Het vervroegd behalen van het rijbewijs door zeventienjarigen en het tijdelijk laten begeleiden door bijvoorbeeld een van de ouders levert goede resultaten op. Het experiment 2toDrive voor dit beginnersrijbewijs heeft ertoe geleid dat meer zeventienjarigen slagen voor het eerste rij-examen dan achttienjarigen.

Bron: Telegraaf 2018-03-12

Presentatrice Vivienne van den Assem werd maandag waarschijnlijk met een kater wakker. Samen met Thierry Baudet zou ze Goedemorgen Nederland presenteren, maar de FvD-voorman had afgezegd.

Bron: Telegraaf 2018-03-12

Het getuigenverhoor van Astrid Holleeder trekt veel bekijks in Amsterdam: voor de rechtbank vormt zich een lange rij en vermoedelijk kunnen niet alle belangstellenden plaatsnemen op de publieke tribune.

Bron: Telegraaf 2018-03-12

Een 35-jarige man uit Amersfoort heeft zondagavond in zijn woonplaats een ambulance en de chauffeur van het voertuig belaagd. Volgens de politie gooide hij op de Utrechtseweg een fiets naar de passerende ambulance. Wat de man bewoog, is onbekend.

Bron: Telegraaf 2018-03-12

Voormalig CDA-senator Lies Uijterwaal-Cox is op 97-jarige leeftijd overleden. Dat maakte haar familie bekend.

Bron: Telegraaf 2018-03-12

Bij het gebouw van het Centrum Veilig Wonen (CVW) in Appingedam is maandagochtend een hongerstaking tegen de gaswinning begonnen. Dat meldt RTV Noord.

Bron: Telegraaf 2018-03-12

Door nog onbekende oorzaak is maandagochtend een automobilist na een ongeluk op een afrit van de A58 bij Nieuw-en Sint Joosland overleden. Dat gebeurde op de snelweg tussen Vlissingen naar Bergen op Zoom. De automobilist reed rond 07.20 uur een sloot naast de afrit in, aldus de politie.

Bron: Telegraaf 2018-03-12

Een 49-jarige fietser uit Eindhoven is in de nacht van zondag op maandag aan zijn verwondingen overleden na een aanrijding met een stadsbus in Veldhoven.

Bron: Telegraaf 2018-03-12

Sportkoepel NOC*NSF wil laten onderzoeken of ook de sportwereld moet overstappen op een systeem waarin trainers en coaches permanent worden gescreend op strafbare feiten.

Bron: Telegraaf 2018-03-12

De politie gaat maandag in Liessel (Noord-Brabant) op zoek naar twee mannen uit Asten die in 1974 zijn verdwenen. Nieuwe informatie is aanleiding voor de zoektocht, aldus een politiewoordvoerder maandagochtend naar aanleiding van een bericht in Trouw.

Bron: Telegraaf 2018-03-12

Het gerechtshof in Leeuwarden behandelt maandag het hoger beroep in de zaak rond de dood van Jesse van Wieren. Rhowan P. (28) zou samen met zijn vriendin het slachtoffer op brute wijze hebben gedood in de nieuwjaarsnacht van 2016.

Bron: Telegraaf 2018-03-12

De A44 richting Amsterdam is maandagochtend bij Kaag-Dorp afgesloten na een botsing waarbij zeven auto’s betrokken waren. Volgens de ANWB moeten automobilisten rekening houden met veel vertraging richting de hoofdstad.

Bron: Telegraaf 2018-03-12

In de Utrechtse tbs-instelling Van der Hoeven Kliniek kunnen tbs’ers eenvoudig drugs en (kinder)porno binnensmokkelen. Ook is het onveilig in de kliniek, onder meer door personeelswisselingen.

Bron: Telegraaf 2018-03-12

Na een pauze van twee weken gaat het strafproces tegen Willem Holleeder maandag weer verder, nu met het getuigenverhoor van zijn jongste zus Astrid. Zij heeft samen met haar zus Sonja bij het Openbaar Ministerie (OM) zeer belastende verklaringen afgelegd over hun broer. Ook maakten zij heimelijk opnamen van hun gesprekken, waarin hij hen regelmatig met de dood bedreigde.

Bron: Telegraaf 2018-03-12

Personeelstekorten in de zorgsector nemen toe, waarschuwt uitkeringsinstantie UWV in het kader van de Week van Zorg en Welzijn. Daar ontstaan dit jaar tussen de 120.000 en 130.000 banen.

Bron: Telegraaf 2018-03-12

Zoeken
Selecteer een portal Selecteer categorie Selecteer rubriek
BizzNieuws

BizzNieuws verzamelt artikelen uit vele feeds an verzamelt deze in één gecentraliseerde database.

Nieuwste artikelen

Voorontwerp omleiding Rucphen-Zuid ter inzage gelegd

Het voorontwerp-bestemmingsplan voor het zuidelijk deel van de Omleiding Rucphen ligt ter inzage. Het gaat om het deel van Sprundel richting Zundert.

NU Algemeen2018-06-23

Zo gaf Bob Dylan veertig jaar geleden het eerste Kuip-concert

​Op 23 juni 1978 werd er voor het eerst een concert gehouden in de Rotterdamse Kuip. Het was Bob Dylan die de eer kreeg. Ook was er die avond een gastoptreden van Eric Clapton. Bekijk hoe het Polygoonjournaal destijds verslag deed van het concert.

NU Algemeen2018-06-23

WK-feit van de dag: Duitsland en de vloek van de wereldkampioen

Sportredacteur Rypke Bakker brengt je elke dag een opvallend feitje over het WK in Rusland. Deze aflevering: Duitsland en de vloek van de wereldkampioen.

NU Algemeen2018-06-23

Dreigt er een verbod op internetmemes?

In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl het belangrijkste technieuws van de week. Met deze week aandacht voor een mogelijk verbod op memes en kapotte iPhoneschermen.

NU Algemeen2018-06-23

Moeders als voorbeelden

De één zorgde thuis voor de kinderen, de ander maakte carrière. Sommigen waren trouwe Opzij-lezeressen en anderen vonden feminisme een vies woord. Maar allemaal gaven ze hun dochters, op een of andere manier, iets mee waardoor die zich later zouden inzetten voor gelijke behandeling van vrouwen.

Metro algemeen2018-06-23

Meerdere schuren branden tot de grond toe af in Almelo

Bij een grote schuurbrand in de Geraniumstraat in Almelo zijn zaterdagochtend meerdere schuren volledig afgebrand. Eén man is gearresteerd en er is niemand gewond geraakt. 

RTV Oost Algemeen2018-06-23

Twee arrestaties na inval in woning wijk Heuvel

De politie heeft vrijdagavond twee mensen aangehouden na een inval in een woning in de Bredase wijk Heuvel.

NU Algemeen2018-06-23

Het is raar als je geen feminist bent

De wereld wordt overspoeld door een vierde feministische golf. Waar het bij de vorige drie draaide om zaken als stemrecht, economische zelfstandigheid, seksuele bevrijding en zelfontplooiing, richt de moderne feminist haar pijlen op de manier waarop we in de praktijk met vrouwen omgaan. Social media zijn de nieuwe barricaden.

Metro algemeen2018-06-23

'Belgische tak ING helpt rijke Russen met brievenbusfirma's'

De Belgische tak van ING blijkt jarenlang rijke Russische klanten te bedienen met brievenbusmaatschappijen in de Britse Maagdeneilanden en Panama. De bank doet dit via een bijkantoor in het Zwitserse Genève.

NU Algemeen2018-06-23

Gebruikers krijgen inzicht in hoeveel tijd zij op Facebook besteden - Tweakers

NU.nlGebruikers krijgen inzicht in hoeveel tijd zij op Facebook bestedenTweakersFacebook werkt aan een nieuwe functie die inzichtelijk moet maken hoeveel tijd gebruikers op de sociale-netwerksite besteden. De nieuwe functionaliteit is nog niet uitgebracht, maar verwijzingen zijn gevonden in de code voor de Android-app. De nog ...'Facebook geeft gebruikers inzicht in tijd op netwerk'NU.nlalle 2 nieuwsartikelen »

Google news wetenschap2018-06-23