Het Israëlische leger heeft dinsdag een Syrisch gevechtsvliegtuig neergehaald boven de Golanhoogte. Volgens Jeruzalem was de Soekhoi-22 zo’n twee kilometer het Israëlische luchtruim binnengedrongen. Hierop werd besloten de gevechtsbommenwerper met Patriot-luchtdoelraketten neer te halen.

Bron: Volkskrant cultuur 2018-07-24

Het Tuchtcollege voor de Gezondheidszorg heeft een arts berispt vanwege de euthanasie op een demente, wilsonbekwame vrouw, twee jaar gelden in een Haags verpleeghuis.

Bron: Volkskrant cultuur 2018-07-24

Het dodental door de grote natuurbranden die ten westen en ten oosten van de Griekse hoofdstad Athene woeden, is opgelopen tot zestig. Dit maakte de burgemeester van de zwaar getroffen plaats Rafina dinsdag bekend. Er zijn ruim 150 gewonden.

Bron: Volkskrant cultuur 2018-07-24

Voor het eerst sinds de topontmoeting met president Trump in Singapore lijkt de Noord-Koreaanse leider Kim Jong-un zijn beloften na te komen. Uit nieuwe satellietfoto’s blijkt dat Pyongyang is begonnen met de ontmanteling van delen van het belangrijke test- en lanceercentrum Sohae.

Bron: Volkskrant cultuur 2018-07-23

Duitsland reageert aangeslagen op het besluit van Mesut Özil om wegens racisme niet meer voor de Mannschaft uit te komen. Maar wilde de sterspeler wel een politiek statement maken?

Bron: Volkskrant cultuur 2018-07-23

Ontslag na zestien jaar trouwe dienst: ‘M. F.’ vraagt zich af wat erachter zit. Hij wil zijn recht. ‘Desnoods ga ik in hongerstaking.’

Bron: Volkskrant cultuur 2018-07-23

Het lichaam van de vermiste Nederlander Koen van Keulen is maandag gevonden in Italië. Dit heeft de Italiaanse politie bevestigd. De 17-jarige inwoner van Soest werd sinds vrijdag vermist nadat hij niet was teruggekeerd van een avondje stappen in de buurt van een camping in Pacengo.

Bron: Volkskrant cultuur 2018-07-23

Na Kim Jong-un van Noord-Korea slaat de Amerikaanse president Donald Trump oorlogzuchtige taal uit aan het adres van de Iraanse president Hassan Rouhani. Die laat zich evenmin onbetuigd. Wat is hier de strategie?

Bron: Volkskrant cultuur 2018-07-23

Met een nieuw cao-voorstel voor de 65 duizend politiemensen hopen korpsleiding en minister van Justitie het overleg met de vakbonden vlot te trekken. Het bevat niet alleen een fors loonbod. De flexibilisering die op verzet is gestuit, geldt in de afgezwakte variant alleen nog voor nieuwe instromers.

Bron: Volkskrant cultuur 2018-07-23

Honderdduizenden Chinese baby's lopen het risico te worden ingeënt met ondermaatse vaccins. De grootste farmaceutische fabriek van China blijkt maandenlang te hebben gesjoemeld met de kwaliteitseisen.

Bron: Volkskrant cultuur 2018-07-23

In het Nicaragua van Daniel Ortega liggen nu ook de geestelijken onder vuur en is de kerk niet langer heilig. In Managua is het ‘huis van God’al onder vuur genomen.

Bron: Volkskrant cultuur 2018-07-23

Zijn hardhandige optreden kostte Alexandre Benalla uiteindelijk zijn positie als de ‘Monsieur Securité’ van de Franse president Macron. Maar hoe kon hij zo snel opklimmen tot de hoogsteechelons van het Élysée?

Bron: Volkskrant cultuur 2018-07-23

Het Universitair Medisch Centrum in Amsterdam heeft met onmiddellijke ingang een onderzoek stopgezet nadat elf pasgeborenen zijn overleden aan een longaandoening. Het gaat om een onderzoek naar een medicijn voor zwangere vrouwen van wie het kind een extreme groeiachterstand heeft. De kinderen hadden al een slechte prognose. Er worden geen nieuwe sterfgevallen verwacht.

Bron: Volkskrant cultuur 2018-07-23

Hij erfde een verre van voltooide politiereorganisatie en ligt onder vuur in de cao-onderhandelingen. De Volkskrant liep een week mee met korpschef Erik Akerboom, om te zien hoe hij omgaat met de dilemma’s in zijn werk. ‘Ik ga niet vanaf de zijlijn zitten toekijken.’

Bron: Volkskrant cultuur 2018-07-23

Toronto is zondag opnieuw opgeschrikt door een schietpartij. Er vielen twee doden, dertien mensen raakten gewond. Over het motief van de schutter is nog niets bekend, maar zeker is dat de grootste stad van Canada worstelt met een epidemie van wapengeweld.

Bron: Volkskrant cultuur 2018-07-23

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

Dodental Griekse bosbranden gestegen naar 74

Het dodental als gevolg van de hevige bosbranden in Griekenland is gestegen naar 74. Daarmee is het een van de dodelijkste natuurbranden ooit in Griekenland.

NU Algemeen2018-07-24

Jongeren regio Zwolle ruilen vakantie in voor project "ZomerOndernemer"

Tientallen jongeren tussen de 14 en 23 jaar worden deze zomervakantie in de regio Zwolle wegwijs gemaakt in ondernemend Nederland. Met hulp van professionele coaches leren ze tijdens het zes weken durende project "De ZomerOndernemer" hoe ze een eigen bedrijf kunnen starten.

RTV Oost Algemeen2018-07-24

Mysterie rond dode in ’Polenhuis’ Aalsmeer

Telegraaf2018-07-24

Wordt NXP geslachtofferd in Trumps handelsoorlog met China?

Na bijna twee jaar komt uiterlijk donderdagochtend hoe dan ook een eind aan het overnamespel tussen het Amerikaanse Qualcomm en het Nederlandse NXP. Om één minuut voor zes, Nederlandse tijd, verloopt dan een deadline en is het deal or no deal.

NU Algemeen2018-07-24

Brandweer blust autobrand in Almelo

De brandweer heeft vanmiddag een autobrand geblust aan de Nachtegaalstraat in Almelo.

RTV Oost Algemeen2018-07-24

Gemeente Almelo raadt bijvoeren hertjes met klem af vanwege risico's

"Als er extra zorg voor de herten nodig is, dan nemen wij dat op ons." De gemeente Almelo raadt bijvoeren van de herten in het Rogmanspark en de Aalderinkshoek met klem af, vanwege de risico's voor de dieren. Vanochtend werd nog een oproep gedaan om groente- en fruitafval te komen brengen.

RTV Oost Algemeen2018-07-24

A10 muurvast: ingesloten verkeer sneller weg vanwege hitte

Telegraaf2018-07-24

Harry Potter-toverstaf leert kinderen programmeren

De Engelse startup Kano heeft een Harry Potter-toverstaf gemaakt waarmee kinderen leren programmeren. De toverstaf werkt samen met een app waarin spelers programmeerpuzzels oplossen.

NU Algemeen2018-07-24

Zo kun je slapen tijdens een tropennacht

Kun je lastig slapen tijdens deze hitte? Zo slaap je rustig als het warmer dan 20 graden is.

NU Algemeen2018-07-24

Restauranthouder Oudleusen begint spontaan ijswinkel vanuit camper

Jurrian Visscher bedacht zich niet: vrijdag kreeg hij het idee, vanochtend kocht hij een camper en een paar uur later stond hij vanuit die wagen schepijsjes te verkopen op de parkeerplaats voor z'n restaurant in Oudleusen, langs de N340. "Ik houd van ludieke acties."

RTV Oost Algemeen2018-07-24