Vwo-scholiere Sterre werd het slachtoffer van seksuele uitbuiting. De man die daarvoor verantwoordelijk was beschouwde ze als haar grote liefde. Haar verhaal staat voor dat van honderden Nederlandse meisjes, die vaak geen aangifte willen doen.

Bron: Volkskrant algemeen 2018-06-23

Het kabinet heeft de polder opdracht gegeven onderling tot een Klimaatakkoord te komen. Een beter klimaat is immers goed voor iedereen. Maar wat blijkt, zo ziet Yvonne Hofs, niemand wil betalen.

Bron: Volkskrant algemeen 2018-06-22

Het immigratievraagstuk in de VS heeft nog altijd geen stabiele oplossing. De weg ernaartoe is bezaaid met hindernissen.

Bron: Volkskrant algemeen 2018-06-22

Nog voordat prins William één stap in Israël heeft gezet, is het eerste officiële bezoek van een vertegenwoordiger van het Britse koninklijk huis al omstreden. Tot ergernis van de Israëlische regering valt de Olijfberg in Jeruzalem volgens het reisschema van William onder de ‘bezette Palestijnse gebieden’.

Bron: Volkskrant algemeen 2018-06-22

De machtigste man van Roemenië, Liviu Dragnea, is veroordeeld tot een celstraf van drieënhalf jaar voor machtsmisbruik in zijn oude kiesdistrict. Die veroordeling is van grote symbolische waarde: de 55-jarige Dragnea is de leider van regeringspartij PSD. Hij bekleedt formeel geen ambt in het kabinet, maar geldt als de man die in Roemenië de touwtjes in handen heeft.

Bron: Volkskrant algemeen 2018-06-22

De 230 Dutchbat III-veteranen die vorig jaar gezamenlijk een schadeclaim indienden tegen de staat, schorten die miljoenenclaim op. Naast erkenning van de onherstelbare schade op sociaal, emotioneel en financieel gebied eisten ze ook een symbolisch bedrag van duizend euro per veteraan voor elk jaar dat is verstreken sinds de val van Srebrenica in 1995.

Bron: Volkskrant algemeen 2018-06-22

Angst voor immigratie bezorgt populisten stemmen en macht. Zij voelen zich zo sterk dat zij deze weken een bliksemoffensief ontketenden tegen open grenzen. De gevestigde politiek buigt om niet te barsten.

Bron: Volkskrant algemeen 2018-06-22

Politieke leiders in Polen en Hongarije weten hun autocratische optreden te verhullen met een democratisch laagje. Wat is hun geheime recept?

Bron: Volkskrant algemeen 2018-06-22

Hoge Commissaris Zeid Raad al-Hussein kon deze week het vertrek van Amerika uit de VN-Mensenrechtenraad niet voorkomen. Na de zomer gooit hij het bijltje erbij neer.

Bron: Volkskrant algemeen 2018-06-22

Volgens zichzelf en zijn aanhangers is hij een voorvechter van de vrijheid van meningsuiting, volgens zijn tegenstanders is hij een racist die de islamofobie in het Verenigd Koninkrijk aanwakkert. Tommy Robinsons ware vijand is de staat, het domein van de door hem verfoeide middenklasse.

Bron: Volkskrant algemeen 2018-06-22

Tokio geldt al jaren als een blik op onze eigen toekomst. Van vergrijzing tot vervoer: in de megastad hebben ze die problemen al eerder getackeld. Nu de metropool met een nieuwe probleem: krimp. ‘34 procent van de winkeleigenaars is hier 70 of ouder.’ Wat kunnen we leren van een grootstad die gestopt is met groeien?

Bron: Volkskrant algemeen 2018-06-22

Thom de Graaf (D66) wordt de nieuwe vicepresident van de Raad van State. Dat heeft minister Kajsa Ollongren (Binnenlandse Zaken) vrijdag bekendgemaakt. De benoeming was donderdag al een voldongen feit geworden, nadat Jeroen Dijsselbloem was afgevallen als kandidaat. Hij was voor zover bekend de enige andere gegadigde voor de post.

Bron: Volkskrant algemeen 2018-06-22

Bron: Volkskrant algemeen 2018-06-22

Voor de Libische kust zijn de afgelopen dagen zeker 220 migranten verdronken bij verschillende scheepsrampen. De VN-vluchtelingenorganisatie UNHCR, die dit gisteravond bekend maakte, zegt ‘verbijsterd’ te zijn door het toenemend aantal migranten en vluchtelingen dat sterft tijdens de overtocht naar Europa.

Bron: Volkskrant algemeen 2018-06-22

Bron: Volkskrant algemeen 2018-06-22

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

Voorontwerp omleiding Rucphen-Zuid ter inzage gelegd

Het voorontwerp-bestemmingsplan voor het zuidelijk deel van de Omleiding Rucphen ligt ter inzage. Het gaat om het deel van Sprundel richting Zundert.

NU Algemeen2018-06-23

Zo gaf Bob Dylan veertig jaar geleden het eerste Kuip-concert

​Op 23 juni 1978 werd er voor het eerst een concert gehouden in de Rotterdamse Kuip. Het was Bob Dylan die de eer kreeg. Ook was er die avond een gastoptreden van Eric Clapton. Bekijk hoe het Polygoonjournaal destijds verslag deed van het concert.

NU Algemeen2018-06-23

WK-feit van de dag: Duitsland en de vloek van de wereldkampioen

Sportredacteur Rypke Bakker brengt je elke dag een opvallend feitje over het WK in Rusland. Deze aflevering: Duitsland en de vloek van de wereldkampioen.

NU Algemeen2018-06-23

Dreigt er een verbod op internetmemes?

In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de week. Met deze week aandacht voor een mogelijk verbod op memes en kapotte iPhoneschermen.

NU Algemeen2018-06-23

Moeders als voorbeelden

De één zorgde thuis voor de kinderen, de ander maakte carrière. Sommigen waren trouwe Opzij-lezeressen en anderen vonden feminisme een vies woord. Maar allemaal gaven ze hun dochters, op een of andere manier, iets mee waardoor die zich later zouden inzetten voor gelijke behandeling van vrouwen.

Metro algemeen2018-06-23

Meerdere schuren branden tot de grond toe af in Almelo

Bij een grote schuurbrand in de Geraniumstraat in Almelo zijn zaterdagochtend meerdere schuren volledig afgebrand. Eén man is gearresteerd en er is niemand gewond geraakt. 

RTV Oost Algemeen2018-06-23

Twee arrestaties na inval in woning wijk Heuvel

De politie heeft vrijdagavond twee mensen aangehouden na een inval in een woning in de Bredase wijk Heuvel.

NU Algemeen2018-06-23

Het is raar als je geen feminist bent

De wereld wordt overspoeld door een vierde feministische golf. Waar het bij de vorige drie draaide om zaken als stemrecht, economische zelfstandigheid, seksuele bevrijding en zelfontplooiing, richt de moderne feminist haar pijlen op de manier waarop we in de praktijk met vrouwen omgaan. Social media zijn de nieuwe barricaden.

Metro algemeen2018-06-23

'Belgische tak ING helpt rijke Russen met brievenbusfirma's'

De Belgische tak van ING blijkt jarenlang rijke Russische klanten te bedienen met brievenbusmaatschappijen in de Britse Maagdeneilanden en Panama. De bank doet dit via een bijkantoor in het Zwitserse Genève.

NU Algemeen2018-06-23

Gebruikers krijgen inzicht in hoeveel tijd zij op Facebook besteden - Tweakers

NU.nlGebruikers krijgen inzicht in hoeveel tijd zij op Facebook bestedenTweakersFacebook werkt aan een nieuwe functie die inzichtelijk moet maken hoeveel tijd gebruikers op de sociale-netwerksite besteden. De nieuwe functionaliteit is nog niet uitgebracht, maar verwijzingen zijn gevonden in de code voor de Android-app. De nog ...'Facebook geeft gebruikers inzicht in tijd op netwerk'NU.nlalle 2 nieuwsartikelen »

Google news wetenschap2018-06-23