Er komen bezuinigingen aan op de kinderbijslag, omdat de organisaties UWV en SVB meer geld nodig hebben.

Bron: Trouw algemeen 2021-01-22

De Brabantse afdeling van Forum voor Democratie wist scheuring lange tijd te voorkomen. Toch heeft nu ook een deel van de Statenfractie Baudet de rug toegekeerd. En dat heeft gevolgen voor de Brabantse coalitie, waar Forum onderdeel van uitmaakt.

Bron: Trouw algemeen 2021-01-21

Er komt geen coronaverlof, maar wel een garantiefonds voor evenementen.

Bron: Trouw algemeen 2021-01-21

Na maanden bakkeleien komt hij er dan toch, de avondklok. Met heel veel tegenzin. Van de Tweede Kamer en van het demissionaire kabinet.

Bron: Trouw algemeen 2021-01-21

Het is onrustig in de SGP, na een discussie over wel of niet samenwerken met Baudet. Een SGP-burgemeester stapt er om op.

Bron: Trouw algemeen 2021-01-21

Duizenden medewerkers in de metaalsector losten elkaar donderdag af in een estafettestaking om een betere cao af te dwingen.

Bron: Trouw algemeen 2021-01-21

Overal in de wereld, van Afghanistan tot Zuid-Soedan, zijn EU-ambassadeurs actief. Maar in Londen moet die plaatsnemen op de tweede rang.

Bron: Trouw algemeen 2021-01-21

Woensdag deed hij het weer, Maarten van Rossem. In Op1 zette hij ons simpele zielen met beide benen op de grond. En draaide hij ­onze neuzen van west naar oost, met zijn schampere conclusie na de tearjerker in Washington.

Bron: Trouw algemeen 2021-01-21

Corona richt flinke schade aan in de boekenbranche. Fysieke boekwinkels zagen hun omzet het afgelopen jaar met 11 procent dalen.

Bron: Trouw algemeen 2021-01-21

Het hoge stroomverbruik van datacenters kan 10 procent dalen, zeggen onderzoekers en bedrijven. Hun oplossing klinkt simpel: zet de loeiende IT-kasten op de spaarstand.

Bron: Trouw algemeen 2021-01-21

De nieuwe Amerikaanse president Joe Biden maakt haast met het opvoeren van de strijd tegen het coronavirus. Zijn medewerkers zeggen dat hij donderdag tien presidentiële bevelen zal uitvaardigen die verband houden met de pandemie. Hij zou onder meer het dragen van mondkapjes verplicht willen stellen op luchthavens en in sommige treinen, bussen en vliegtuigen.

Bron: Trouw algemeen 2021-01-21

In 2050 wil Nederland helemaal circulair zijn. Maar om dat te halen is meer ‘dwang en drang’ nodig, constateert het Planbureau voor de Leefomgeving in de eerste complete inventarisatie.

Bron: Trouw algemeen 2021-01-21

Voor wie van mooie en bijzondere gebouwen houdt, zijn de lege winkelstraten tijdens de lockdown een genot. Floor van Spaendonck ervaart Maastricht ‘zonder ruis’ tijdens haar wandelingen.

Bron: Trouw algemeen 2021-01-21

Nederlandse boeren zijn niet snel meer te porren om over te schakelen naar een biologische bedrijfsvoering.

Bron: Trouw algemeen 2021-01-21

Ik wilde een Kamerdebat over de schandelijke toeslagenaffaire volgen, maar wat ik eergisteren kreeg was soms een ordinaire partij prijsschieten op de grote politieke concurrent. In dit geval de man die onaantastbaar lijkt in de kiezersgunst. Van Wilders (PVV) had ik onlangs in een interruptie gehoord dat Mark Rutte ‘geen ballen had’. Maar dinsdag, en dit in tegenspraak met het hierboven ­geciteerde, vond Wilders toch dat Rutte ‘de democratie heeft verkracht’. Coalitievriend Rob Jetten (D66) vergeleek Rutte met een inbreker of iets dergelijks, die ‘zijn vinger­afdrukken op het toeslagendossier’ had achtergelaten. Verder linkte Jetten moeiteloos de affaire aan oude uitspraken van Rutte die hij in zijn privéarchief ‘Tang op Varken’ zorgvuldig had opgeslagen: ‘Pleur op’ (2016, over rellende ­Turken) en ‘Vecht je in’ (2015, over discriminatie op de arbeidsmarkt).

Bron: Trouw algemeen 2021-01-21

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

Nieuwe James Bond-film voor derde keer uitgesteld vanwege coronavirus

De nieuwe James Bond-film No Time To Die is uitgesteld tot 8 oktober. Het is de derde keer sinds het begin van de coronapandemie dat de releasedatum wordt verplaatst, maakte filmstudio MGM vrijdag bekend.

NU Algemeen2021-01-22

Michelle Pfeiffer speelt Betty Ford in serie over first ladies

Michelle Pfeiffer is toegevoegd aan de cast van dramaserie First Ladies. Ze gaat daarin Betty Ford spelen, de vrouw van Gerald Ford die van 1974 tot 1977 president van de VS was, meldt Deadline vrijdag.

NU Algemeen2021-01-22

Nobelprijswinnaars: Richt economisch herstel nu op aanpak klimaatcrisis

Vijf Nobelprijswinnaars presenteren vrijdag in Groningen een manifest dat is ondertekend door drieduizend wetenschappers uit meer dan honderd landen. Voorafgaand aan een speciale klimaattop die maandag in Nederland wordt gehouden, roepen ze op het economische herstel na de coronacrisis te richten op het afwenden van een volgende, grotere crisis.

NU Algemeen2021-01-22

De vagere kennissen vallen weg

Door de steeds strengere coronamaatregelen verliezen mensen kennissen uit het oog. En dat heeft veel negatieve gevolgen. Door onze redacteuren Sheila Kamerman en Floor Rusman

NRC algemeen2021-01-22

Met de avondklok komt een nieuw wantrouwen

Heel wat andere landen zijn ons voorgegaan, maar toch komt het als een schok: de avondklok wordt dit weekeinde ingevoerd.

NRC algemeen2021-01-22

De grote modeheld bleek Bernie Sanders

De Amerikaanse mode arriveerde in het Witte Huis. Milou van Rossum ‘leest’ de outfits die werden gedragen op de inauguratie van de 46ste president van de Verenigde Staten.

NRC algemeen2021-01-22

Politieke dealmakerij schaadde debat over gevolgen avondklok

Twee politieke crises – onvergelijkbaar, maar allebei van enorme omvang – lopen elkaar in de weg. De Toeslagenaffaire leidde tot de val van het kabinet en tot een discussie over…

NRC algemeen2021-01-22

Houden hun hart vast

NRC algemeen2021-01-22

In tranen

NRC algemeen2021-01-22

EU-leiders: Geen verbod op niet-noodzakelijke reizen, wel sterk afgeraden

De regeringsleiders van de EU-lidstaten hebben donderdagavond besloten dat er geen verbod komt op niet-noodzakelijke reizen, waartoe meerdere landen hadden opgeroepen. Alle leiders hebben volgens demissionair premier Rutte wel uitgesproken hoe belangrijk het is om op dit moment niet-essentiële reizen te ontmoedigen. Toch is een verbod volgens hem in Europa juridisch "niet te doen".

NU Algemeen2021-01-22