijdag.

Bron: Volkskrant algemeen 2019-04-19

In het – niet erg volle – stadion van Kiev stonden ze tegenover elkaar. De komiek Zelenski en de zittende leider Porosjenko. Hun debat werd een potje heen en weer schelden. Zondag kiest Oekraïne wie president wordt.

Bron: Volkskrant algemeen 2019-04-19

De Rotterdamse politie hield deze week drie jongens aan omdat zij betrokken zouden zijn bij groepsverkrachtingen rond de Franselaan. Wat bezielt de daders en in wat voor een omgeving kan dit gebeuren? ‘Vaak zijn de verdachten bekenden van de meiden.’

Bron: Volkskrant algemeen 2019-04-19

De onlusten in Derry waarbij deze week een jonge journalist omkwam, bewijzen hoe kwetsbaar de Noord-Ierse vrede nog steeds is. Fanatici hopen te profiteren van de Brexit-angst.

Bron: Volkskrant algemeen 2019-04-19

De Egyptisch-Amerikaanse journalist Mona Eltahawy is moslim en feminist. Ze strijdt tegen het patriarchaat, zowel in het Midden-Oosten als in het Westen.

Bron: Volkskrant algemeen 2019-04-19

Zijn we het establishment zo zat dat we gaan voor de komiek? De naderende uitverkiezing van Volodymyr Zelenski in Oekraïne doet volgens Bert Lanting vermoeden dat het een dolle boel kan worden.

Bron: Volkskrant algemeen 2019-04-19

Jan Nagel is bijna 80. In mei neemt hij afscheid van zo’n zestig jaar in de politiek. Hij begon in de PvdA en ging via LPF naar 50Plus.

Bron: Volkskrant algemeen 2019-04-19

De menselijke zonden, waarvoor Jezus 1.986 jaar geleden stierf, zijn onuitroeibaar. Een ronde langs de opvallendste zondaars. Schenkt u ze vergiffenis?

Bron: Volkskrant algemeen 2019-04-19

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

In de VS zijn nu al 31 noodtoestanden van kracht

Vandaag gaat de gedeeltelijke sluiting van de Amerikaanse overheid dag 22 in en daarmee is zij de langste ooit. De gevolgen worden steeds voelbaarder, en het scenario dat Trump de noodtoestand uitroept steeds realistischer.

Trouw algemeen2019-12-12

Het doodverklaarde cassettebandje leeft op, met dank aan zijn analoge warmte

“Welke gek maakt er nou nog cassettebandjes?” Thomas Baur stelt de vraag zelf al aan de telefoon, gewend aan de verbijstering van het publiek. In Lochem runt hij de Bandjesfabriek, het laatste bedrijf in de Benelux dat nog cassettebandjes produceert. De verkoop is vorig jaar explosief gestegen naar 21 duizend stuks. Het dieptepunt lag in 2013, met slechts 4160 verkochte bandjes. Daarna ging het alleen nog maar bergopwaarts.

Trouw algemeen2019-12-12

Ongelofelijk: zoveel behandelingen moest jonge kankerpatiënte doorstaan

Telegraaf2019-04-21

Opnieuw handgranaat in Amsterdamse Spuistraat

In de Spuistraat in Amsterdam is zondag opnieuw een handgranaat gevonden. Het explosief is veilig verwijderd en niet ontploft, zo meldt de politie. De granaat lag in de buurt van coffeeshop New Times.  De melding van het explosief kwam rond half vier in de nacht. Op dezelfde plek merkte een schoonmaker zaterdag ook al een handgranaat op. De EOD heeft hem onschadelijk gemaakt. Het is nog onduidelijk wie de handgranaten daar neer heeft gelegd en met welke reden. Begin april was het ook al raak aan de Spuistraat. Toen explodeerde een handgranaat bij club Mad Fox. 

Metro algemeen2019-04-21

Rode Kruis opent ikbenveilig.nl

Telegraaf2019-04-21

Handgranaat aangetroffen in bedrijfspand in Utrecht

In een bedrijfspand op industrieterrein Nieuw Overvecht in Utrecht is in de nacht van zaterdag op zondag een handgranaat gevonden.

NU Algemeen2019-04-21

Sean Bean beantwoordt meest gegoogelde vragen

Sean Bean beantwoordt de meest gegoogelde vragen over zichzelf en over zijn personage uit Game of Thrones, Ned Stark.

NU Algemeen2019-04-21

Actrice Anjelica Huston steunt poging bontverbod in New York

Anjelica Huston vindt het een goede zaak dat New York probeert de verkoop van bont aan banden te leggen. De Amerikaanse actrice schaamt zich ooit zelf bont gedragen te hebben.

NU Algemeen2019-04-21

Drugsrit met bijna-ongelukken door Breda

Telegraaf2019-04-21

Paasmaandag mogelijk eerste zomerse dag

Telegraaf2019-04-21