Sociale media zoals Snapchat spelen een steeds grotere rol bij seksueel misbruik van jongeren tussen 11 en 15 jaar oud. Dat concludeert het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) na bestudering van 86 zedenzaken die in 2020 plaatsvonden.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-01-21

Meer dan reikhalzend keek de in juni 2020 begonnen restauranthouder Jeroen Lens uit naar steun van de overheid. Die was er royaal voor het bedrijfsleven, behalve voor startende ondernemers. Donderdag aan het eind van de middag was het eindelijk zover. Ook starters kunnen nu aanspraak maken op de tegemoetkoming vaste lasten (TVL).

Bron: Volkskrant algemeen 2021-01-21

De familie Nouri, bij monde van advocaat Khalid Kasem, heeft donderdag een verzoek tot arbitrage ingediend bij de KNVB, om tot een schadevergoedingsregeling te komen voor het ongeluk dat de middenvelder van Ajax trof.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-01-21

Hoewel een Kamermeerderheid minister Sander Dekker vorig jaar zomer opriep zich ‘maximaal’ in te spannen voor de repatriëring van de langstzittende Nederlander in een buitenlandse gevangenis, zit de zaak nog altijd muurvast. Jaitsen Singh (76) ligt intussen met corona in een Amerikaanse medische gevangenis en moet volgens zijn advocaat en zus 24 uur per dag worden beademd.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-01-21

Bij KLM verdwijnen door de coronacrisis de komende tijd nog eens 800 tot 1.000 duizend banen. De ontslagen komen bovenop de herstructurering die de luchtvaartmaatschappij vorig jaar heeft ingezet en die al 5.000 arbeidsplaatsen heeft gekost.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-01-21

Een dubbele zelfmoordaanslag op een markt in de Iraakse hoofdstad Bagdad maakte donderdag een einde aan bijna drie jaar van relatieve veiligheid. Bij de explosies vielen zeker 32 doden en ruim 70 gewonden.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-01-21

Schrijver Abdelkader Benali trekt zich terug als spreker van de 4 mei-lezing, jaarlijks in De Nieuwe Kerk in Amsterdam, voorafgaand aan de Nationale Herdenking op de Dam. Aanleiding zijn uitspraken die Benali in 2006 heeft gedaan over Joden, waarover onrust is ontstaan bij Joodse organisaties.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-01-21

Is Donald Trump echt van het politieke toneel verdwenen of zint hij op een comeback? Bij zijn vertrek uit het Witte Huis zei hij woensdag te hopen dat het ‘geen lang afscheid’ zal zijn. Volgens The Wall Street Journal overweegt hij een eigen partij op te richten, de Patriot Party.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-01-21

Ruim een maand nadat het kabinet de scholensluiting afkondigde, is er nog altijd verwarring over de uitzonderingspositie van het speciaal onderwijs. Een deel daarvan is volledig open, maar veel scholen zijn net als het reguliere onderwijs overgestapt op online onderwijs. Zij bieden alleen noodopvang voor kwetsbare kinderen en kinderen van ouders met cruciale beroepen.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-01-21

Het demissionaire kabinet stopt zeker 300 miljoen euro in een garantiefonds om het organiseren van culturele en andere grote evenementen weer op gang te brengen. Het is bedoeld voor muziekfestivals, zakenbeurzen of sportwedstrijden die na 1 juli worden gehouden en minimaal drieduizend bezoekers trekken.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-01-21

Het Openbaar Ministerie in Gent heeft het Belgisch parlement gevraagd om de parlementaire onschendbaarheid van Kamerlid Dries Van Langenhove van Vlaams Belang op te heffen. Justitie wil de 27-jarige Van Langenhove, oprichter van de extreem-rechtse groepering Schild & Vrienden, vervolgen wegens overtreding van de wetten tegen racisme, Holocaustontkenning en wapenbezit.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-01-21

Het coronabeleid van het demissionaire kabinet-Rutte III kan nog steeds op brede steun rekenen in de Tweede Kamer. Na een kleine concessie stemde een grote meerderheid donderdag voor de invoering van een avondklok.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-01-21

De verkiezingen moeten uitgesteld worden, vinden sommige burgemeesters. Maar daar wil het kabinet vooralsnog niet aan. Dat probeert de verkiezingen ondanks corona veilig te laten verlopen.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-01-21

Buiten de EU om heeft Hongarije het Russische Spoetnik-vaccin goedgekeurd. Een omstreden besluit, maar kritiek op het vaccinatiebeleid wordt niet op prijs gesteld. De politiek analist die zei dat de regering het vertrouwen in vaccins ondermijnt, werd het doelwit van een haatcampagne van de Orbán-gezinde media.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-01-21

Het doel van een volledig circulaire Nederlandse economie in 2050 is nauwelijks dichterbij gekomen. We gebruiken amper minder grondstoffen dan tien jaar geleden, terwijl het in 2030 de helft minder moet zijn. Dat blijkt uit de eerste rapportage over de circulaire economie.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-01-21

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

Nieuwe James Bond-film voor derde keer uitgesteld vanwege coronavirus

De nieuwe James Bond-film No Time To Die is uitgesteld tot 8 oktober. Het is de derde keer sinds het begin van de coronapandemie dat de releasedatum wordt verplaatst, maakte filmstudio MGM vrijdag bekend.

NU Algemeen2021-01-22

Michelle Pfeiffer speelt Betty Ford in serie over first ladies

Michelle Pfeiffer is toegevoegd aan de cast van dramaserie First Ladies. Ze gaat daarin Betty Ford spelen, de vrouw van Gerald Ford die van 1974 tot 1977 president van de VS was, meldt Deadline vrijdag.

NU Algemeen2021-01-22

Nobelprijswinnaars: Richt economisch herstel nu op aanpak klimaatcrisis

Vijf Nobelprijswinnaars presenteren vrijdag in Groningen een manifest dat is ondertekend door drieduizend wetenschappers uit meer dan honderd landen. Voorafgaand aan een speciale klimaattop die maandag in Nederland wordt gehouden, roepen ze op het economische herstel na de coronacrisis te richten op het afwenden van een volgende, grotere crisis.

NU Algemeen2021-01-22

De vagere kennissen vallen weg

Door de steeds strengere coronamaatregelen verliezen mensen kennissen uit het oog. En dat heeft veel negatieve gevolgen. Door onze redacteuren Sheila Kamerman en Floor Rusman

NRC algemeen2021-01-22

Met de avondklok komt een nieuw wantrouwen

Heel wat andere landen zijn ons voorgegaan, maar toch komt het als een schok: de avondklok wordt dit weekeinde ingevoerd.

NRC algemeen2021-01-22

De grote modeheld bleek Bernie Sanders

De Amerikaanse mode arriveerde in het Witte Huis. Milou van Rossum ‘leest’ de outfits die werden gedragen op de inauguratie van de 46ste president van de Verenigde Staten.

NRC algemeen2021-01-22

Politieke dealmakerij schaadde debat over gevolgen avondklok

Twee politieke crises – onvergelijkbaar, maar allebei van enorme omvang – lopen elkaar in de weg. De Toeslagenaffaire leidde tot de val van het kabinet en tot een discussie over…

NRC algemeen2021-01-22

Houden hun hart vast

NRC algemeen2021-01-22

In tranen

NRC algemeen2021-01-22

EU-leiders: Geen verbod op niet-noodzakelijke reizen, wel sterk afgeraden

De regeringsleiders van de EU-lidstaten hebben donderdagavond besloten dat er geen verbod komt op niet-noodzakelijke reizen, waartoe meerdere landen hadden opgeroepen. Alle leiders hebben volgens demissionair premier Rutte wel uitgesproken hoe belangrijk het is om op dit moment niet-essentiële reizen te ontmoedigen. Toch is een verbod volgens hem in Europa juridisch "niet te doen".

NU Algemeen2021-01-22