Restaurant Waku Waku in Utrecht weigerde de coronapas van gasten te checken en werd daarmee even het centrum van het protest tegen de QR-code. Dinsdag sloot burgemeester Sharon Dijksma de zaak. ‘Deze ondernemer staat voor zijn principes.’

Bron: Volkskrant cultuur 2021-09-28

Werknemers van academische ziekenhuizen staken dinsdag onder meer vanwege hoge werkdruk. Vier mogelijke initiatieven die voor verlichting op de werkvloer kunnen zorgen.

Bron: Volkskrant cultuur 2021-09-28

De openbare ruimte is de huiskamer van Nederland, door corona meer dan ooit. Op de Vakbeurs Openbare Ruimte in Utrecht was goed te zien hoe die huiskamer er nu bij ligt en wat dat over ons zegt. Een klein vademecum, van afvalbak tot zwerverbeugel.

Bron: Volkskrant cultuur 2021-09-27

Huisbazen met meer dan drieduizend woningen moeten worden onteigend. Dat vindt een meerderheid van de deelnemers aan een referendum in Berlijn. In de geliefdste delen van de Duitse hoofdstad zijn de huurprijzen de laatste tien jaar meer dan verdubbeld.

Bron: Volkskrant cultuur 2021-09-27

Vier jaar geleden reisde verslaggever Peter de Graaf af naar het Brabantse Leende. Veel inwoners van het dorp hadden het bourgondische leven afgezworen om zich aan te sluiten bij de ‘Real Meal Revolution’. Hoe gaat het nu met ze? Nog altijd op dieet? En kennen ze de waarschuwingen over hun leefwijze?

Bron: Volkskrant cultuur 2021-09-27

Nu zelfs de premier mogelijk bedreigd wordt vanuit de georganiseerde misdaad, is de vraag weer actueel: hoe probeert de overheid greep te krijgen op de zware criminaliteit?

Bron: Volkskrant cultuur 2021-09-27

Dinsdagavond wordt in Parijs de nieuwe presidentskandidaat voor de Franse groene partij EELV bekendgemaakt. Tegenover de ‘pragmatische’ favoriet Yannick Jadot staat Sandrine Rousseau, de onverwachte tweede die pleit voor radicale ecologie.

Bron: Volkskrant cultuur 2021-09-27

Onder de Afghanen die onlangs naar Nederland zijn gevlucht, bevindt zich een bijzondere groep: evacués met een Nederlands paspoort. Bij gebrek aan een woning verblijven ze op een schip in Haarlem. Die opvang is er voor een half jaar. En daarna? ‘Het is nu vooral overleven.’

Bron: Volkskrant cultuur 2021-09-27

Het ‘Beloofde Land’ is een prestigieus woningbouwproject in de Keniaanse hoofdstad Nairobi, bedoeld voor mensen die leven in krottenwijken. Ze krijgen er een appartement aangeboden. Prachtig initiatief, maar waarom wonen er zo weinig krottenwijkbewoners in die nieuwe flats?

Bron: Volkskrant cultuur 2021-09-27

Het Kremlin heeft Oekraïne gewaarschuwd dat het in de ogen van president Poetin ‘een rode lijn oversteekt’ door militaire oefeningen te houden met troepen van de Navo en de Verenigde Staten. Die komen volgens Rusland en Belarus neer op een ‘uitbreiding van de infrastructuur’ van het westerse bondgenootschap in Oekraïne.

Bron: Volkskrant cultuur 2021-09-27

De Chinese regering legt abortus aan banden. Het aantal zwangerschappen dat na veertien weken om ‘niet-medische redenen’ wordt afgebroken, moet dringend omlaag. Dat heeft de Chinese overheid maandag bekendgemaakt.

Bron: Volkskrant cultuur 2021-09-27

Onder druk van ex-president Trump is Texas begonnen met een gedeeltelijke hertelling van de stemmen bij de verkiezingen van 2020, ondanks de vernietigende uitkomst van een soortgelijk onderzoek in de staat Arizona.

Bron: Volkskrant cultuur 2021-09-27

Nieuws, weetjes en verwijzingen naar wat de moeite waard is uit de wereld van tech, internet en gadgets, voor u bij elkaar geblogd door de specialisten van de Volkskrant.

Bron: Volkskrant cultuur 2021-09-27

De Duitse politiek is zondag een beetje meer op die van Nederland gaan lijken. De tijd van de grote volkspartijen is voorbij. De SPD won de verkiezingen, maar twee kleinere partijen zullen ‘kingmaker’ zijn bij het vormen van een coalitie. Voor de CDU is dat even wennen.

Bron: Volkskrant cultuur 2021-09-27

Links blijft verkiezingszeges aaneenrijgen in Portugal. Zondag won de Socialistische Partij (PS) van premier António Costa met ruime cijfers de lokale verkiezingen, maar de partij verloor wel de parel in haar kroon: Lissabon, al sinds 2007 links, is veroverd door het rechtse blok.

Bron: Volkskrant cultuur 2021-09-27

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

In Berlijn snakken de kiezers naar iets nieuws

Kiezers in Berlijn speculeren bij de stembureaus al volop over de winnaars en de mogelijke coalities die Duitsland straks kunnen gaan regeren.

Trouw algemeen2021-09-29

Nog altijd 116,5 miljoen dieren op stal in Nederland ondanks krimp veestapel

Het aantal varkens, schapen en kippen in Nederland is het afgelopen jaar iets afgenomen, blijkt uit voorlopige cijfers van de Landbouwtelling 2021 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Alleen het aantal melkgeiten is gegroeid, naar 482.000. De kippenstapel is met bijna 100 miljoen dieren veruit de grootste.

NU Algemeen2021-09-29

Extraparlementair kabinet mogelijk oplossing voor impasse: wat is dat precies?

Een extraparlementair kabinet komt steeds meer in zicht als oplossing voor de impasse in de kabinetsformatie. Informateur Johan Remkes noemde deze vorm dinsdag bij naam in zijn brief aan negen fractievoorzitters waarmee hij wil overleggen. Maar wat is een extraparlementair kabinet precies?

NU Algemeen2021-09-29

Britney Spears voor de rechter: is ze hierna eindelijk vrij?

Alle ingrediënten zijn er: Britney Spears wil af van het curatorschap uitgevoerd door haar vader, Jamie Spears heeft gezegd ermee te willen stoppen en deze woensdag is iedereen in de rechtbank. Maar komt vandaag dan ook dat verlossende woord voor Britney Spears en de #FreeBritney-beweging?

NU Algemeen2021-09-29

Internationale studenten kunnen kroeg niet in omdat QR-code niet werkt

Internationale studenten van buiten de Europese Unie die zich in hun thuisland hebben laten vaccineren, kunnen in Nederland vaak niet naar het café of een andere gelegenheid waarbij een QR-code verplicht is. Een situatie die snel moet veranderen, stellen de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).

NU Algemeen2021-09-29

Nederhop is hot

In het kielzog van de populariteit van craftbeer en de explosieve groei van het aantal Nederlandse brouwerijen groeit ook het aantal hoptelers in ons land. De teller staat nu op 21 hoptelers en nog eens 24 brouwers met een eigen hopveld, blijkt uit cijfers van de Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur.

NU Algemeen2021-09-29

Online gokken: het kan al jaren, maar wordt nu pas legaal

Wie online een gokje wil wagen, kan dat vanaf vrijdag voor het eerst legaal doen. Dan mogen tien bedrijven hun kansspelen op het web aanbieden. Maar wat is er eigenlijk nieuw, want je kunt toch al jaren online gokken? NU.nl geeft antwoord op de belangrijkste vragen.

NU Algemeen2021-09-29

Driekwart slachtoffers gelooft niet meer in aangifte doen

Telegraaf2021-09-29

Daar sta je dan: mishandeld, vergeten en met lege handen

Telegraaf2021-09-29

Lisa Loeb: ’Mijn leven wordt nóóit meer hetzelfde’

Telegraaf Prive2021-09-29