Bron: Volkskrant cultuur 2020-06-04

Bron: Volkskrant cultuur 2020-06-04

Bron: Volkskrant cultuur 2020-06-04

Archeologen hebben in Mexico het tot nu toe oudste en waarschijnlijk grootste bouwwerk van de Maya’s ontdekt. Het is een platform voor ceremoniële doeleinden dat tussen 1000 en 800 jaar voor Christus is gebouwd. De ontdekking werpt een nieuw licht op de ontwikkeling van de vroege Mayacultuur, schrijven de wetenschappers in het tijdschrift Nature.

Bron: Volkskrant cultuur 2020-06-03

Het verplicht dragen van een mondkapje is de grootste bron van ergernis voor de reizigers nu het openbaar vervoer min of meer weer volgens de gewone dienstregeling verloopt. Dat maakt de reizigersvereniging Rover op uit de eerste inzendingen op het meldpunt corona en OV, dat dinsdag werd opengesteld.

Bron: Volkskrant cultuur 2020-06-03

Goedemiddag, Nederland als pleitbezorger van een zo vrij mogelijke internationale handel - lange tijd was het vanzelfsprekend maar de wind is snel gedraaid. Intussen kunt u de nieuwe Volkskrant-coronaquiz doen!

Bron: Volkskrant cultuur 2020-06-03

Midden in Drentse natuurgebieden zijn bij metingen op meerdere plaatsen (verboden) bestrijdingsmiddelen gevonden. Aanvankelijk werd gedacht dat pesticiden vooral dicht langs landbouwpercelen overwaaiden op de natuur, maar ze blijken ook door te dringen tot de kern van de gebieden.

Bron: Volkskrant cultuur 2020-06-03

Nu de Nationale Veiligheidswet van China de speciale status van Hongkong ongedaan dreigt te maken, verlaten veel inwoners de stad. ‘Dit is niet langer een langzame onttakeling van het ‘één land, twee systemen-principe’, dit is het einde ervan.’

Bron: Volkskrant cultuur 2020-06-03


Wereldwijd gaan mensen de straat op tegen politiegeweld of racisme. Daarbij worden de lockdownregels niet nageleefd. Het zet de discussie over grondrechten versus gezondheidsmaatregelen op scherp.

Bron: Volkskrant cultuur 2020-06-03

De coronacrisis leidt tot zorgen en buikpijn over persoonlijke geldzaken zoals rondom het pensioen en de eigen woning. Gevraagd naar de prangendste geldkwesties, kwam de Volkskrantlezer tot de volgende vragen. Reinout van der Heijden, auteur van de wekelijkse Geldvraag, heeft de antwoorden.

Bron: Volkskrant cultuur 2020-06-03

Zijn wandeling naar de kerk van de presidenten was symbolisch, maar de voorbereiding – traangas- en flitsgranaten – was echt. Trump gaat voor de harde aanpak, ook al heeft hij daar vermoedelijk de bevoegdheid niet toe.

Bron: Volkskrant cultuur 2020-06-02

Het lijkt gedaan met de rust voor de omwonenden van Schiphol. EasyJet begint vanaf 1 juli weer te vliegen vanaf Amsterdam. Tegelijk breidt KLM het aantal bestemmingen verder uit, vooral naar Zuid-Europa.

Bron: Volkskrant cultuur 2020-06-02

No sex please, we’re British. Wat ooit een farce was, is nu realiteit geworden. Het is de Britten, of beter gezegd: de Engelsen, voorlopig niet toegestaan seks te hebben met iemand buiten het eigen huishouden.

Bron: Volkskrant cultuur 2020-06-02

Je oplader in de klas laten liggen? Omkeren mag niet, via de witte pijlen moet je weer terug naar het lokaal. De scholieren van het Murmellius Gymnasium in Alkmaar gedragen zich opvallend gedisciplineerd op de eerste schooldag na tweeënhalve maand afstandsonderwijs.

Bron: Volkskrant cultuur 2020-06-02

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

Bevrijdingsquiz 2020

Plusonline Algemene artikelenfeed2020-12-18

Weerbericht: Bewolkt, van tijd tot tijd regen en een stuk frisser

De donderdag geeft een heel ander weerbeeld dan de afgelopen dagen. Het is bewolkt en het wordt niet warmer dan 16 graden.

NU Algemeen2020-06-04

Dochter Elisa maakt Henk van der Meijden (82) opa

Telegraaf Prive2020-06-04

Stuwmeer aan verwijzingen: ’Grote groep heeft veel last of pijn’

Telegraaf2020-06-04

Patiënt moet lang wachten: 1,2 miljoen uitgestelde verwijzingen

Telegraaf2020-06-04

Veilige uitjes voor gezinnen: van foodtruckterras tot varen

Voorzichtig gaan Nederlanders weer naar buiten om leuke dingen te doen. Musea en parken zijn weer open, maar veel bekende zomerse evenementen kunnen vooralsnog niet doorgaan. Waar kun je als gezin naartoe? Zeven ideeën voor veilige uitjes.

NU Algemeen2020-06-04

Deze films verschijnen deze week in de bioscoop

De films die deze week in de bioscoop verschijnen, kenmerken zich door moeizame ouder-kindrelaties. In Honey Boy verwerkt acteur Shia LaBeouf zijn moeilijke jeugd door zijn hardvochtige vader, een oud-crimineel, te spelen. In Das Vorspiel trekt een viooldocent een getalenteerde leerling voor op haar eigen zoon en in La Vérité is de dochter van een Franse filmster het zat dat haar moeder altijd alle aandacht opeist. Dit zijn de films die deze week in de bioscoop verschijnen.

NU Algemeen2020-06-04

Populariteit van campers groeit dankzij gesloten toilethokken

Naast natuurhuisjes en huisjes op vakantieparken, zit ook de verhuur van campers in de lift. Omdat de toiletvoorzieningen op campings nog altijd gesloten zijn, zoeken mensen naar kampeermiddelen met eigen sanitair. Maar zijn er wel genoeg campers voor alle geïnteresseerden?

NU Algemeen2020-06-04

De strijd tegen racisme is terug van nooit weggeweest

Volkskrant politiek2020-06-04

Wat weet jij van de nieuwe lockdownregels? Test het hier

Volkskrant politiek2020-06-04