Juist nu het aantal klanten bij voedselbanken toeneemt, haken oudere vrijwilligers af en is de aanvoer van voedsel onzeker. In Deventer is het nu eten wat de pot schaft, in Hillegom sluiten noodgedwongen de deuren. ‘Ik heb dit nodig, ook vanwege het praatje.’

Bron: Volkskrant algemeen 2020-03-30

Zelden heeft valse informatie zich zo snel verspreid als tijdens deze corona-epidemie. Zeker in Spanje, waar meer nieuws wordt geconsumeerd via WhatsApp dan in welk ander Europees land ook.

Bron: Volkskrant algemeen 2020-03-30

Het aantal ic-bedden is in korte tijd flink uitgebreid, maar het aantal coronapatiënten neemt zo hard toe dat de grens nu al weer in zicht is.

Bron: Volkskrant algemeen 2020-03-30

Heeft u al de behoefte om uw gedachten op papier te zetten? Enkele lezers lieten ons weten dat ze door de pandemie en het vele thuiszitten aan het schrijven waren geslagen en stuurden ons een gedicht.

Bron: Volkskrant algemeen 2020-03-30

‘Het sentiment dat Nederland voor iedereen betaalt is een leugen’, zegt de voormalige premier van Italië. Hij reageert furieus op de blokkade van Nederland om het Europese noodfonds in te zetten voor de coronacrisis.

Bron: Volkskrant algemeen 2020-03-30

Psychologen vrezen voor de traumatische impact van de coronacrisis op zorgpersoneel. Het zware werk kan gaan leiden tot emotionele overbelasting en posttraumatische stressstoornissen onder artsen en verpleegkundigen. Goede geestelijke ondersteuning en nazorg zijn daarom cruciaal, bepleiten beroepsverenigingen en het ministerie van Volksgezondheid.

Bron: Volkskrant algemeen 2020-03-30

Brazilië heeft kostbare tijd verloren in de strijd tegen het coronavirus omdat president Bolsonaro er zo luchtig over doet, zegt Ana Maria Vieira Lopes Prado, ziekenhuisarts in São Paulo. ‘Ons land is in slaap gesukkeld, het is de hoogste tijd om wakker te worden.’

Bron: Volkskrant algemeen 2020-03-30

Rijp, groen, leuk, minder leuk: grappen over de neveneffecten van corona voorzien in een grote behoefte. Maar grappen over de ziekte zélf liggen gevoelig.

Bron: Volkskrant algemeen 2020-03-29

Op de vlucht voor het coronavirus wijken schatrijke New Yorkers uit naar hun tweede huizen op onder meer Long Island. De bevolking ziet ze komen met gemengde gevoelens. De rijken verschaffen werk tenslotte. ‘Maar waarom moeten ze hier voor vijfduizend dollar vlees kopen?’

Bron: Volkskrant algemeen 2020-03-29

Strenge maatregelen vinden de Russische autoriteiten niet nodig om het coronavirus te beteugelen. ‘De Russische versie van het virus kan geen kwaad’, zegt een Moskoviet.

Bron: Volkskrant algemeen 2020-03-29

Alle Britten krijgen komende dagen een brief van Boris Johnson. De Britse premier waarschuwt de Britse bevolking daarin dat de ergste fase van de coronacrisis nog moet komen, en dat mogelijk een verdere beperking van de burgerlijke vrijheden nodig is. In zijn kabinet groeit intussen de afkeer van China.

Bron: Volkskrant algemeen 2020-03-29

De komende weken doet de Volkskrant regelmatig verslag vanuit ziekenhuis Amphia in Breda, waar verslaggever Willem Feenstra meeluistert met slechtnieuwsgesprekken, die noodgedwongen door de telefoon gevoerd worden.

Bron: Volkskrant algemeen 2020-03-29

De fysieke sluiting van de hoger onderwijsinstellingen viel op veel universiteiten en hogescholen samen met een tentamenweek. Hoe redden ze zich hieruit? Het probleem en drie mogelijke oplossingen.

Bron: Volkskrant algemeen 2020-03-29

Sinds de coronacrisis leveren ziekenhuizen alleen nog acute zorg aan niet-coronapatiënten. Maar dat betekent dat ook veel behandelingen en operaties niet doorgaan die voor patiënten van levensbelang zijn. Die patiënten voelen zich de dupe van de focus op corona.

Bron: Volkskrant algemeen 2020-03-29

De internationale anti-IS-coalitie in Irak keert onverwachts huiswaarts onder dekking van de wereldwijde corona-uitbraak. De Amerikanen en Britten zijn bezig met een definitief vertrek, terwijl andere Europese landen, waaronder Nederland, hun militairen tijdelijk terugtrekken.

Bron: Volkskrant algemeen 2020-03-29

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

Bevrijdingsquiz 2020

Plusonline Algemene artikelenfeed2020-12-18

WOII in foto's: verzetsgroep Vroomshoop poseert op Bevrijdingsdag

Om een goed beeld te krijgen van de impact van de oorlog op het dagelijks leven werden de afgelopen maanden foto's verzameld uit de provincie. Daar zijn de vijftig meest indrukwekkende beelden uitgerold. Elke dag vertellen wij het verhaal bij een van de foto's.

RTV Oost Algemeen2020-03-31

Podcast | 'Communicatie kabinet over coronamaatregelen moet duidelijker'

In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

NU Algemeen2020-03-31

Paul de Leeuw vermoedt dat hij te duur is voor tv-programma vanuit huis

Paul de Leeuw ziet een live televisieprogramma vanuit huis tijdens de situatie rondom het coronavirus wel zitten, meldt het AD maandag. In gesprek met de krant vertelt de presentator dat hij vermoedt dat zijn werkgevers hem daarvoor niet kunnen of willen betalen.

NU Algemeen2020-03-31

'Cardiologen bezorgd over hartpatiënten die wegblijven door coronavirus'

Cardiologen zijn bezorgd omdat zij zien dat hartpatiënten vanwege het coronavirus veelal wegblijven uit het ziekenhuis, meldt de NRC maandagavond. Volgens de cardiologen is dit levensgevaarlijk.

NU Algemeen2020-03-31

Tussen hoop en vrees: zo staat ons land ervoor

Telegraaf2020-03-31

LIESBETH’s afscheid soberder dan sober

Telegraaf Prive2020-03-31

Weerbericht: Rustige dag met stapelwolken en volop zon

Dinsdag is het rustig en zonnig. In de ochtend kan er wat bewolking zijn, maar het blijft de hele dag droog. De wind is zwak tot matig en komt uit het noordoosten. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 8 en 10 graden.

NU Algemeen2020-03-31

App van Amsterdams ziekenhuis stelt bijna 3.000 coronaverdenkingen vast

De zogenaamde coronacheck-app die het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis (OLVG) eerder deze maand heeft geïntroduceerd voor inwoners van de gemeente Amsterdam is de afgelopen twee weken al meer dan een miljoen keer gebruikt, meldt regiopartner AT5 maandagavond. Bij 2.849 mensen werd tot nu toe een verdenking van het coronavirus vastgesteld.

NU Algemeen2020-03-31

Schrijfster Vrouwkje Tuinman wint Grote Poëzieprijs

Schrijfster Vrouwkje Tuinman heeft maandagavond de Grote Poëzieprijs gewonnen voor de dichtbundel Lijfrente. De winnaar werd bekend gemaakt in het radioprogramma Opium op NPO Radio 4.

NU Algemeen2020-03-31