Vervoersbedrijf Keolis kwam vorig jaar als winnaar uit de bus bij een belangrijke aanbesteding in het oosten van Nederland. Met vals spel, bleek achteraf. Zeg maar gerust fraude. Wie gaat de dienstregeling nu overnemen?

Bron: Volkskrant cultuur 2020-07-08

Ondanks tientallen arrestaties vindt de politie niet dat de boerendemonstraties een grimmiger karakter hebben gekregen. Wel leidt de onvoorspelbaarheid van de acties tot gevaarlijke situaties.

Bron: Volkskrant cultuur 2020-07-08

In Duitsland sneuvelden naar aanleiding van de antiracismeprotesten geen standbeelden, maar wel de naam van een metrostation. Halte Mohrenstrasse (Morenstraat) op lijn U2 heet vanaf volgend jaar anders. Maar hoe precies blijkt een lastige zaak.

Bron: Volkskrant cultuur 2020-07-08

Of het nu gaat om stikstofbeleid, politieke hervormingen of Den Haag; Johan Remkes (69) is geen ‘miezemauzer’ die verantwoordelijkheid uit de weg gaat. ‘Wie de populariteitsprijs wil winnen, moet niet in het openbaar bestuur.’

Bron: Volkskrant cultuur 2020-07-08

De inkopers van het Amphia Ziekenhuis en de St. Anna Zorggroep hopen dat de coronacrisis Nederland ertoe aanzet zelf medische materialen te produceren. Volgens hen heeft het virus pijnlijk blootgelegd hoe afhankelijk Nederland is.

Bron: Volkskrant cultuur 2020-07-08

De verkiezing van een nieuwe CDA-lijsttrekker loopt twee dagen vertraging op. Het digitale stemsysteem bleek kwetsbaar voor manipulaties. Na ontdekking daarvan, neemt het CDA het zekere voor het onzekere: de leden moeten opnieuw stemmen. De uitslag komt daardoor niet donderdag maar pas zaterdag.

Bron: Volkskrant cultuur 2020-07-08

Als Nederland nog deze zomer met een nieuwe uitbraak van corona te maken krijgt, zullen de bestaande regionale noodverordeningen van kracht zijn. De nieuwe coronanoodwet treedt zeker niet voor 1 oktober in werking, is de verwachting in Den Haag. Eerder al moest 1 juli als nagestreefde ingangsdatum worden losgelaten. Ook zal de wet waarschijnlijk niet langer dan enkele maanden gelden.

Bron: Volkskrant cultuur 2020-07-08

De inwoners van het dorp Wijk aan Zee hebben er weer een gezondheidsprobleem bij. In het dorp naast staalfabrikant Tata Steel blijkt de hoogste concentratie ultrafijnstof voor te komen van de IJmond. Dit blijkt uit onderzoek van het RIVM.

Bron: Volkskrant cultuur 2020-07-08

Tammy Duckworth (52), die kans maakt om Joe Bidens vicepresidentskandidaat te worden, geldt als een held in Amerika. De vrouw die beide benen verloor tijdens haar gevaarlijke missie in Irak, schopte het daarna tot senator. En toch maakt Fox News haar deze dagen uit voor een ‘lafaard’ die niet van Amerika houdt.

Bron: Volkskrant cultuur 2020-07-08

Temidden van een groeiende corona-epidemie gaat Bolivia een keiharde verkiezingscampagne in. Deze week maakte de interim-regering van de rechtse Jeanine Añez duidelijk dat zij niet uit is op verzoening. Het ministerie van Justitie heeft een arrestatiebevel uitgevaardigd voor ‘terrorist’ Evo Morales, de socialistische president die in november Bolivia ontvluchtte.

Bron: Volkskrant cultuur 2020-07-08

In het hoger beroep van de zaak-Holleeder zal oud-staatssecretaris en oud-officier van justitie Fred Teeven worden gehoord. Dat geldt ook voor een aantal criminele kopstukken, zoals de tot levenslang veroordeelden Dino S. en Jesse R.

Bron: Volkskrant cultuur 2020-07-08

De extreemrechtse groepering Nederlandse Volks-Unie (NVU) en de neo-nazistische Racial Volunteer Force (RVF) zijn tweeënhalf jaar geïnfiltreerd door een medewerker van de politie en AIVD.

Bron: Volkskrant cultuur 2020-07-08

In Italië flakkert het coronavirus her en der op, maar vooralsnog blijft het bij lokale brandhaarden, zegt correspondent Jarl van der Ploeg. Wie bereid is zich aan de maatregelen te houden, kan er goed op vakantie. ‘Toscane wordt deze zomer mooier dan ooit.’

Bron: Volkskrant cultuur 2020-07-08

Het bericht dat een kwart van de 15-jarigen in Nederland ‘functioneel analfabeet’ is, maakte D66 zo aan het schrikken dat de partij een heel nieuwe school heeft bedacht: met gratis kinderopvang, warme lunch, ‘rijke schooldagen’ met nazit, en een ‘brede brugklas’ tot 14 jaar.

Bron: Volkskrant cultuur 2020-07-08

Donald Trump maakte zijn huiswerk nooit zelf: dat deed zijn oudere zus Maryanne voor hem. Maar toen de jonge Trump toelatingsexamen voor de universiteit moest doen, ronselde hij Joe Shapiro, een slimme jongen die het altijd goed deed bij toetsen, om het voor hem te maken.

Bron: Volkskrant cultuur 2020-07-07

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

Bevrijdingsquiz 2020

Plusonline Algemene artikelenfeed2020-12-18

Javicia Leslie bevestigt titelrol in superheldenserie Batwoman

Javicia Leslie heeft donderdag op Instagram bevestigd dat ze de nieuwe vertolkster is van de titelrol in de superheldenserie Batwoman. De 33-jarige actrice is de eerste zwarte vrouw die de rol van de superheldin op zich neemt.

NU Algemeen2020-07-09

Rivale Joe Exotic: ’Hele wereld haat me nu’

Telegraaf Prive2020-07-09

BLM: club met dubieuze extremen

Telegraaf2020-07-09

Voetbalwalhalla Seoul krijgt oranje tintje

Telegraaf2020-07-09

Weerbericht: Opnieuw een dag vol regen, vooral in het noorden en midden

Het is donderdag opnieuw een regenachtige dag met bewolking. Het wordt ongeveer 17 graden. Er staat een matige wind. In de middag komt deze uit het zuidwesten.

NU Algemeen2020-07-09

Twee wethouders gemeente Haaksbergen overleven motie van wantrouwen

Wethouders Antoon Peppelman en Louis Koopman van de gemeente Haaksbergen hebben een motie van wantrouwen overleefd. De motie werd ingediend door de oppositiepartijen D66, DAP, DJW en Haaksbergen Centraal en leek in eerste instantie ook steun te krijgen van coalitiepartij CDA. Die partij steunde de motie op het laatste moment echter niet.

RTV Oost Algemeen2020-07-09

Voor de tweede dag op rij protesten in Servië om coronabeleid

In de Servische hoofdstad Belgrado zijn woensdagavond opnieuw demonstranten de straat op gegaan om te protesteren tegen het coronabeleid van de regering. De betogers gingen dinsdagavond ook al de straat op nadat president Aleksandar Vucic, na een stijging van het aantal coronabesmettingen, voor komend weekend een nieuwe lockdown van Belgrado afkondigde.

NU Algemeen2020-07-09

'Snel wilde eerder tegemoetkoming voor ouders in toeslagenaffaire'

Voormalig staatssecretaris Menno Snel van Financiën wilde ouders die in de toeslagenaffaire gedupeerd zijn al in juni 2019 een tegemoetkoming toezeggen. Dat meldt NRC donderdag op basis van onderzoek naar interne stukken en gesprekken met betrokkenen. Weerstand in het kabinet leidde ertoe dat deze toezegging uiteindelijk pas maanden later kwam.

NU Algemeen2020-07-09

Een op vijf zzp'ers komt na drie maanden zonder inkomen in problemen

Als bij zelfstandigen de inkomsten wegvallen, belandt bijna een vijfde al snel in de financiële problemen. De resterende financiële middelen van het huishouden zakken dan binnen drie maanden onder de minimumloongrens.

NU Algemeen2020-07-09