Een goede nachtrust is belangrijk voor uw gezondheid, uw energieniveau en uw stemming. Om die nachtrust te bevorderen, wilt u natuurlijk goed in slaap komen. Een aantal dingen kunt u daarom beter niet meer doen voor u naar bed gaat.

Bron: Plusonline Algemene artikelenfeed 2021-09-29

Al meer dan een jaar heb ik een pijnlijke knie, ontstaan na een te lange wandeling. Er zit nog altijd vocht in. Er werd me aangeraden een inspuiting te laten doen met hyaluronzuur. Wat vindt u daarvan?

Bron: Plusonline Algemene artikelenfeed 2021-09-28

Twee jaar geleden zat ik (vrouw, 74 jaar) op de bank, benen op tafel. Ik stond op, maar mijn rechterbeen wilde niet helemaal mee: het ging een beetje slepend. Daarna heb ik vier kilometer gefietst en bij het afstappen had ik hetzelfde gevoel. Vervolgens is het nooit meer teruggekomen. De huisarts dacht aan een TIA. In het ziekenhuis werd niets gevonden, maar ik gebruik sindsdien de bloedverdunner ­clopidogrel. Ik twijfel of het wel een TIA is geweest. Kan ik stoppen?

Bron: Plusonline Algemene artikelenfeed 2021-09-28

Ik maak mij zorgen om de geestelijke vermogens van mijn man (79). Hij herkent soms op straat bekenden niet meer, heeft veel moeite met zijn smartphone en vroeg een kleindochter die net is afgestudeerd hoe het ging met haar studie. Laatst zou hij koffiezetten; hij vroeg zich hardop af hoe dat ook alweer moest. Aan de andere kant lost hij moeilijke sudokupuzzels moeiteloos op en draait hij zijn hand niet om voor een verre autorit. Zelf merkt hij ook dat hij dingen vergeet. Hij wijt het aan de morfinepleister die hij sinds twee jaar heeft. Daarnaast slikt hij pregabaline; beide vanwege zenuwpijn. Kan dat de oorzaak zijn?

Bron: Plusonline Algemene artikelenfeed 2021-09-28

Joris Bartstra, arts en journalist, beantwoordt lezersvragen. Deze keer de vraag: mijn huisarts adviseert mij een griepprik. Ik ben een gezonde zeventiger; is het echt nodig? Ik heb me wel laten vaccineren tegen het coronavirus.

Bron: Plusonline Algemene artikelenfeed 2021-09-28

Een dagje naar de sauna: heerlijke verwennerij. Maar is dat nou echt zo gezond als wordt beweerd? En wat is het nut van scrubben of een kruidenbad? Rob de Bruyckere, docent bij de Sauna Academie, legt uit.

Bron: Plusonline Algemene artikelenfeed 2021-09-28

Een nieuwe techniek maakt het draadloos opladen voor elektrische fietsen mogelijk. De laadtegel moet de fietsaccu opladen door inductie. Daarvoor communiceert de fiets via bluetooth met de oplader.

Bron: Plusonline Algemene artikelenfeed 2021-09-28

Binnen nu en een jaar hebben tweehonderd Jumbo-supermarkten een ‘kletskassa’. Dat zijn kassa's voor mensen die geen haast hebben en graag een praatje maken bij het afrekenen, aldus de supermarktketen.

Bron: Plusonline Algemene artikelenfeed 2021-09-28

Artrose kunnen dokters niet genezen, maar er wordt ontzettend veel onderzoek gedaan. “Dat is voor mensen die artrose hebben toch bemoedigend om te weten”, zegt reumatoloog en artroseprofessor Margreet Kloppenburg van het Leids Universitair Medisch Centrum.

Bron: Plusonline Algemene artikelenfeed 2021-09-28

Even de tanden op elkaar om daarna hopelijk goed nieuws te krijgen. Al ruim dertig jaar zeggen vrouwen daarom ‘ja’ tegen het bevolkingsonderzoek naar borstkanker. Maar wordt het niet eens tijd voor een vriendelijker onderzoek dan de pijnlijke pletsessie, zoals veel vrouwen de mammografie ervaren?

Bron: Plusonline Algemene artikelenfeed 2021-09-28

Een op de drie consumenten is bereid vijf procent extra premie te betalen om mensen met een aangeboren chronische ziekte te helpen aan een betaalbare levensverzekering.

Bron: Plusonline Algemene artikelenfeed 2021-09-27

Steeds meer Nederlanders zetten hun spaargeld op een buitenlandse spaarrekening. Dat meldt vergelijkingssite Geld.nl op basis van eigen cijfers en informatie van buitenlandse spaarbanken.

Bron: Plusonline Algemene artikelenfeed 2021-09-27

Rechtsbijstandsverzekeraars verlagen stelselmatig de vergoeding voor een externe advocaat, in procedures waarbij een advocaat niet verplicht is. In zes jaar tijds is het gemiddelde maximum bedrag gehalveerd van twintigduizend euro naar tienduizend euro. In drie van de vier verzekeringen is er daarnaast een eigen bijdrage. Zes jaar geleden was dat bij minder dan de helft van de polissen het geval.

Bron: Plusonline Algemene artikelenfeed 2021-09-27

Een kwetsbare man die twee keer achter elkaar is opgelicht, moet de schade van de tweede oplichting voor de helft vergoed krijgen van zijn bank. Weliswaar handelde de man grof nalatig, maar de bank was op de hoogte van de eerste oplichting en had in kunnen grijpen.

Bron: Plusonline Algemene artikelenfeed 2021-09-27

Twee maal per jaar test de ANWB samen met haar internationale partners autobanden. In het voorjaar twee verschillende maten zomerbanden en in het najaar winterbanden. Ditmaal zijn winterbanden getest in de maten 195/65 R15T en 225/50 R17V. De beste zijn van Goodyear, Dunlop, Vredestein en Michelin (in de maat 195/65 R15T). In de maat 225/50 R17V zijn Michelin, Dunlop en Goodyear de beste.

Bron: Plusonline Algemene artikelenfeed 2021-09-27

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

In Berlijn snakken de kiezers naar iets nieuws

Kiezers in Berlijn speculeren bij de stembureaus al volop over de winnaars en de mogelijke coalities die Duitsland straks kunnen gaan regeren.

Trouw algemeen2021-09-29

Nog altijd 116,5 miljoen dieren op stal in Nederland ondanks krimp veestapel

Het aantal varkens, schapen en kippen in Nederland is het afgelopen jaar iets afgenomen, blijkt uit voorlopige cijfers van de Landbouwtelling 2021 van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Alleen het aantal melkgeiten is gegroeid, naar 482.000. De kippenstapel is met bijna 100 miljoen dieren veruit de grootste.

NU Algemeen2021-09-29

Extraparlementair kabinet mogelijk oplossing voor impasse: wat is dat precies?

Een extraparlementair kabinet komt steeds meer in zicht als oplossing voor de impasse in de kabinetsformatie. Informateur Johan Remkes noemde deze vorm dinsdag bij naam in zijn brief aan negen fractievoorzitters waarmee hij wil overleggen. Maar wat is een extraparlementair kabinet precies?

NU Algemeen2021-09-29

Britney Spears voor de rechter: is ze hierna eindelijk vrij?

Alle ingrediënten zijn er: Britney Spears wil af van het curatorschap uitgevoerd door haar vader, Jamie Spears heeft gezegd ermee te willen stoppen en deze woensdag is iedereen in de rechtbank. Maar komt vandaag dan ook dat verlossende woord voor Britney Spears en de #FreeBritney-beweging?

NU Algemeen2021-09-29

Internationale studenten kunnen kroeg niet in omdat QR-code niet werkt

Internationale studenten van buiten de Europese Unie die zich in hun thuisland hebben laten vaccineren, kunnen in Nederland vaak niet naar het café of een andere gelegenheid waarbij een QR-code verplicht is. Een situatie die snel moet veranderen, stellen de Landelijke Studentenvakbond (LSVb) en het Interstedelijk Studenten Overleg (ISO).

NU Algemeen2021-09-29

Nederhop is hot

In het kielzog van de populariteit van craftbeer en de explosieve groei van het aantal Nederlandse brouwerijen groeit ook het aantal hoptelers in ons land. De teller staat nu op 21 hoptelers en nog eens 24 brouwers met een eigen hopveld, blijkt uit cijfers van de Stichting Erfgoed Nederlandse Biercultuur.

NU Algemeen2021-09-29

Online gokken: het kan al jaren, maar wordt nu pas legaal

Wie online een gokje wil wagen, kan dat vanaf vrijdag voor het eerst legaal doen. Dan mogen tien bedrijven hun kansspelen op het web aanbieden. Maar wat is er eigenlijk nieuw, want je kunt toch al jaren online gokken? NU.nl geeft antwoord op de belangrijkste vragen.

NU Algemeen2021-09-29

Driekwart slachtoffers gelooft niet meer in aangifte doen

Telegraaf2021-09-29

Daar sta je dan: mishandeld, vergeten en met lege handen

Telegraaf2021-09-29

Lisa Loeb: ’Mijn leven wordt nóóit meer hetzelfde’

Telegraaf Prive2021-09-29