Bijna alle agrariërs van Nederland geven in De Staat van de Boer aan trots te zijn om boer te zijn. Hoe uit zich die trots? En wat maakt de plattelandscultuur zo aantrekkelijk voor stedelingen?

Bron: Trouw algemeen 2018-07-24

Deze zomer reizen fotograaf Lars van den Brink en columnist Wim Boevink door Nederland om het landschap eens op een andere manier te bekijken, vanaf de kerktoren.

Bron: Trouw algemeen 2018-07-24

Alom aandacht voor de Internationale Aidsconferentie in Amsterdam. 'Jinek' had maandag een uitgebreid item met prinses Mabel als gast en de teruggekeerde talkshow ‘M’ wijdde er zelfs de hele uitzending aan.

Bron: Trouw algemeen 2018-07-24

Een lezer mailde me twee vragen. Hoe komt het dat er zo weinig mieren zijn en hoe komt het dat er zoveel spinnen zijn? Hij gaf het antwoord erbij: de droogte. Een lezeres mailde dat ze zoveel vlinders zag, en ze dacht dat dat aan de warmte lag.

Bron: Trouw algemeen 2018-07-24

Ik weet niet hoe ernstig de nieuwe basiswetten uitpakken die Israël tot een nog exclusiever Joodse staat moeten maken. Deze krant was er in haar hoofdredactioneel commentaar nogal streng over. "Ze maken van de Israëlische Palestijnen ... officieel tweederangsburgers", een minachting van de rechten van minderheden die de krant ook bij andere 'nationalistische populisten' terugziet.

Bron: Trouw algemeen 2018-07-24

Terwijl hiv wereldwijd wordt teruggedrongen, groeit de epidemie in Oost-Europa. Vooral de Oekraïense oorlogsprovincie Donbass verwordt tot een broeinest van infecties. Psychologe Katerina Sjoetaleva reist langs het front, op zoek naar drugsgebruikers en prostituees.

Bron: Trouw algemeen 2018-07-24

Als een renner niet tijdens het klimmen een gat tussen hemzelf en de concurrentie slaat, zal hij er de afdaling voor moeten gebruiken.

Bron: Trouw algemeen 2018-07-24

Na de recente uitspraken van minister Blok lijkt het alsof iedereen wil laten zien – in beelden en voorbeelden – hoe multicultureel we zijn. Maar niet wíj zijn het probleem, maar de nu wereldbekende minister Blok.

Bron: Trouw algemeen 2018-07-24

Omkoping, infiltratie zelfs; Griekenland beschuldigt de Russen ervan te stoken in zijn relatie met Macedonië. Zo zou Moskou willen voorkomen dat Macedonië bij de Navo komt.

Bron: Trouw algemeen 2018-07-24

Op de lagere school leer je al wat een lijdend voorwerp is. Althans, je leert hoe je het moet aanwijzen. Later komt daar ook het meewerkend voorwerp bij en als je geluk hebt eveneens het voorzetselvoorwerp. Maar ik ben nog nooit een leerling tegengekomen die het precies begreep.

Bron: Trouw algemeen 2018-07-24

Het klonk niet eens onaantrekkelijk. Door de opwarming van de aarde zou Nederland halverwege deze eeuw het klimaat van Bordeaux krijgen. Vooral wijnboeren spitsten in 2014 bij deze voorspelling van het KNMI de oren.

Bron: Trouw algemeen 2018-07-24

De specialist ouderengeneeskunde die bij een patiënt met dementie euthanasie verleende, had dat niet mogen doen.

Bron: Trouw algemeen 2018-07-24

Een tuinman op vier poten is bijzonder. Als die tuinman dan ook nog met succes invasieve exoten bestrijdt, is dat natuurlijk helemáál speciaal. Logisch dus dat ecoloog Leo Linnartz enthousiast is. Linnartz werkt bij de Stichting Ark, de organisatie die robuuste natuurgebieden ontwikkelt met robuuste dieren als konikpaarden, edelherten maar ook wisenten.

Bron: Trouw algemeen 2018-07-24

Tom Dumoulin begint als derde in het klassement aan de laatste week van de Tour. Hij oogt ontspannen, misschien omdat alles mag en niets moet. Maar hij gaat wel degelijk voor de eindoverwinning in Parijs.

Bron: Trouw algemeen 2018-07-24

Het conflict in Nicaragua loopt uit de hand. Internationale politieke actie is geboden om verdere escalatie te voorkomen, betoogt Edwin Huizing. Nederland moet het voortouw nemen.

Bron: Trouw algemeen 2018-07-24

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

Dodental Griekse bosbranden gestegen naar 74

Het dodental als gevolg van de hevige bosbranden in Griekenland is gestegen naar 74. Daarmee is het een van de dodelijkste natuurbranden ooit in Griekenland.

NU Algemeen2018-07-24

Jongeren regio Zwolle ruilen vakantie in voor project "ZomerOndernemer"

Tientallen jongeren tussen de 14 en 23 jaar worden deze zomervakantie in de regio Zwolle wegwijs gemaakt in ondernemend Nederland. Met hulp van professionele coaches leren ze tijdens het zes weken durende project "De ZomerOndernemer" hoe ze een eigen bedrijf kunnen starten.

RTV Oost Algemeen2018-07-24

Mysterie rond dode in ’Polenhuis’ Aalsmeer

Telegraaf2018-07-24

Wordt NXP geslachtofferd in Trumps handelsoorlog met China?

Na bijna twee jaar komt uiterlijk donderdagochtend hoe dan ook een eind aan het overnamespel tussen het Amerikaanse Qualcomm en het Nederlandse NXP. Om één minuut voor zes, Nederlandse tijd, verloopt dan een deadline en is het deal or no deal.

NU Algemeen2018-07-24

Brandweer blust autobrand in Almelo

De brandweer heeft vanmiddag een autobrand geblust aan de Nachtegaalstraat in Almelo.

RTV Oost Algemeen2018-07-24

Gemeente Almelo raadt bijvoeren hertjes met klem af vanwege risico's

"Als er extra zorg voor de herten nodig is, dan nemen wij dat op ons." De gemeente Almelo raadt bijvoeren van de herten in het Rogmanspark en de Aalderinkshoek met klem af, vanwege de risico's voor de dieren. Vanochtend werd nog een oproep gedaan om groente- en fruitafval te komen brengen.

RTV Oost Algemeen2018-07-24

A10 muurvast: ingesloten verkeer sneller weg vanwege hitte

Telegraaf2018-07-24

Harry Potter-toverstaf leert kinderen programmeren

De Engelse startup Kano heeft een Harry Potter-toverstaf gemaakt waarmee kinderen leren programmeren. De toverstaf werkt samen met een app waarin spelers programmeerpuzzels oplossen.

NU Algemeen2018-07-24

Zo kun je slapen tijdens een tropennacht

Kun je lastig slapen tijdens deze hitte? Zo slaap je rustig als het warmer dan 20 graden is.

NU Algemeen2018-07-24

Restauranthouder Oudleusen begint spontaan ijswinkel vanuit camper

Jurrian Visscher bedacht zich niet: vrijdag kreeg hij het idee, vanochtend kocht hij een camper en een paar uur later stond hij vanuit die wagen schepijsjes te verkopen op de parkeerplaats voor z'n restaurant in Oudleusen, langs de N340. "Ik houd van ludieke acties."

RTV Oost Algemeen2018-07-24