Bedrijven, verhoog de lonen! Dat was de oproep van VVD-leider en premier Mark Rutte midden juni. Maar dezelfde Rutte haalt met zijn belastingbeleid al jaren de kaasschaaf over die lonen, om de staatsschuld zo snel mogelijk af te betalen. Dat blijkt uit een woensdag in economenblad ESB gepubliceerd onderzoek van Wimar Bolhuis, universitair docent economie aan de Universiteit Leiden.

Bron: Volkskrant cultuur 2019-06-26

Minister van Binnenlandse Zaken Kajsa Ollongren komt met voorstellen om het huidige parlementaire stelsel te veranderen. Hoe zitten de drie belangrijkste voorstellen in elkaar?

Bron: Volkskrant cultuur 2019-06-26

Door een menselijke fout verstuurde NL-alert het nummer van de Telegraaf-tiplijn als alternatief voor het met een storing kampende 112. De krant kreeg daadwerkelijk enkele noodoproepen binnen. ‘Het vertrouwen in NL-alert staat en valt met de juistheid van de meldingen.’

Bron: Volkskrant cultuur 2019-06-25

Mooi dat Connexxion de ijsbeer wil redden, maar de verduurzaming van het openbaar vervoer in de regio Amsterdam levert onverwachte en onplezierige neveneffecten op. Dat blijkt uit de reactie van de Reizigers Advies Raad (RAR) op de plannen die de vervoerder heeft opgesteld voor het busvervoer volgend jaar in vijf gemeenten rond de hoofdstad. De inzet van elektrische bussen leidt tot kortere bussen, kortere ritten, meer overstappen en passagiers die kou lijden.

Bron: Volkskrant cultuur 2019-06-25

Na vijf jaar heeft Rusland zijn stemrecht weer terug in de Parlementaire Vergadering van de Raad van Europa. Rusland was dat recht in 2014 verloren vanwege de annexatie van de Krim. Het is een opvallende draai in een tijd waarin de Europese Unie Rusland aan stevige sancties onderwerpt.

Bron: Volkskrant cultuur 2019-06-25

De Turkse president Erdogan wil Russische raketten kopen en nu dreigt Amerika geen ultramoderne F-35 gevechtsvliegtuigen meer te zullen leveren. Behalve ‘verkeerde’ wapens zijn het Erdogans ‘verkeerde vrienden’ die voor spanningen zorgen met de andere Navo-landen.

Bron: Volkskrant cultuur 2019-06-25

De twintig belangrijkste economieën ter wereld, de G20, hebben de subsidies voor kolencentrales in drie jaar bijna verdrievoudigd, ondanks hun belofte uit 2009 te stoppen met het subsidiëren van fossiele energie. Dat stelt de Britse denktank ODI in een rapport.

Bron: Volkskrant cultuur 2019-06-25

Maximo Ibarra was nog maar nauwelijks aangetreden als KPN-topman, of hij treedt alweer af. Dinsdagochtend maakte KPN bekend dat de Colombiaanse Italiaan ‘om dringende familieredenen’ eind september terug naar Italië verhuist, amper veertien maanden nadat zijn heerschappij als bestuursvoorzitter van KPN was begonnen.

Bron: Volkskrant cultuur 2019-06-25

Goedemiddag, Drie back-ups die het begeven, de tiplijn van De Telegraaf die als noodnummer wordt doorgebriefd en een stroom aan NL-Alerts: minister Grapperhaus gaat drukke weken tegemoet.

Bron: Volkskrant cultuur 2019-06-25

Vleesverwerkers én dierenactivisten vinden het een goed idee: start bij hitte rond middernacht met de slacht. Dan hoeven de dieren niet meer op het heetst van de dag te worden vervoerd en is de kans kleiner dat de slachterij door hitte niet kan leveren. Er is alleen een probleem: de inspecteurs liggen om 00.00 uur nog op een oor.

Bron: Volkskrant cultuur 2019-06-25

Hitte is een killer, heet het in de volksmond. Dus als er door de klimaatverandering meer hittegolven ontstaan, zou dat dan mensenlevens kunnen kosten?

Bron: Volkskrant cultuur 2019-06-25

In opdracht van de overheid gaan onderzoekers van de TU Delft onderzoeken welke apparaten in huis onveilig zijn. Uiteindelijk moeten onwetende consumenten een seintje krijgen van hun provider als ze bijvoorbeeld een makkelijk te hacken beveiligingscamera in huis hebben.

Bron: Volkskrant cultuur 2019-06-25

Slim en verstandig: meebewegen met een sterkere tegenstander, tegenslag presenteren als winst. Dat is wat de regeringsgezinde krant Daily Sabah maandag deed, op de ochtend na de verpletterende nederlaag van AKP-kandidaat Binali Yildirim in de burgemeestersverkiezingen in Istanbul.

Bron: Volkskrant cultuur 2019-06-24

De temperaturen lopen deze dagen zo hoog op, dat het in veel klaslokalen nauwelijks uit te houden is. Vooral in scholen met een plat dak of met een noodgebouw is het peentjes zweten. Leerlingen krijgen hittevrij of volgen een tropenrooster.

Bron: Volkskrant cultuur 2019-06-24

Wat doet het met een stad als het alarmnummer niet functioneert? En als de hulpdiensten zeggen dat ze de straat op gaan, zodat mensen in nood ze makkelijk kunnen aanschieten?

Bron: Volkskrant cultuur 2019-06-24

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

In de VS zijn nu al 31 noodtoestanden van kracht

Vandaag gaat de gedeeltelijke sluiting van de Amerikaanse overheid dag 22 in en daarmee is zij de langste ooit. De gevolgen worden steeds voelbaarder, en het scenario dat Trump de noodtoestand uitroept steeds realistischer.

Trouw algemeen2019-12-12

Het doodverklaarde cassettebandje leeft op, met dank aan zijn analoge warmte

“Welke gek maakt er nou nog cassettebandjes?” Thomas Baur stelt de vraag zelf al aan de telefoon, gewend aan de verbijstering van het publiek. In Lochem runt hij de Bandjesfabriek, het laatste bedrijf in de Benelux dat nog cassettebandjes produceert. De verkoop is vorig jaar explosief gestegen naar 21 duizend stuks. Het dieptepunt lag in 2013, met slechts 4160 verkochte bandjes. Daarna ging het alleen nog maar bergopwaarts.

Trouw algemeen2019-12-12

Drugshol van een half miljard opgerold

Telegraaf2019-06-26

Recordvangst crystal meth in Rotterdam

Telegraaf2019-06-26

'Amerikaans vredesplan Midden-Oosten is absoluut onrealistisch'

In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

NU Algemeen2019-06-26

Hoe lucratief was de slavernij nou écht voor Nederland?

Voor het eerst hebben historici in kaart gebracht hoeveel geld verdiende Nederland aan de slavernij.

NRC algemeen2019-06-26

Vaderlandse sterren zoeken verkoeling bij tropische temperaturen

Telegraaf Prive2019-06-26

Schatkist gaat voor klimaat

Telegraaf2019-06-26

Automobilist weer de klos

Telegraaf2019-06-26

Automobilisten en huishoudens gaan klimaatbeleid in portemonnee voelen

Telegraaf2019-06-26