Olaf Tempelman legt bekende buitenlanders op de sofa. Deze week: van de enorme internationale fanbase die Nicaragua’s sandinistenleider Daniel Ortega ooit had, is helemaal niets over.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-06-18

De Brits-Zweedse farmaceut AstraZeneca schendt bewust zijn contract met de EU door veel minder coronavaccins te leveren dan is vastgelegd. De Belgische rechter veroordeelde het bedrijf vrijdag tot de levering van 50 miljoen extra doses voor eind september op straffe van een dwangsom van 500 miljoen euro.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-06-18

Zondag gaat Frankrijk naar de stembus voor de eerste ronde in de regionale verkiezingen. Ze gelden, tien maanden voor de presidentsverkiezingen, als een landelijke graadmeter. In het zuiden lijkt Marine Le Pen te gaan winnen. Wat maakt haar Rassemblement National zo populair, vooral onder jongeren?

Bron: Volkskrant algemeen 2021-06-18

Een bouwsteiger in Antwerpen is vrijdagmiddag ingestort, waarbij een dode en zeker twintig gewonden zijn gevallen. De brandweer heeft tien slachtoffers bevrijd, maar minstens zes mensen liggen nog bedolven onder steigermateriaal en puin. Vier van de gewonden zijn volgens de politie in levensgevaar.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-06-18

De repressie van het bewind van president Loekasjenko werd in augustus ook veel topsporters in Belarus te gortig. Sindsdien bevinden ze zich in een benarde positie. ‘Als je ziet dat er in de straten van jouw land bloed vloeit van onschuldigen, dan moet je echt nadenken welke versie van je land je precies wilt vertegenwoordigen.’

Bron: Volkskrant algemeen 2021-06-18

In een brief aan het kabinet hebben vijf rapporteurs van de Verenigde Naties (VN) zich zeer kritisch uitgelaten over de woningbouwplannen in de Rotterdamse Tweebosbuurt. De rapporteurs stellen zelfs dat de sloop van sociale huurwoningen een schending van internationale mensenrechten kan betekenen.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-06-18

Het onafhankelijk onderzoek naar de mondkapjesdeal tussen het ministerie van VWS en Sywert van Lienden en zijn twee compagnons zal pas na de zomer klaar zijn. Minister Tamara van Ark voor Medische Zorg had eerder gezegd dat ze al voor de vakantie duidelijkheid wilde over de gang van zaken, maar dat blijkt niet haalbaar.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-06-18

Het kabinet schrapt het briefstemmen uit de Tijdelijke wet verkiezingen covid-19. De wet, die op 1 juli afloopt, wordt wel verlengd tot 1 januari 2022. ‘We nemen het zekere voor het onzekere’, zegt demissionair minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken, D66). Vervroegd stemmen blijft voorlopig wel mogelijk.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-06-18

Je zou het als een symbolisch einde van de coronacrisis kunnen beschouwen: vanaf 26 juni mogen de nachtclubs weer open en kan er dus weer legaal worden gedanst. Een activiteit die ‘velen hebben gemist', zei premier Rutte vrijdag tijdens de persconferentie.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-06-18

Geklaag en kritiek in de Nederlandse media, andere Europese media zijn veel complimenteuzer. Nederland was tegen Oostenrijk stabiel, dominant, soeverein zelfs. En ‘we’ hebben een nieuwe held te pakken.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-06-18

De topontmoeting tussen de presidenten Vladimir Poetin en Joe Biden was een diplomatiek schot in de roos voor Rusland. Met voetballen en de bestrijding van corona beleeft het land minder succes. We belden met correspondent Tom Vennink.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-06-18

Het doel van GB News om de ‘cancelcultuur’ aan de orde te stellen lijkt na een kleine week uitzenden te zijn geslaagd. De nieuwe Britse televisiezender is geraakt door een advertentieboycot van meerdere grote bedrijven, waaronder Grolsch. Presentator en oprichter Andrew Neil heeft de topmensen van deze bedrijven gevraagd om voor de camera te komen om hun beweegredenen nader toe te lichten.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-06-18

Omringd door zwarte parlementariërs heeft president Biden donderdag de wet ondertekend voor een nationale vrije dag waarop het einde van de slavernij wordt gevierd. De roep om ‘Juneteenth’, zoals de feestdag al jaren heet, toe te voegen aan de elf federale vrije dagen werd sterker na de dood van George Floyd.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-06-18

Het aantal vluchtelingen in de wereld is in tien jaar verdubbeld tot een record van 82,4 miljoen. Als gevolg van de coronacrisis bleven veel grenzen dicht en nam de solidariteit van rijke landen af: slechts 34.400 vluchtelingen zijn ‘gehervestigd’ in rijke landen, eenderde van het jaar ervoor en een historisch dieptepunt.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-06-18

In Hongkong is vrijdagmorgen een run ontstaan op exemplaren van de pro-democratische krant Apple Daily. Dit nadat de politie de dag ervoor de redactieruimte was binnengevallen, waarbij vijf leidinggevenden van de krant werden gearresteerd.

Bron: Volkskrant algemeen 2021-06-18

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

Amerikaanse kogelstoter Ryan Crouser verbetert 31 jaar oude wereldrecord

De Amerikaanse kogelstoter Ryan Crouser heeft vrijdaghet 31 jaar oude wereldrecord kogelstoten verbeterd. De regerend olympisch kampioen kwam tijdens een wedstrijd op Hayward Field in Oregon bij zijn vierde poging tot 23,37 meter.

NU Algemeen2021-06-19

Weerbericht: Overwegend zonnige dag met 's avonds kans op een bui

Zaterdag begint op de meeste plaatsen bewolkt, maar geleidelijk aan breekt steeds meer de zon door. Het blijft overdag op de meeste plaatsen droog.

NU Algemeen2021-06-19

Scrollen door de online encyclopedie: Nederlandse Wikipedia bestaat 20 jaar

De Nederlandse versie van Wikipedia bestaat zondag twintig jaar. Het is vaak een van de eerste sites die je raadpleegt als je iets wil weten over bijvoorbeeld bekende Nederlanders of ruimtevaart. Wat zorgt ervoor dat bezoekers blijven terugkomen?

NU Algemeen2021-06-19

Dit weten we over het effect van windmolengeluid op de gezondheid

Het is volgens het RIVM aannemelijk dat sommige mensen door windturbinegeluid slechter slapen. Hoe komt dit, en wat is er verder bekend over de gezondheidseffecten van windmolengeluid?

NU Algemeen2021-06-19

’Ministerie EZK doof voor Europa bij windmolens’

Telegraaf2021-06-19

Twee aardbevingen kort na elkaar in Groningse dorp Stedum

In de nacht van vrijdag op zaterdag zijn er twee aardbevingen geweest in het Groningse dorp Stedum. De bevingen hadden respectievelijk een magnitude van 0.9 en 2.3 en vonden volgens het KNMI plaats rond 2.00 en 3.00 uur op een diepte van 3 kilometer.

NU Algemeen2021-06-19

Wil je liever een Janssen-prik? Zo regel je die

Ben jij nog niet tegen corona geprikt, maar wil je dat wel? Vanaf woensdag 23 juni kan iedereen boven de achttien jaar kiezen voor een Janssen-prik. Hoe regel je een afspraak?

NU Algemeen2021-06-19

Je kunt ook kiezen voor een Janssen-prik: dit moet je erover weten

Ben jij nog niet geprikt tegen corona, maar wil je dat wel? Vanaf woensdag 23 juni kan iedereen van achttien of ouder kiezen voor een Janssen-prik. Wat zijn de voor- en nadelen?

NU Algemeen2021-06-19

Radicalisme-expert El Madkouri onterecht beschuldigd van fraude: 'Ben kapotgemaakt'

Radicalisme-expert Halim El Madkouri is onlangs door het gerechtshof in Den Haag vrijgesproken van fraude, oplichting en witwassen. Hij streed zes jaar lang voor zijn eerherstel. Vooral zijn oud-directeur neemt hij veel kwalijk: "Die man heeft me geprobeerd kapot te maken". Voor El Madkouri is nu het moment aangebroken om zijn kant van het verhaal te vertellen.

NU Algemeen2021-06-19

Video | Schade in Leersum na windhoos: 'Voorwerpen vlogen door de tuin'

In Leersum (Utrecht) zijn vrijdag negen mensen gewond geraakt als gevolg van noodweer. Door een enorme windvlaag die over het dorp en omgeving ging, zijn er meerdere bomen omgewaaid en daken afgewaaid.

NU Algemeen2021-06-19