Parool.nlBlauwalg in zwemwater: hoe gevaarlijk is dat?Parool.nlIn tegenstelling tot wat de naam doet vermoeden, is blauwalg geen alg of wier, maar een bacterie. Een andere naam hiervoor is cyanobacteriën. Ze leven van licht, koolstofdioxide en voedingsstoffen in het water. Als er veel voedingsstoffen in het water ...Let op voor bacteriën of blauwalg als je zwemt in open waterMedical factsBlauwalg komt tot bloeiStedendriehoek (persbericht) (Blog)Pas op met zwemmen: blauwalg gevonden in verschillende plassen en merenLINDAnieuwsalle 4 nieuwsartikelen »

Bron: Google News Gezondheid 2018-07-24

ZorgvisieNivel: 'merendeel van zorgverleners denkt pensioen niet te halen'ZorgvisieDe aantrekkelijkheid van het werken in de zorg staat onder druk. Om het vak aanlokkelijk te houden zou er meer personeel, meer gelijkwaardigheid en waardering moeten zijn. Dit blijkt uit onderzoek van het Nivel onder deelnemers aan het Panel Verpleging ...'Meer waardering, minder werkdruk maakt zorgbaan aantrekkelijker'Skipralle 2 nieuwsartikelen »

Bron: Google News Gezondheid 2018-07-24

Het NieuwsbladWetenschappers stellen advies van Belgisch agentschap Kind en Gezin over ...Food HollandHet Belgische agentschap Kind en Gezin raadt aan om kinderen tussen 1 en 3 jaar melkdranken te geven die verrijkt zijn met vitaminen en mineralen. Experts uit binnen- en buitenland stellen dat advies ter discussie. Voor kinderen tussen 1 en 3 jaar zijn ...Groeimelk ligt onder vuur: “Een kind dat gezond eet, heeft geen groeimelk nodig”Gazet van Antwerpenalle 3 nieuwsartikelen »

Bron: Google News Gezondheid 2018-07-24

VolkskrantArts berispt voor euthanasie wilsonbekwame, demente vrouwVolkskrantDe zaak gaat over een dilemma dat vaker speelt: hoe om te gaan met een euthanasieverklaring als de betrokkene door dementie wilsonbekwaam is geworden? Hoewel bij de zwaar demente vrouw sprake was van ondraaglijk leed en er geen ...Arts berispt om euthanasie bij ernstig demente patiëntNRCArts mocht demente vrouw ondanks schriftelijke wilsverklaring niet euthanaserenBlik op nieuwsBerisping voor arts om euthanasie demente vrouwNOSTelegraaf.nl -Uitvaart.nl -Schaatskrant.nl -Trouwalle 16 nieuwsartikelen »

Bron: Google News Gezondheid 2018-07-24

NU.nlEbola-uitbraak in Congo onder controleNU.nlHet ministerie van Gezondheid in Congo meldt dinsdag dat de uitbraak van ebola in het land onder controle is. De ziekte verspreidde zich vanaf april in het noordwesten van Congo, maar de afgelopen 42 dagen zijn er voor zover bekend geen nieuwe ...Ebola-uitbraak Congo is voorbijNOSEbola-uitbraak Congo voorbijTelegraaf.nlalle 4 nieuwsartikelen »

Bron: Google News Gezondheid 2018-07-24

NOSHiv/aids: wetenschap zet vol in op preventieNOSIn Amsterdam is de grote tweejaarlijkse aidsconferentie aan de gang. In het onderzoek naar hiv/aids staat preventie voorlopig voorop, want genezing is nog ver weg. De belangrijkste vragen zijn vooralsnog: "Hoe wordt voorkomen dat mensen het virus ...PrEP als onderdeel van hiv-preventie in AfrikaMedical factsTropisch instituut onderzoekt nieuwe piste om Afrikaanse aids-epidemie in te ...Het Nieuwsbladalle 4 nieuwsartikelen »

Bron: Google News Gezondheid 2018-07-24

Groenten en Fruit ActueelHygiëneprotocol moet ToCV uit tomatenketen bannenGroenten en Fruit ActueelDe organisaties die samenwerken in TuinbouwAlert hebben in overleg met NVWA een hygiëne- en beheersmaatregelen opgesteld om het Tomatenchlorosevirus (ToCV) tijdens de teeltwisseling en de opkweek geen nieuwe kans te geven. Het protocol is ...en meer »

Bron: Google News Gezondheid 2018-07-24

Kijk'Meest complete kaart van brein gemaakt'KijkEr waren een hoop afbeeldingen voor nodig – lees 21 miljoen – maar dan heb je ook wel wat. Het volledig in kaart brengen van het menselijke brein is iets waar wetenschappers tot nu toe alleen nog maar van kunnen dromen. Onze hersenen zitten namelijk ...Hoe kan de fruitvlieg helpen bij hersenonderzoek?DutchCowboysalle 2 nieuwsartikelen »

Bron: Google News Gezondheid 2018-07-24

Klazienaveen24.nl (persbericht) (Blog)Code rood: blauwalgKlazienaveen24.nl (persbericht) (Blog)Regio – In het hele land waarschuwen waterbeheerders voor blauwalg. Zwemmers moeten goed opletten nu de gevreesde blauwalg weer overal de kop opsteekt. De lange periode van warmte en droogte eist zijn tol voor de kwaliteit van het ...en meer »

Bron: Google News Gezondheid 2018-07-24

NOSAMC stopt met onderzoek vanwege risico's baby'sNOSHet Amsterdamse ziekenhuis AMC heeft een onderzoek naar een middel voor zwangere vrouwen per direct stopgezet. Het AMC bevestigt berichtgeving daarover van Hart van Nederland. Het middel is mogelijk nadelig voor baby's na de geboorte en lijkt zelfs ...en meer »

Bron: Google News Gezondheid 2018-07-23

Nunspeet NieuwsZiekenhuis slecht voor nachtrustDe Gooi- en EemlanderIn het ziekenhuis slapen mensen gemiddeld bijna anderhalf uur minder per nacht dan thuis. Ook worden ze vaker wakker. Dat is nu bewezen met de resultaten van een onderzoek onder meer dan 2000 patiënten in 39 Nederlandse ziekenhuizen.Patiënten slapen gemiddeld anderhalf uur korter in een ziekenhuis dan thuisNieuws.nlalle 3 nieuwsartikelen »

Bron: Google News Gezondheid 2018-07-23

Welingelichte KringenGroot onderzoek in Nederlandse ziekenhuizen stilgelegd: 11 baby's overledenWelingelichte KringenElf baby's zijn overleden nadat hun moeders deelnamen aan een onderzoek naar een nieuw medicijn voor te kleine foetussen. De studie die plaatsvond in tien Nederlandse ziekenhuizen is per direct stilgelegd. De vrouwen hadden last van een slecht ...Onderzoek naar medicijn voor zwangere vrouwen gestopt na dood elf baby'sAT5Ziekenhuizen stoppen met onderzoek vanwege risico's baby'sNOSIsala deed mee aan onderzoek naar medicijn voor ongeboren baby's met ...RTV Oostalle 6 nieuwsartikelen »

Bron: Google News Gezondheid 2018-07-23

Telegraaf.nlMabel: We moeten het stigma op aids doorbrekenTelegraaf.nlAMSTERDAM - ,,We moeten het stigma doorbreken dat nog steeds overal is op aids, zelfs in Nederland.'' Dat zei prinses Mabel, die zich al jaren inzet voor de strijd tegen aids, maandag op het Amstelveld in Amsterdam, voorafgaand aan een protestmars naar ...Aids-activist: 'Hiv is geen probleem van vroeger'Trouw'De politieke wil voor aanpak aids ontbreekt in Rusland en Oost-Europa'NOSAlles over hiv en aidsBNR NieuwsradioTV Visie -Hartvannederland.nl -Blauw Bloed -Beau Monde (Blog)alle 13 nieuwsartikelen »

Bron: Google News Gezondheid 2018-07-23

SkiprOnline tool bereidt oudere patiënt voor op medisch consultSkiprDe Universiteit Utrecht heeft een online applicatie ontwikkeld waarmee oudere patiënten op hun computer of tablet kunnen oefenen met een medisch consult. De tool Prepdoc moet ervoor zorgen dat de patiënten beter voorbereid bij een arts verschijnen.Ouderen oefenen online voor medisch consultNieuws.nlalle 2 nieuwsartikelen »

Bron: Google News Gezondheid 2018-07-23

AT5Ondergronds speelparadijs TunFun heropent in augustus haar deurenNU.nlKinderspeelparadijs TunFun heropent haar deuren op 1 augustus. De speeltuin op het Meester Visserplein heeft in Nedstede een nieuwe eigenaar gevonden. Eind april werd TunFun gesloten omdat de brandveiligheid niet in orde was. Wat volgde was een ...Nieuwe eigenaar Nedstede heropent indoor speelpark TunFunAT5alle 2 nieuwsartikelen »

Bron: Google News Gezondheid 2018-07-23

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

Dodental Griekse bosbranden gestegen naar 74

Het dodental als gevolg van de hevige bosbranden in Griekenland is gestegen naar 74. Daarmee is het een van de dodelijkste natuurbranden ooit in Griekenland.

NU Algemeen2018-07-24

Jongeren regio Zwolle ruilen vakantie in voor project "ZomerOndernemer"

Tientallen jongeren tussen de 14 en 23 jaar worden deze zomervakantie in de regio Zwolle wegwijs gemaakt in ondernemend Nederland. Met hulp van professionele coaches leren ze tijdens het zes weken durende project "De ZomerOndernemer" hoe ze een eigen bedrijf kunnen starten.

RTV Oost Algemeen2018-07-24

Mysterie rond dode in ’Polenhuis’ Aalsmeer

Telegraaf2018-07-24

Wordt NXP geslachtofferd in Trumps handelsoorlog met China?

Na bijna twee jaar komt uiterlijk donderdagochtend hoe dan ook een eind aan het overnamespel tussen het Amerikaanse Qualcomm en het Nederlandse NXP. Om één minuut voor zes, Nederlandse tijd, verloopt dan een deadline en is het deal or no deal.

NU Algemeen2018-07-24

Brandweer blust autobrand in Almelo

De brandweer heeft vanmiddag een autobrand geblust aan de Nachtegaalstraat in Almelo.

RTV Oost Algemeen2018-07-24

Gemeente Almelo raadt bijvoeren hertjes met klem af vanwege risico's

"Als er extra zorg voor de herten nodig is, dan nemen wij dat op ons." De gemeente Almelo raadt bijvoeren van de herten in het Rogmanspark en de Aalderinkshoek met klem af, vanwege de risico's voor de dieren. Vanochtend werd nog een oproep gedaan om groente- en fruitafval te komen brengen.

RTV Oost Algemeen2018-07-24

A10 muurvast: ingesloten verkeer sneller weg vanwege hitte

Telegraaf2018-07-24

Harry Potter-toverstaf leert kinderen programmeren

De Engelse startup Kano heeft een Harry Potter-toverstaf gemaakt waarmee kinderen leren programmeren. De toverstaf werkt samen met een app waarin spelers programmeerpuzzels oplossen.

NU Algemeen2018-07-24

Zo kun je slapen tijdens een tropennacht

Kun je lastig slapen tijdens deze hitte? Zo slaap je rustig als het warmer dan 20 graden is.

NU Algemeen2018-07-24

Restauranthouder Oudleusen begint spontaan ijswinkel vanuit camper

Jurrian Visscher bedacht zich niet: vrijdag kreeg hij het idee, vanochtend kocht hij een camper en een paar uur later stond hij vanuit die wagen schepijsjes te verkopen op de parkeerplaats voor z'n restaurant in Oudleusen, langs de N340. "Ik houd van ludieke acties."

RTV Oost Algemeen2018-07-24