Als het gaat om de aanpak van de coronacrisis kijken Amerikaanse staten vooral naar elkaar en naar de gouverneurs. Zij hebben op dit vlak meer bevoegdheden dan de federale overheid. Bovendien komen uit het Witte Huis steeds tegenstrijdige boodschappen.

Bron: Trouw algemeen 2020-03-30

Nederlandse webwinkels noteren forse verkooppieken bij alle spullen die te maken hebben met thuis leven en thuis werken. De verkoop van ‘niet-essentiele’ producten, zoals mode en schoenen, stort in.

Bron: Trouw algemeen 2020-03-30

Dopingjagers vonden in 2019 opvallend meer afslankmiddelen en ADHD-medicijnen bij Nederlandse sporters.

Bron: Trouw algemeen 2020-03-30

De pandemie stelt ons op de proef. We moeten met elkaar rekening houden, ons aanpassen, afstand bewaren, geduldig zijn en blij zijn dat zovelen een bijdrage leveren aan de bestrijding van het coronavirus.

Bron: Trouw algemeen 2020-03-30

De ‘Lentetuin’ van Vincent van Gogh is in de nacht van zondag op maandag gestolen uit het Singer in Laren. Andere kunstwerken worden niet vermist. ‘Zo’n roof gaat heel snel, maximaal twee minuten.’

Bron: Trouw algemeen 2020-03-30

Het Hongaarse parlement stemde maandag in met wetgeving die de macht van premier Viktor Orbán uitbreidt en die de vrije pers verder inperkt. ‘Onze bronnen willen ineens niet meer met ons praten.’

Bron: Trouw algemeen 2020-03-30

Het kabinet gaat zijn koers niet drastisch wijzigen. Ook na 6 april zijn scholen, restaurants, cafés, musea en culturele instellingen gesloten.

Bron: Trouw algemeen 2020-03-30

Eerst ondenkbaar maar nu toch mogelijk? Tineke Bennema (historica) en Esseline van de Sande (psychologe) denken aan cruiseschepen die onderdak bieden aan vluchtelingen.

Bron: Trouw algemeen 2020-03-30

Vier personen hebben samen melding gedaan van grensoverschrijdend gedrag bij Toneelgroep Oostpool. Het gezelschap laat een extern bureau onafhankelijk onderzoek doen.

Bron: Trouw algemeen 2020-03-29

Ondernemers zien de overheid verrassend snel haar fouten rechtbreien bij haar pogingen de economie zo veel mogelijk te sparen in de coronacrisis.

Bron: Trouw algemeen 2020-03-29

De ‘intelligente lockdown’ in Nederland wordt nageleefd. Het helpt, nu het kabinet moet beslissen hoelang de scholen, horeca en sportclubs verder dichtblijven.

Bron: Trouw algemeen 2020-03-29

Het gezin van Sofie Govaert uit Breda raakte besmet met het coronavirus. Ze houdt voor Trouw een dagboek bij.

Bron: Trouw algemeen 2020-03-29

Het voetbal ligt stil en daarmee vallen veel sociale activiteiten weg. Wat is de impact van het nieuwe coronavirus op direct betrokkenen bij een club? Wat doen de mensen die normaal gesproken dagelijks bij eerstedivisieclub FC Eindhoven rondlopen bijvoorbeeld? ‘We zijn nu de diepvries aan het ontdooien.’

Bron: Trouw algemeen 2020-03-29

Blijf in uw kot, maar blijf ook in beweging, dat is het advies dat de Belgen al ruim twee weken krijgen om de coronacrisis te bestrijden. Behalve voor boodschappen mogen ze alleen naar buiten om te wandelen, joggen of fietsen. Een picknick in het park of het bos is verboden, een rondje erdoorheen rennen of fietsen niet.

Bron: Trouw algemeen 2020-03-29

Het is net de ‘Decamerone’ van Giovanni Boccaccio, maar dan voor kinderen. Maandag verschijnt de eerste online aflevering van ‘Huisarrest’, een tiendelige serie voorleesverhalen. Onderwerp: kinderen die vanwege een virus hun huis niet uit kunnen. Elke aflevering wordt geschreven én voorgelezen door een bekende Nederlandse kinderboekenschrijver. En ook daar zit een parallel met de Decamerone.

Bron: Trouw algemeen 2020-03-29

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

Bevrijdingsquiz 2020

Plusonline Algemene artikelenfeed2020-12-18

WOII in foto's: verzetsgroep Vroomshoop poseert op Bevrijdingsdag

Om een goed beeld te krijgen van de impact van de oorlog op het dagelijks leven werden de afgelopen maanden foto's verzameld uit de provincie. Daar zijn de vijftig meest indrukwekkende beelden uitgerold. Elke dag vertellen wij het verhaal bij een van de foto's.

RTV Oost Algemeen2020-03-31

Podcast | 'Communicatie kabinet over coronamaatregelen moet duidelijker'

In de ochtendpodcast Dit wordt het nieuws praten we je bij over het belangrijkste nieuws van nu en bespreken we het nieuws van de dag.

NU Algemeen2020-03-31

Paul de Leeuw vermoedt dat hij te duur is voor tv-programma vanuit huis

Paul de Leeuw ziet een live televisieprogramma vanuit huis tijdens de situatie rondom het coronavirus wel zitten, meldt het AD maandag. In gesprek met de krant vertelt de presentator dat hij vermoedt dat zijn werkgevers hem daarvoor niet kunnen of willen betalen.

NU Algemeen2020-03-31

'Cardiologen bezorgd over hartpatiënten die wegblijven door coronavirus'

Cardiologen zijn bezorgd omdat zij zien dat hartpatiënten vanwege het coronavirus veelal wegblijven uit het ziekenhuis, meldt de NRC maandagavond. Volgens de cardiologen is dit levensgevaarlijk.

NU Algemeen2020-03-31

Tussen hoop en vrees: zo staat ons land ervoor

Telegraaf2020-03-31

LIESBETH’s afscheid soberder dan sober

Telegraaf Prive2020-03-31

Weerbericht: Rustige dag met stapelwolken en volop zon

Dinsdag is het rustig en zonnig. In de ochtend kan er wat bewolking zijn, maar het blijft de hele dag droog. De wind is zwak tot matig en komt uit het noordoosten. De gemiddelde temperatuur ligt tussen de 8 en 10 graden.

NU Algemeen2020-03-31

App van Amsterdams ziekenhuis stelt bijna 3.000 coronaverdenkingen vast

De zogenaamde coronacheck-app die het Onze Lieve Vrouwen Gasthuis (OLVG) eerder deze maand heeft geïntroduceerd voor inwoners van de gemeente Amsterdam is de afgelopen twee weken al meer dan een miljoen keer gebruikt, meldt regiopartner AT5 maandagavond. Bij 2.849 mensen werd tot nu toe een verdenking van het coronavirus vastgesteld.

NU Algemeen2020-03-31

Schrijfster Vrouwkje Tuinman wint Grote Poëzieprijs

Schrijfster Vrouwkje Tuinman heeft maandagavond de Grote Poëzieprijs gewonnen voor de dichtbundel Lijfrente. De winnaar werd bekend gemaakt in het radioprogramma Opium op NPO Radio 4.

NU Algemeen2020-03-31